Offset Jantların Avantaj ve Dezavantajları

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan aTa1 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,129

aTa1

Kamp I
Jeep XJ 1998 aracımda 15 inç Procomp Offset jant takılı.Offroad ile ilgilenen bazı abilerimiz bu jantları pek beğenmemekte ve aracın sürüş emniyeti, frenaj mesafesi, viraj dengesi..vs gibi bir yığın tehlikeye davetiye çıkardığını söylemekteler.
Ben bu konularda oldukça çömez birisi olarak gerek internette bulduğum yabancı kaynaklarda gerekse profesyonel yabancı dergilerde, yabancı forumlarda nerdeyse 10 aracçtan 9 unda, hatta offroad yarışlarına katılan araçlarda bu jantların takılı olduğunu görmekteyim.
Bu kadar ciddi tehlike yaratabilecek bir ekipmanın gerçekten öyle ise bu kadar rağbet görmemesi gerektiğini hatta hadi ülkemizde neyse ( ! ) ama güvenliğe birinci öncelik tanıyan ABD ve Avrupa ülkelerinde değil kullanmak yasaklanması gerektiğini ama böyle bir durumun da olmadığını görünce açıkcası çelişki olduğunu düşünmekteyim.
Tecrübeli ve bilgisine saygı duyduğum abilerimizden bu durumu sormak istiyorum.
Offset jant sadece görsellik için mi tercih ediliyor yoksa başkaca avantajları var mı?
Gerçekten sürüş emniyetini tehlikeye sokar mı? Neden?
Çok teşekkürler

Etiketler
Ynt: Offset Jantların Avantaj ve Dezavantajları

bu teknik bir konu ben tamamen görsel olarak extreame bir kimlik kazandırmak için geniş tuttum zaten başka bir avantajı yok herhalde olsa olsa iz genişliği saglar çukurlaşmış yollara biraz daha kenardan yürür dez avantajıda mantık olarak manevrada azalma yaratabilir. 76model altında rastlanılan devrilme problemlerini biraz askariye indire bilir.orjınal olması önemli tabi sonradan kaynak göbekli imalatlar saglıklı olmaz.ben sadece flanş olayına karşıyım flanş güç aktarım organlarında ve sürüş güvenliginde sıkıntı yaratıyor...yanlışım varsa düzeltin arkadaşlar.

Resim_126.jpg

Selamlar,

Offset jantların ve de flanşın avantajı sadece araç yükseltildiyse yere daha geniş basmasını sağlayarak yan eğimli geçişlerde emniyeti artırmaktır. Aracı yakışıklı gösterir, yürür aksama ve frenlemeye zararı yoktur.

Dezavantajı ise;
1- çamur sıçratır,
2- porya, bijon ve teker rulmanına ek yük bindirir, ağır şartlarda uzun süre zarfında bijon kesmesine sebep olarak kazaya yol açabilir.
3- Yüksek süratte rüzgar direnci nedeniyle fazla yaktırır,
4-çamur sıçratırrr...
5- Kuru zeminde yokuş yukarı veya yokuş aşağı park sırasında frene basarak direksiyon çevirmenize engel olur. Offset veya flanş ne kadar büyükse direksiyonun dönmesi o kadar zorlaşır ki bu da zamanla direksiyon kutusuna ve pompasına hasar verir. Bu yüzden eğer offset veya flanş varsa, yokuş aşaı veya yukarı manevraların kesinlikle el freni ile yapılmasını gerektirir.
6- ve çamur sıçratırrrrrrr... :mad:

teşekkürler arkadaşlar..ilginize..

Bir aracın iz açıklığı ne kadar artarsa , viraj kabiliyetide o kadar yükselir ...

evet viraj kabiliyeti yükselir fakat manevra kabiliyeti düşer ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR