oksijen(lambdra) sensörü

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan xlan69 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,384

xlan69

sağlıklı uyandığın her güne şükretmelisin
Yer
adana
1997 frontera 5 kapı bi araca sahibim daha önceki yazılarımdada kalkışta yaşadıgım sıkıntıdan bahsetmiştim araç gaz yemiyor ve bayılıyor özellikle soğuk ken ve rampa yokuşta geldiğim noktada buji buji kablosu bobin manifolt filitre(hava benzin) vuruntu sensörü değiştim sorun tekrar devam ediyor birde araç rolantide iken sanki biri direksiyonda varmış gibi kendi kendine gaz alıp veriyordu,son gittiğim tamirci allahtan o sıkıntıyı buldu rolanti motorunda sıkıntı oldugunu buldu fişini çekince yüksek rolantide çalışıyor yarın o sorunu çözecegiz kısmetse ama bunun kalkıştaki bayılma ile ilğili oldugunu düşünmüyorum tek değişmedigim krank sensörü ve oksijen sensörü kaldı, oksijemn sensöründeki sorun böyle bir tepkime yapabilirmi? böyle bi olay yaşıyanlar veya fikri olanlar bana yardım edebilirtse çok memnun olacağım.bu konu artık bi saplantı oldu bende o kadar parayı boşa harcadım neye yanayim bilemiyorum lütfen yardım.......

Etiketler
Ynt: oksijen(lambdra) sensörü

ustat aynı sorun bendede var servise gittiğimde beyinde bi sorun var dediler yazılım yüklemeye gönderirsek düzelir felan dediler ama
ben elazığdaki servis veya ustalara pek güvenmediğim için ayrıca burada yükleyebileceğim bir yer olmadığı için en yakın yer antep veya ankara yaptırmadım ve il dışında ikinci bir ustaya göstermeden yaptırmak istemedim ...sen istersen ecu tamiri yapan yerlere bi göster aracı baksınlar belki sorunu çözerler..

alakanıza teşekkür ederim.tabiki deniyecegim ama artık giderek umutlarım azalıyor arabanın birgünü bir gününü tutmuyor bi normalleşiyor bi anormal bugün üstüne üstlük bide marş basıyor ilk hareketi alıyor gazı kesiyor tam bir keşmekeş 15 dk da zor çalıştırdım şimdi bir ustayla randevum var oksijen sensörü ölçer cihaza sahipmiş bi baktırayim zaten bu da çıkmazsa beyin arızası demektir çünki her bağlattığımda bilgisayara vuruntu sensörü, beyin arızası veriyor ama araştırmalarımda bunun direkt o anlama gelmedigini tesissat içindeki herhangi bi sıkıntının bu arızaları verebileceği söylenmişti.daha önceki aracım reno safrandı en az 10 değişik ustaya göstermiştim her elliyen daha beter etmişti tesadüfen sökede süleyman usta yı buldum adam reno doktoru gibi bir el attı araba kendine geldi leb demeden leblebiyi bilebilen bir ustaydı, sözün kısası ustalarında her dedigine itibar etmemek lazım gerçi teorik olarak bilebilselerde pratik tecrübeleri olmadından mağdur hep kullanıcılar oluyor şanslıysak doğru ustayı bulabiliyorsak sorun zaten çözülüyor.tüm araç sahiplerini allah doğru ustalarla karşılaştırsın.ben lamdra sensörünün soruna çözüm olup olmadıgını size yazarım sizde ona göre hareket edersiniz tabi arzu ederseniz...

ÜSTAT BENİM ARABADAKİ İLE AYNI SORUNLARI YAŞIYOSUN İLK MARŞA BASTIĞINDA KONTAĞI HEMEN BIRAKMA GAZ KESİLİR GİBİ OLUR AMA TOPARLAR ..BİRDE MARŞ ALMADIĞINDA HEMEN PEŞİ SIRA MARŞA BASMA EN AZ 15 SN SONRA DEDİĞİM ŞEKİLDE TEKRAR BAS..HEMEN PEŞİ SIRA BASARSAN BOĞULUR ÇOK GEÇ ÇALIŞIR..AKSİNE ARAC TÜPE GEÇİNCE HİÇ SORUN YOK O YÜZDEN BEYİN DİYE BENDE DÜŞÜNÜYORUM..AYRICA PROBLEMİ BULMANI VE ÇÖZMENİ İSTEYEN EN ÇOK BENİM İNŞALLAH DEDİĞİN GİBİ SORUNU BULURSUN VE BANADA YAZARSIN ..İNŞALLAH DOĞRU USTAYI BULURSUN .. BURADA FRONTERA KULLANAN O KADAR COK ARKADAŞ VARKİ BAŞKA Bİ KONUDA SERVİS VEYA USTA TAVSİYESİ İSTEDİM AMA MALESEF HİÇ KİMSE ŞU USTA İYİDİR TECRÜBELİDİR.TAVSİYE EDERİZ GİBİSİNDEN BİR CEVAP YAZMAMIŞ CANLARI SAĞOLSUN .. SABIRSIZLIKLA SONUCU BEKLİYORUM..

şimdi ustanın ordan geliyorum. lambdra sensörü olmadığı konusunda hem fikir olduk çünki o sensör ün işlevini bana anlattıklarında bu sorunu yapmıyacagı konusunda hem fikir olduk zaten bilğisayara soktugumuzda hata 16 18 ve 31 veriyor (silip tekrar kullandığımızda)16 18 birbiriyle bağlantılı vuruntu sensörü ve ve ona dayalı beyin arızası ama zaten bunu değişmiştim ayrıyeten bunu yazması bunu sıkıntılı oldugu anlamına gelmiyormuş onuda öğrendim
birbirine bağlantılı parçalar oldugundan sistemdeki bi arıza ordan patlak veriyor göstere biliyormuş ki sildirmelerimde tüm arızalar başarıyla silindi ibareside alıyorum hata 31 ise şu an tam açılımını hatırlamıyorum ama krank sensörüyle alakalı bir konu oldugunu yeni ustam söyledi bundanda şu sonuç çıkyor araç beyni normal ama araç harekete geçince yaşadıgım bu sıkıntılar bana sistemin verdiği bu hata kodlu sıkıntıları yaşatıyor bukadar parça değiştim bişi kaybetmem diye hemen onunda siparişini verdim fiyatlar çok oynak orjinal gm 300 civarı dediler bosh buldum 180 dediler sımens de o civarda yan sanayi 40 dediler birde opele parça yapan (orjinal opel parçaları)bir firmanınkini buldum 65 tl ye onu tercih ettim ama sorunu çözer çözmez yarın öğrenebiliceğim sonucu burda yazarım ama benim sıkıntım farklı marş basmama veya stop etme gibi bi sıkıntı yok bende sadece araç kalkamıyordu şimdi silkeleme başladı egzozda sanki boğulup duruyor gibi oluyor eski karbiratörlü sistemlerde karbilatör tıkalı veya pislenmiş derlerdi ya işte arabanın yaptığı tam olarak o (şahin kullanırkende bunun benzerini yaşamıştımda ondan söylüyorum)beyin icat oldu mertlik bozuldu :D artı bir not daha söyleyeyim bu araçların beyni öyle kolay kolay arıza yapmazmış(sıemens yapıyor sanırım)anca suyla temas ağır darbe olursa belki dediler ki ben açtırdım baktırdım devrelerde bi sıkıntı çatlak patlak görülmedi ama son çare gelinecek son noktada bir beyin kalırsa onuda yenilemeyi göze aldım kısacası bu yola baş koydum ya çözecem ya çözecem...(forumda yönlendirecek yardım eden birileri olmasada ;) )bence bu sıkıntıyı yaşıyan tek ben değilimdir ayrıyeten bobin leride değiştirmiştim geçen hafta

hocam merakla bekliyorum sonucunu .........insallah sorun ondan kaynaklaniyodur bende hemen siparis vereyim...

hocam benzinle alakali bisey ama cozemedik benzinde araba gaz yemiyo ama benim arac tupe gecince hic sorun yok araba ucuyo yani sorun egzostan olsa tuptede gitmez diye dusunuyorum ...

BIM01' Alıntı:
hocam benzinle alakali bisey ama cozemedik benzinde araba gaz yemiyo ama benim arac tupe gecince hic sorun yok araba ucuyo yani sorun egzostan olsa tuptede gitmez diye dusunuyorum ...
sadece benzinde sıkıntı varsa gaz yemiyorsa kerkiniyorsa benzin pompası olabilir sıralı sistem araclarda çeyrek depodan aşşa benzin olmaması gerekiyor, belki onda bir sıkntı olabilir bir baktırın derim.

evet bencede tüpte sıkıntı yoksa kesinlikle benzin pompasındandır. aracın egzoz kısmını tek tek kontrol erttirdim manifolttan bile ayırdım sorun aynı hatta her geçen gün kötüye gidiyor 3 saat kaldı siparişin gelmesine çokda umutlanmıyorum ama ... kısmet artık sıkıntıyı bulan ustayı öpücem valla.... :D tabi bu arada ben usta olursamda şaşırmıyacagım. birşey daha söyleyeyim eğer araç tüpde daha iyi çekiyorsa bir sıkıntıda hava debimetresi olabilir çünki tüp takılırken ayarları bozup tüpe göre uyarlıyorlar buda benzinde kötü performans olarak yansıyor benzin otomatiğine baktırdıysanız bide hava akışmetresinede baktırmanızı öneririm...

hocam malesef burda o parçaları bulmam zor iyi bir usta bulmam daha zor ..bakalım antep adana , kayseri de tecrübeli bir usta bulabilirsek değiştiricez..inşallah seninki çözülürde bizde ilk o parçadan başlarız sorunu çözmeye..

ama sizin sorunla benimki farklı tüpte birşey yok diyorsunuz. bende her halükarda var ondan çırpınıp duruyorum ama sizin sadece benzinde ise ilk benzin otomatiği ki bunun için iyi bi ustaya ihtiyaç yok en son ne zaman değişmiş o parça? ki çok pahalı birşey deil
arabadan anlıyan her usta değiştirebilir. deilse ki anlatımınız onu işaret ediyor uzakda olsa hava akışmetresi oda tüp tesissTININ ÇOK KÖTÜ ELLERDE KURULMASI DEMEKTİR. ÇÜNKİ FARK EDİYOR AMA BU ÇALIŞMA DÜZENİNDEKİ DÜZENSİZLİK ÇOK FARK ETMEMESİ LAZIM O PARÇADA SERVİSTE 1000 TL DEDİLER İNTERNETTE ARADIM 150 TL YE BULDUM AMA DEĞİŞMEMİŞTİM ÇÜNKİ ONDAN OLDUGUNA İNANMADIM DAHA DOGRUSU YENİSİNİ TAKTILAR DENEME AMAÇLI SERVİSTE ETKİLEŞİMİ BENİMKİNDEN FARKLI DEİLDİ ONLARDA(SERVİS) DE İNANMIŞ OLACAKKKİ BİRŞEY YOK GİBİ GÖZÜKÜYOR İLERDE TEKRAR BAKARIZ SORUN DÜZELMEZSE DEMİŞLERDİ.. ZATEN SERVİS OLMASI BU ARABADAN 100 DE 100 ANLAMASI ANLAMINA GELMİYOR ONLARDA PRATİK YAPA YAPA PROF OLMAYA ÇALIŞIYORLAR ANCA BU SIKINTIYLA KARŞILAŞIP DAHA ÖNCE ÇÖZEN BİRİ FİKİR ÜRETEBİLİYOR BAZEN EN İYİ USTA YANI BAŞINDA OLABİLİYOR AMA SEN FARKEDEMİYORSUN :D BEN ONDAN BURDA YARDIM DİLENİYORUM BU SIKINTIYI YAŞAMIŞ BİRİ VARDIR UMUDUYLA....

SÖYLEMEYİ UNUTTUGUM BİRŞEY DAHA BİRDE KELEBEK BOĞAZIDA PİSLENMİŞ OLABİLİR İLK ONU TEMİZLETMEKTEN BAŞLA SONRA BENZİN OTOMATİĞİ VE FİLTRESİ BUNLAR 100 DE 99 ÇÖZECEKTİR SORUNUNUZU EĞER TÜPDE BİR SIKINTINIZ YOKSA
100 DE 1 DE HAVA DEBİMETRESİ ÇIKACAKTIR DİGER OLASILIKLAR 0 A YAKIN ANLATTIKLARINIZ DOĞRULTUSUNDA

Eğer marşa basınca çalışıp hemen stop ediyorsa immoblizer hatasıdır.op-com programı bu hatayı genelde görmez GM logolu cihazla bakılırsa "immoblizer no signal" ve immoblizer wrong sinyal hatalarından birisini verir.Ben aracı ilk aldığım hafta bu sorunla uğraştım ve direksiyon altındaki plastik muhafazyı sökünce kablonun koptu kopacak gibi eskidiğini gördük.Ayrıca rolanti motorunu boşuna değiştiren birisi olarak ( ttecrübesizlik ) rolanti motorunun arızalı olduğunu klimayı açın eğer hafif devir yükselip normale dönüyorsa ( 1000 devirin biraz altı ) sağlamdır.Unutmadan söyleyeyim cihazda arıza tespitleri araç çalışırken yapılır krank devir sensörü ve vuruntu sensörü eğer araç çalışmazsa hata verir ( dönmeyen krank çalışmayan motor ).

selamlar. 99 3.2 frontera kullanıcısıyım. yaklaşık 3 senedir arıza lambam her zaman olmamamak kaydıyla yanıyordu. gitmediğim usta sormadığım servis kalmadı. yandığı zamanlarda bilgisayarra bağladığımızda zayıf oksijen-hava karışımı(arıza kodunu tam hatırlamıyorum) gibi bir kod veriyordu. oksijen sensörü dediler değiştirdim. hava akış metre dediler. değiştirdim. beyin dediler baktırdım (baktırmaz olaydım.) benzin pompası dediler baktırdım. ne yaptıysam olmadı. 3 seneye yakın böyle kullandım. arıza lambası yandığı zamanlar çekişten düşüyordu, ilk marşta çoğu zaman çalışmıyordu. fakat bir gün yakıt filtresini değiştirelim dedik. o gün bu gündür arıza lambam yanmıyor. hiç bağlatmadıysam 15 kez bilgisayara bağlattım. usta önemli. paylaşmak istedim. kolay gelsin.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,691
Kaydolan Son Üyemiz
sertac01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR