Ön ve Arka Lastik Ebat Farkları.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Amor Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 27
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,987

Amor

Yeni Üye
Merhaba sevgili Gezenbilir dostlar.

Çok kısa bir süre içerisinde bende bir ZJ 5.2 kasa ile tanışacağım. Forumu aradım taradım. Farklı bilgiler edindim. Yanlız bir konuda ya gözümden kaçtı yada göremedim. Başlıkta da belirttiğim üzere farklı ön ve arka lastik ebatları aracın dif. teknik sorunlar yaratırmı? Ne gibi handikapları olur. Uygun lastik seçimini (onroad kullanmayı düşünüyorum ) hemen hemen her başlıkta arkadaşlarımız saolsun belirtmişler. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Etiketler
Ynt: Ön ve Arka Lastik Ebat Farkları.

Öncelikle hayırlı olsun.Çok keyifli bir araç.Bende aracımı ilk aldığımda bir lastiğin ebedı farklı idi. Önce telaşlandım.Çünkü bu sitede lastik işleri ile uğraşan bir arkadaşımız , farklı ebatlardaki lastiklerin dif.içindeki balataları yakabilleceğini yazmıştı.Aracı alır almaz ilk işim lastileri değiştirek oldu tabiiki.Ancak son 3.5 aydır kullandığım aracımda konu ile igili bir problem şu ana kadar yaşamadım.Yinede alacağınız aracın üzerindeki lastiklerin ebatları farklı ise kontrol ettirmenizi öneririm.
Saygılar.

Teşekkür ederim. Zaten alacağım gün öndeki ses problemini yaptıracak aracın sahibi. O gün hemen bir lastikçiye gidip baktırmak istiyorum. Öneriniz olabilirmi anadolu yakasında? Jantlarını niye değiştirirler anlamam. Pahalı oldukarı içinmi acaba. Bu arada araç sahibi ön dif. komple değiştirecek ve bunun ücretinin 1.100 tl olduğunu da belirtmişti. Lastik değiştirme dışında sıkıntısının olmadığı söyledi. Umarım yanılmaz ve farklı aksamları yıpratmamıştır bu olay.

Tekrar teşekkürler.

Kontrolü lastikciye değil,servise yaptırmalısınız.Lastik ebatlarının farklı olup olmadığını ,kendiniz lastiklerin üzerindeki ebat yazılarına bakarak anlayabilirsiniz.Bundan sonrasını servisteki ustalar kontrol edeceklerdir.Gerekirse dif.in sökülmesi bile gerekebilir.Ben aracımın bakımlarını Bostancı da Recep ustaya yaptırıyorum.Arzu ederseiz yardımcı olabilirim.

KAZAKJR' Alıntı:
Kontrolü lastikciye değil,servise yaptırmalısınız.Lastik ebatlarının farklı olup olmadığını ,kendiniz lastiklerin üzerindeki ebat yazılarına bakarak anlayabilirsiniz.Bundan sonrasını servisteki ustalar kontrol edeceklerdir.Gerekirse dif.in sökülmesi bile gerekebilir.Ben aracımın bakımlarını Bostancı da Recep ustaya yaptırıyorum.Arzu ederseiz yardımcı olabilirim.

Recep ustayı duydum.Kendisi ile tanışmak isterim. Bende büyük ihtimal yarın yanına uğramaya çalışacağım. Yardımcı olursanız sevinirim. Saolun.

schweps' Alıntı:
Nedir acaba farklı lastik ebatları?

ÖN : Dunlop 235/55/18
Arka : Kumho 245/50/18

Saygılar.

Örneğin ;bu aracların orjinal lastik ebatları 225 . 70 . 16 . dır. ((aracın üstünde illaki bu ebatta lasik olmalı anlamına gelmiyor.Araç üreticisinin belirlediği opsiyonlar içinde, farklı ebatlarda da olabilir elbette)) Aracın üzerinde bulunan lastiklerin hepside (stepe dahil) ayni ebatlara olmalı.

Amor' Alıntı:
Recep ustayı duydum.Kendisi ile tanışmak isterim. Bende büyük ihtimal yarın yanına uğramaya çalışacağım. Yardımcı olursanız sevinirim. Saolun.

ÖN : Dunlop 235/55/18
Arka : Kumho 245/50/18

Saygılar.

o532 243 76 06 ne zaman isterseniz arayabilirsiniz.Birlikte gidebiliriz.

KAZAKJR' Alıntı:
Örneğin ;bu aracların orjinal lastik ebatları 225 . 70 . 16 . dır. ((aracın üstünde illaki bu ebatta lasik olmalı anlamına gelmiyor.Araç üreticisinin belirlediği opsiyonlar içinde, farklı ebatlarda da olabilir elbette)) Aracın üzerinde bulunan lastiklerin hepside (stepe dahil) ayni ebatlara olmalı.

Peki Hakan Bey değiştirmek için hangisinden başlamalı? yani ön lastiklerimi değiştirmeliyim yada arka lastiklere uydurmalıyım. Lastiklerin durumu kötü değil.

Telefonunuzu kayıt ettim. Tekrar teşekkürler.

Saygılar.

Elbette en sağlıklısı hepsi birden.Yada 235 tabanlı lastiğin daha az yakıt tüketimi olduğunu varsayarsak ,diğerlerini ona uydurmak .Bu konuda lastiklerin durumunu iyice inceleyip karar vermek gerekir. diğer lastiklerde tel kırılması,balon , tamir,v.s. gibi sorunların olup olmadığı incelenmelidir.

Hakan Bey bugun arabayı götürdük Recep ustaya..Yıldırım usta saolsun baktı heryerine ve onay vermedi. Aracım sorunsuz bilmem ne yazıyorlar bir götürüyorsun bir sürü şey çıkıyor. Anlayamıyorum. En basit örnek vereyim tabi motor ile ilgili sıkıntılarıda tespit etti Yıldırım usta ama klima çalışmıyor mesela. Ve cevabı şu bu modellerde genelde klima çalışmaz abi diyor araç sahibi :smiley: Şimdi benim limitim max 14 bin tl. E okadar ekmeğe bu kadar köfte diyebilirsiniz ama araştırmaya devam ediyorum. İşim bir hayli zor sanırım..

Saygılar.

Sabır,sabır.Şu aralarda elinizdeki limitle iyi ye yakın bir araç düşürebilirsiniz.Elbette 4/4 lük olmaz ama bir takım masraflarını karşılamak sureti ile rahat bineceğiniz bir araç oluşturabilirsiniz.Bir bilene danışmak her zaman iyi olur.Dolayısı ile alacağınız aracı nerde olursa olsun Yetkili bir servise göstermenizde her zaman fayda var.Kolay gelsin.

Amor' Alıntı:
Merhaba sevgili Gezenbilir dostlar.

Çok kısa bir süre içerisinde bende bir ZJ 5.2 kasa ile tanışacağım. Forumu aradım taradım. Farklı bilgiler edindim. Yanlız bir konuda ya gözümden kaçtı yada göremedim. Başlıkta da belirttiğim üzere farklı ön ve arka lastik ebatları aracın dif. teknik sorunlar yaratırmı? Ne gibi handikapları olur. Uygun lastik seçimini (onroad kullanmayı düşünüyorum ) hemen hemen her başlıkta arkadaşlarımız saolsun belirtmişler. Cevaplar için şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla.

Özkan bey,

Ön ve arkalarda ayrı çaplarda lastik kullanmanız 4x4 araçlarda viscous couplingin aşırı zorlanmasına neden olacağında arızalanmasına (yanmasına) neden olacaktır. Ne ön-arka nede sağ-sol lastiklerde farklı çapları 4x4 lerde kulanamıyoruz. Bahsettiğiniz lastklerin çevreleri 2.25 mt ve 2.20 mt olduğundan aralarında fark (5 cm) viscous couplingin yanmasına neden olacaktır. Lastiklerinizin dördünün birlikte çaplarını ve taban genişliklerini differansiyel limitleri dahilinde değiştirebilirsiniz.

Selamlar,

mirkan' Alıntı:
yuvarlanma çapı aynı olduğu için problem olmaz ...

Çapların aynı olduğu düşünülse bile ki değil.
Genişlik,yanak gibi farklılıllardan dolayı özellikle 4x4 araçlarda tepki farklılıklarından doğacak olumsuzlukları unutmamak gerekiyor.

Bu bahsettiğimiz farklar iki çeker otomobillerde abzorve edilebilir fakat bu tip 4x4 lerde bidaha düşünmekte fayda var.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,013
Kayıtlı Üye Sayımız
166,760
Kaydolan Son Üyemiz
Stronger

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR