KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Saolun teşekkür ederim, Şanzımanın dişli oranlarını değiştirerek torkun yüksek olma işini halletmeyi düşünüyoruz. Soracağım bir o soru vardı onu da yeri gelmişken sorayım. Hangi dişli oranını değiştirtmem gerekiyor? ???
Ynt: Orijinal 110 TDI Motoru mu Yoksa Puma Motor mu?
sword7' Alıntı:
Saolun teşekkür ederim, Şanzımanın dişli oranlarını değiştirerek torkun yüksek olma işini halletmeyi düşünüyoruz. Soracağım bir o soru vardı onu da yeri gelmişken sorayım. Hangi dişli oranını değiştirtmem gerekiyor? ???
Selamlar,
arazi kutusunda "arazi dişlisi" deniyor.. Bence bu motor 1.21 dişili oranını rahatlıkla kaldırır.. Bu arada, isterseniz yeni bir başlık açın, zira başlığın dışına fazlasıyal taşıyoruz ;-))))
reha
sword7' Alıntı:
Engin abi teşekkür ederim. Edremit sanayisinde kendi defenderına nissan motor takmış bir usta bulduk. Söylediği işçilik fiyatı da oldukça uygun. Eşim şimdilik yok o konuda rahatım Motoru hayırlısıyla oturtursak yerine tüm fiyatları ve işçiliği buraya aktarmayı düşünüyorum. 4250 motor + 200 ambar.. deyip başlangıcı burada yapayım...
ozaman dişli oran (lt 230 Q)1.410 sen onu 1.222 yapacaksın herşey tamam olacak türkiyedeki tek ten araç nazar boncuğunu unutma zaten kaporta ve aksesuarda tektendi MAŞALLAH MAŞALLAH diyeyim hadi hayırlısı
dron' Alıntı:
ozaman dişli oran (lt 230 Q)1.410 sen onu 1.222 yapacaksın herşey tamam olacak türkiyedeki tek ten araç nazar boncuğunu unutma zaten kaporta ve aksesuarda tektendi MAŞALLAH MAŞALLAH diyeyim hadi hayırlısı
Onur Abi saolasın inşallah herşey gönlümüzce olur. Araç nazar boncuğundan geçilmeyecek yakında Saolsunlar eş, dost hediye ediyor. Allah herkese aracını kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Saygılar...
yardımcı olduğun için sağol 2400 120 hp puma dan verim alabilirmiyim acaba defender var bende de birde benim duz dizel motorum var kendi orjinal motoru motorun durumu da fena sayılmaz ama çok hantal olduğu için değiştirmek istedim benim motoru 1500 e sayıyor pumayı da 4250 ye verecek bana 2500 tl üstüne istedi sizce uygunmu birde daha ne masrafı olabilir bana bu değişimde şimdiden teşekkürler (yasin enes )
bigbass1985' Alıntı:
yardımcı olduğun için sağol 2400 120 hp puma dan verim alabilirmiyim acaba defender var bende de birde benim duz dizel motorum var kendi orjinal motoru motorun durumu da fena sayılmaz ama çok hantal olduğu için değiştirmek istedim benim motoru 1500 e sayıyor pumayı da 4250 ye verecek bana 2500 tl üstüne istedi sizce uygunmu birde daha ne masrafı olabilir bana bu değişimde şimdiden teşekkürler (yasin enes )
Yasin bey,
size vereceği motorun durumu nedir? km'si? yapım yılı? daha önce ağır bakım geçirmiş mi? bu tür motorlar genelde hurda araçlardan çıkıyor. motorun herhangi bir noktasında kırık/çatlak var mı? bunları bir kontrol edin.
normal şartlarda 120'lik motor 3500 TL civarına satılıyor. sizin motorunuzu takasa sayacağı için fiyatı biraz yüksek tutmuş olabilirler.
eğer motorda eksik parça yoksa, çok fazla masrafınız olmaz. Priz direk konusunu kontrol ettirin. Umut değiştirmek durumunda kalmıştı.
şuan arabanızdaki LT230 transfer kutusunun dişlisini 1.22 yapmanızı öneririm. bu da ekstra maliyet.
kolay gelsin.