Orman Yasası'ndan Hareketle Kampçılık!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Dere&Tepe Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 18
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,797

Ormanda uyumak hak olmalı mı?

• Kullanılan toplam oy
    14
Ormanda konaklama dışında orman yasasının doğru olduğunu ve herkese eşit şekilde uygulanması gerektiğine inanıyorum.

Genel kabuller ve doğrular üzerinden hareket etmenin bizim ülkemizde maalesef doğru olduğu kanaatinde değilim. Bugüne kadar doğal çevreye ve orada bulunan insanlara karşı yapılan türlü saygısızlık ve ihlale tanıklık ettim. Bu tip insanları ne zaman ikaz etsem cevapları maalesef pek insancıl olmadı. Yer, zaman ve davranışları uzun uzun anlatmak istemiyorum, bilinç düzeyimiz herkesin malumudur.

Yasaklar bende her zaman reaksiyon yaratır ama bu noktada aksini düşünüyorum ve doğada zaman geçireceğim zaman herkesin kolay kolay ulaşamayacağı yerleri tercih ediyorum.

Etiketler
İnsanlar doğayı sevdiği ve o konuda bilinçli olduğu zaman onu korumaya başlar. Denize sevdalı birisi denize çöp atmaz doğa sever doğayı kirletmez zarar vermez. Yurtdışında tarihi batıklara dalış şirketleri dalış düzenler tek tük batılılardan bir dünya turizmden para akar ülkeye 24 saat dalış yapılan batıklarının üzerine titrerler .. Denize çapa bile artırmazlar ..Bizde tam tersi yasaktır ama ne olur birileri gizlice dalar ve batıkda dinamit patlatıp parçaların söker ve soyarlar.. Bizde de aynı kafa ve uygulama olsa hem tarihimiz korunur ve para ve nam kazanırdı ülkemiz. Aynı şeyler kamp içinde geçerli. Yapılabilecek o kadar çok şey var ki yaz yaz buraya bitmez kampçılıkkla ilgili devletin yapabileceği şeyler.. Aklın yolu bir çünkü.. Modern ülkelerden örnekler alınabilir. Bizdeki devletin Yasak hemşerim uygulamalarını yanlış buluyorum. Gelişmenin önüne engel.. Zaten gelişmemizi ve bilinçlenmemizi istemiyorlar.. Ormanı doğayı bir seven bir halkk en ufak bir haksız müdahalede gezi parkında olduğu gibi tepkilerini ortaya koyar ve doğasını denizini sevdiği mekanını korur.

Son düzenleme:

Her kelimesine katılıyorum...