Osmanlı Ocağı Nasıldır?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan tuggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 84,442
Bunlar etil alkol ya da metil alkolün bir şekilde jel haline getirilmiş haliymişler. Yani gerçekten de ispirtoyla akrabaymışlar.

Semaver'in dediği dökme saçmaya gelmemesi iyi bir uyarıydı.

Bu Osmanlı ocağı denen reşo ocağı zamazingosu kampa falan götürmek için büyük ve ağır. Yanlarında çok fazla açıklığı olduğundan rüzgara karşı direnci yok. Ama evde bir kenarda kullanırım niyetiyle aldıysanız bunun içinde meşrubat kutusu ocağı falan da kullanabildiğinizi hatırlatayım, katkım olsum.

Etiketler
Kim uydurduysa kötü uydurmuş Osmanlı Ocağı adını........Belli ki jel yakıt kutusunun içine konduğu bakır taklidi muhafazanın işlemelerinden dolayı bu isim verilmiş.......
Bunun benzerleri ispirto ocağı olarak otellerin sabah açık büfe kahvaltı servislerindeki sucuklu yumurtanın ve salçalı sosisin altında yanar zaten............görevi de ancak ılık tutmaktır................ ;D

Bu aralar neo osmanlıcılık moda. Bari dandik işlerde bu adı kullanıp Osmanlı sırtından para kazanmaya çalışmak yerine Osmanlı'yı taltif edecek düzgün işlerde bu adı kullansalar.

Ynt: Osmanlı Ocağı Nasıldır?

Çok dandik bir yakıt .Ben de bir zaman gaza geldim kullanayım dedim .Rüzgarlığını sırt çantası ile kamp yaptığım için kendim yaptım bir nevi alkol ocağı gibi oldu .İnanın alkol oacağı kadar bile iş görmüyor .Ve gerçekten ama gerçekten çok tehlikeli .
Bunun yerine bir tornacıya yaptırdığım Bio lite ın odun haznesi benzeri ocak kulllanıyorum kamplarımda . Hepsinden güzel ve kullanışlı .Oldukça da hafif ve çalı çırpı ile bile güzel verim alabiliyorum .Fakat reşo yakıtını da tutuşturucu olarak ( zorlu kış şartlarında ) kullanabilirsiniz .
İsveş sobasının üstüne şimdi ufak bir ızgara yaptıracam . Sobacılar yapar herhalde . Sucuk zevkimi odun közü şle paylaşmak lazım

Ynt: Osmanlı Ocağı Nasıldır?

Konu eski ama o ocaktan bende kullanıyorum .
Kartuşlu ocakların deliğin etrafında plastik conta oluyor. Her kartuş değiştirişinizde yeni conta takmalısınız.O zaman gaz kaçırma sorunu olmaz.(deliğin etrafındaki siyah kısım)