Otomatik Şanzuman Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cr-v Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,567

cr-v

Serkan
Değerli vitaracılar. 96 model 3k otomatik bir aracım var. Sorun araç bazen çalışmıyor. Sanki vites D konumundaymış gibi marş hiç basmıyor. Fakat araç P konumun da. Ayrıca geri vites lambası da yanmıyor. Vitesi oynatınca bazen yanıyor. Bu iki sorun neden kaynaklanıyor olabilir ve nasıl çözebilirim. Şimdiden teşekkürler.

Etiketler
Ynt: Otomatik Şanzuman Sorunu

bir an tam basacak sanarsın kulak alışmıştır gıjı gıjı edip çalışmasına ama bi basarsın marşa tık der sadece sessiz ortamda tiz bi ses alırsın inceden :smiley: neyse sebebi marş motorunu tamir ettir bidaha yapmaz yada temizlettir düzelir.artık hattimize değil ama bende 21 yaşımdan beridir lanetle uğraşıyorum çok seviyorum ama çok huysuz bizim buralarda da tamirci yok aydında oturuyorum 40 milyar borca girdik 3 sene demeden ağız tadıyla binmek hevesine ama olmadı hala huysuz ve diğer sorununa gelince geri vites lambası neden yanmıyodur temahsızlık yada kopukluk vardır basit bitşey yani buralarda olsaydın ben yapardım onuda ufak bi problem yani ağız tadıyla binmek nasip etsin rabbim kaza bela vermesin :smiley: haa bide bazen viteside algılayamıyo olabilir şanzıman beyni varmış sanırım tam bilmemekle beraber sen p ye atarsın ama o atmadı sanar o yüzden otomatikmi birdaha tövbe keyfi süper ama yok bakımı zor

Ynt: Otomatik Şanzuman Sorunu

otomatik şanzımanın viteste iken marş basmayı engelliyen bi sistemi var.. ;)

orda bi karışıklık var.. ;)

şanzımancı yada akıllı bi çeyrancı işinizi çözer.. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.