cavaplamaya sondan başlayayım .Kesinlikkle en ufak bir handikap yaratmıyor. İki vitara kullandım önceki düz vites , şimdiki otomatik. Rahatlıkla ve en ufak bir şüphe duymadan diyebilirimki otomatik ile düz arasında hiç bir fark yok. Ancak vitara otomatik vitesinde D - 2 - L olmak üzere 3 konum vardır . D konumu 4 ileri vitestir. (manuel vitesin 4 ilerisi gibi düşünmeyin ama bunu ,bu çok farklı) ; 2 konumu ilk 3 vitesi kullanır. L konumu ise yanlızca 1 ve (gerekli devire ulaşırsa) 2 vites dişlisini kullanır. DOLAYISIYLA araziye girince hangi konumda sürüş yapacığınızı denyerek öğrenmek gerekir.Bunu bulunca gerisini zaten araç kendisi hallediyor. Ben % 80 arazide 2 konumunda sorunsuz ilerliyorum.Yanlızca güç isteyen dik yokuş yada patinaj yapması muhtemel yerlerde devri görüp de vitesi büyütmesin diye L yi kullanıyorum. Üstelik vites değiştirme hızı manuel vitese göre daha hızlı olduğundan vites değiştirme aralığında güç ve devir kaybı yaşanmadığı için (bazı zeminlerde bu çok önemli) tutunma kaybı da yaşanmıyor.Bu da bence otomatik vitesin başka bir avantajı. Bu otomatik vites konusu da renk gibi bir zevk meselesidir.