Outdoorworks Sitesinden Alışveriş

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Ohzman Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 25
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,113

Ohzman

Kamp I
Yer
İstanbul
Herkese merhaba,

İnternet üzerinden online satış yapan, uluslararası çalışan siteleri araştırırken bu siteye denk geldim. Almanya'da bulunuyor ;

http://www.outdoor-works.de/

Şu güne kadar gördüğüm en detaylı ürün yelpazesine sahip site. Beni asıl çeken ise Mammut ürünlerini satması oldu. Ayrıca Mammut'un satın almış olduğu Raichle botlarını, Vaude ürünlerini (outlet olarak) ve Petzl da bulabiliyorsunuz. Ellerinde varsa 2004-2003 senesine kadar ürünleri ciddi indirimlerle bulmak da mümkün.

Gönderirken Deutsche Euro Express kullanıyor. Gerçi sitede bir DHL logosu da gördüm ama international shipping için bu seçeneği göremedim.

Böyle bir yerden ürün satın alırken 100 euro'yu mu geçince gümrük sorunları çıkıyordu ? Daha önce burayı kullanmış olan var mı aramızda ?

Mammut'un yeni ürünleri artık Türkiye'ye gelmiyor, belki sonra tekrar başlar ama sitede çok güzel ürünleri var. Ben basit olarak tshirt/bere gibi birkaç parça ucuz ürün alıp, durumu kontrol edip beğenirsem satın almaya devam etmek istiyorum.

Yaz Dağcılığı için 48 numara bot var mesala, bunu alsam gümrükte kalsa yüzde kaç vergi ödeniyor bilen var mı? Yoksa haberim bile olmaz mı?

Bir de ya havale ile ya da paypal ile ödeme kabul ediyor. Paypal hesabım olmadığı için havale seçimi yaptım gün içinde de bu işlemi yapacağım sanırım.

amazon.com/co.uk gibi yerlerden onlarca siparişim var sadece 2 kere sorun çıktı 2si de sonra halloldu. Bu site hakkında sizin düşüncelerinizi almak istiyorum aslında.

Ya da bana mammut bulabileceğim bir yer gösterin yeter ;). Bana göre Avrupa'daki en iyi üretici çünkü, satın alamadığım için de hayal gibi birşey :smiley:.

Çok çeşit var, insanın başı dönüyor :smiley:.

Etiketler
Ynt: Outdoorworks Sitesinden Alışveriş

Yurtdışı sitelerden hiç alışveriş yapmadım, o yüzden bilgim yok. Ancak, şu konularda ebay'den nasıl alışveriş yapılacağına ilişkin bilgiler var belki faydalı olabilir.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=13300.0

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47.0

27 Temmuzda vermiş olduğum sipariş dün elime ulaştı. Asıl bekleme dhl postasının türkiyeye gelişini beklemek oldu. Bu yaklaşık 2 hafta sürdü. İstanbula ulaşan kargonun da evime gelmesi 10 gün aldı.

İçerik olarak fabrikadan çıkmış poşetli haliyle ve airguard korumalarla ürünler bana ulaştı. Herhangi bir sorunlu ürün yok.

Tekrar sipariş verdim eğer bu da gümrükte takılmazsa 100 euro civarında uygun alışveriş yapabiliyorsunuz diyebilirim rahatlıkla.

sitedeki ürünler gerçeketen çok güzel.
dağ botlarına bayıldım.

avrupa kökenli net üzerinden hiç alışveriş yapmadım ama bu ürünler için denemeye değer gözüküyor.

bu siteden birşeyler alırsam veya alan bir arkadaşım olırsa haber veririm .

İngilizceleri vasat ve maillerinize geri dönüşleri bazen uzun zaman alabiliyor.

2 xxl tane uzun kollu tshirt, 47 numara mammut pro friction, 1 xxl tane tshirt + 1 tane mammut oyuncağı :smiley: gelecek inşallah.

tüm bunları 25 euro kargo ücreti ile yolluyorlar. Sanırım çanta/teknik malzeme almak isterseniz bu fiyat katlanacak veya sorun çıkacaktır.

Bir güncelleme yapayım ;

En son siparişim 270 euro civarındaydı ve 9 parça ürün içeriyordu. Ne yazıkki gene gelmesi 3 hafta sürdü ve gümrükte takıldı. Cuma günü saat 11.00'da a. yakası posta işleme merkezindeydim ve ilginç bir şekilde sadece 25 dkda tüm işlerimi hallettim. shipping hariç fiyat üzerinden 105 lira vergi ödedim ve kutumu aldım. Sanırım %18 vergi alıyorlar. Biraz da pin-pon topuna dönüyorsunuz oraya git-şunu onaylat diye.

Ürünler sorunsuz geldi. + Eski siparişte yanlış yolladıkları ürünü de ben ötekini geri yollamadan bu kutuya koymuşlardı. İyi niyetliler yani.

Yanlız en son 2 site daha buldum. Zaten bilinen siteler ama ben sırf mammut satın aldığım için yeni keşfettim diyebilirim.

Birincisi sierratradingpost.com
Diğeri prolitegear.com

İki site de amerikan ve ikisi de beni çok şaşırttı ( iyi yönde )

sierratradingpost tam tamına bir indirim canavarı. Sezon içi-sezon sonu her türlü üründe %30-70 arası indirim sunuyorlar. Sattıkları ürünler tamamen güvenilir, paketlenmiş ürünler. Outdoorworks'de shipping dahil 100 euroya alacağım tek parça eldiveni, buradan shipping dahil 85 dolara aldım ve UPS expedited shipping ile tam 3 GÜNDE elime ulaştı. Eldiveni büyük bir zarfa koyup yollamışlar belki bunda dolatı 3 günde geldi ama Almanya'dan en kısa 3 haftada gelen ürünlerden sonra böyle birşeyin 3 günde elime ulaşması beni şok etti.Ürün Mammut Eclipse Soft Shell Gloves (Gore-tex xcr insert). Zarfın içinden bir sonraki ürünüm için +%20 indirim kuponu çıktı. Ayrıca site 10 gün içinde kullanmak üzere bir %20 indirim daha verdi. Yani tek sipariş ile 2 ayrı %20 indirim kuponu verdi. İşin daha da güzeli bunlar %70 indirimli üründe bile uygulanabiliyor.

Uzun süredir izlediğim diğer bir ürün de Mammut Castor Pants idi. Su geçirmez soft shell dış katmana sahip bir schoeller membranlı ürün. Klasik alpinism/Ski touring bazlı bir ürün. outdoor works bana askılıklarla 380 dolar fiyat çekti. Ben ise bu sefer prolitegear sitesinden 200 dolara bu seti aldım. Hem de Fedex International Priority ile geliyor. 1 haftada gelir diyorlar.

Amerikayı yeniden keşfetmiş gibiyim. BU ürün de sorunsuz gelirse hep alışverişi bu sitelerden yapmaya çalışacağım. Lafuma fiyatına mammut alıyorum şaka gibi.

Mammut Castor Pants 3 günde elime ulaştı. 200 dolarlık ürünü 75 olarak olarak yollamışlar daha ben rica etmeden. O yüzden hemen geldi. İşin komiği sağını solunu kurcalarken gördüm. Developed/Designed in Switzerland. ama Made in TURKEY :smiley:.

Romanyada çinde yapılmış başka başka ürünleri var. Pantolon burda yapılmış çıktı. 270 euroluk pantolonu sezonda 150 dolara Amerikadan satın aldım ama içniden made in Turkey çıkması çok komiğime gitti.

made in TURKEY yazması aslında komik değil içler acısı bi durum :( biz üretiyoruz başkaları kazanıyo.neyse konuyu dağıtmayayım.ödemeyi ne şekilde yaptınız.

prolite ve sierra direkt kredi kartı kabul ediyor. Outdoorworks için ise paypal kullanılıyor.

Deneyimleriniz için teşekkürler. Bu tip Türkiye'de üretilmiş ihraç ürünlerine Ansal'da rastlayabiliyorsunuz.

ansal'ın bir websitesi var mı ? Hiç ihraç fazlası mammut görmedim de daha önce :smiley:. North Face biliyorum bir tek iyi markalardan, belki mountain hardware-arc'teryx bir de.

Daha önce termal içliklerimi ve orta katman ve rüzgarlık Asics'lerimi oradan almıştım.
Jack Wolfskin pantalonumu, Quecha polarımı Terkos Pasajı'ndan... :smiley:

Asics, ve jack wolfskin'in Türkiye'de üretildiğini biliyordum. Mammut her yerde üretmiş, made in china/romania/portugal/turkey vs. vs. gidiyor.

Bakalım şimdi kask beresi, xl boy tozluk ve iç giyim geliyor. Hangisini nerde üretmişler yazarım gene.

Arkadaşlar ben biraz dolaştım yurtdışı outdoor sitelerini hiçbiri Türkiye'ye The north face göndermiyor. Gönderen bir site var mı bildiğiniz?

Buyruuun.

https://www.usoutdoorstore.com/

eğer 75 dolar verebiliyorsanız bir ceket için sadece shipping'e yolluyorlar.

Mountain Hardware, Mammut, Millet, Arc'teryx daha ucuza gelebiliyor başka sitelerden de alınabildiği için. Millet hariç hepsi de North Face'i döver bence :p.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,796
Kaydolan Son Üyemiz
SemihK

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR