Özel Bir Römork Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan bberksan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,287

bberksan

Kamp II
Arkadaslar merhaba
Kampli motocross aktiviteleri icin bu gune kadar panelvan kullaniyordum. Hem motorlari ve techizati tasiyor hem de aksamlari icined kampet'le yatabiliyor gunduz de esyalarimi icinde nispeten guvenli bir sekilde muhafaza edebiliyordum. Arkadaslarim ise bu aktivitelere motorlari ile geliyorlar esyalari zorlukla tasiyorlar bir kismi araba ve motor romorku ile geliyor ama bu sefer de cadirda kaliyorlar. CAdirda kalmak bana cok zor geliyor zaten gun boyu yorulmussun... bi de guvenli degil geride birakilanlar Allah'a emanet oluyor..
Neyse fazla basinizi agritmiyayim muayene sigorta bakim giderleri beni bezdirdi ayda bir kullanacagim bir araci bekletmtek cok pahal bu sebeple panlevanimi sattim. Onun yerine arabame ceki demiri yaptirdim bir römork almak istiyorum. Ama istedigim tipte römork bulamadim. Kapali kasa bi römork istiyorum izoleli ayni karavan gibi kubik dort koseli ve cami olmayan (Cok kucuk bir insanin giremeyecegi kadar olabilir) ve ici bos bi arac. Bu aracin icinde motorumu ve techizatimi tasiyacagim aksamlari da icinde kampet kurup yatacagim. Bir webasto da koymayi dusunuyorum. Icinde dus tuvalet filan istemiyorum belki bi lavabo olabilir. Bu tip bir romork bulamadim goremedim. Ne tavsiye dersiniz bana? Acaba diyorum bir cekme römork alsam uzerine bir demirciye yaptirabilirmiyim?

Etiketler
Ynt: Özel Bir Römork Almak İstiyorum

Karavan bölümünde Ömer Osak ın kendisinin yaptığı bir çadırvan var eğer ortadaki boşluğa motorunuzu koyabilirseniz sizin için uygun olabilir,kendisiyle temasa geçin benim aldığım şase fiyatına satıyordu..

Panodaki hemen hemen butun mesajlari okudugumdan Omer abinin cadirkaravanini da gormus ve acaba bu yada benzeri bisey olurmu diye dusunmustum. Fiyati da gercekten bedava. ama uzerinde motorumu tasiyamam tasiyabilsem de oraya cikarmak indirmek bir hayli zor olur. Ayrica cadir kuran kampci bir insan olmama ragmen degerli techizati esyayi kamp alaninda yokken cadirda birakmak beni urkutuyor cadirda kalmayi guvenli bulmuyorum (corak arazide)
Karavan yapan firmalarda istedigime benzer römorklar var ama cok pahali 8-9 milyar fiyatlar zikrediyorlar . Nerdeyse 5.25 karavan fiyatina. Tabi 5.25'leri seri yapiyorlar ve icinde kullanilan malzeme de 2-3 milyar edecek seyler degil... E ozaman panelvanimizi neden sattik ki diyor insan ama kullanilmayan trafige kayitli bir arac gerkceten de artik cok masrafli akusu biter her yil muayene trafik sigorta bandrol senede saka maka ciddi paralara mal oluyordu.
Neyse galiba standart motosiklet romorku yada motor baglayabilecegim duz yuk romorku alacagim 1 milyar civarinda fiyatlarla almak mumkun . Yine de hala umutla sizden bi fikir bekliyorum

Bauhaus da satılan STEMA römorklardan al(10 taksit), orjinal olarak brandalı satılıyor, sonra üstünüde mahalle demicisinde sac veya alüminyum levha ile kaplattır..

Römork.jpg

Merhabalar .,

3.5 metrelik Ates otomativin Cem Hakko nun atvleri icin urettigi ozel bir romorkum var 2 atv 4 motorsiklet alir 1 ton kapasiteli ' ortadan dingilli tamami celik aliminyum' resmini inceleyin arzu ederseniz konusalim .

http://www.sahibinden.com/3_5_mt_quicksilver_dura_aliminyum_tekne-19WQQaXQQ21846043WQQpXQQdisplayitem

21846043hls.jpg

Bu karavan belki size uyabilir, içi boş görünüyor, biraz bakımla işe yarayabilir...
http://www.sahibinden.com/fiyati_dustu_--_acil_satlik-42WQQaXQQ25217677WQQpXQQdisplayitem

Evet iyi bir fikir olabilirdi esasinda ama ugrasmaya vaktim yok.
Esasinda aradigim sey tam olarak bu
http://www.sahibinden.com/ucuz_is_karavanlari-97WQQaXQQ22796045WQQpXQQdisplayitem
ama yola gidebilen bir saseye ve kanuni altyapiya sahip olmali bunlar genelde tekerleksiz tekerlekli olanlari da yolda gitmeye cok uygun degiller
Asagidakini yada bauhaus'dakini almayi dusunuyorum
http://www.sahibinden.com/750_kg_aluminyum_kasa_frensiz_romork-63WQQaXQQ16080556WQQpXQQdisplayitem

bberksan' Alıntı:
Evet iyi bir fikir olabilirdi esasinda ama ugrasmaya vaktim yok.
Esasinda aradigim sey tam olarak bu
http://www.sahibinden.com/ucuz_is_karavanlari-97WQQaXQQ22796045WQQpXQQdisplayitem
ama yola gidebilen bir saseye ve kanuni altyapiya sahip olmali bunlar genelde tekerleksiz tekerlekli olanlari da yolda gitmeye cok uygun degiller
Asagidakini yada bauhaus'dakini almayi dusunuyorum
http://www.sahibinden.com/750_kg_aluminyum_kasa_frensiz_romork-63WQQaXQQ16080556WQQpXQQdisplayitem

Selam;

Konuyu sonuçlandırabildiniz mi acaba.
Bilgilendirirseniz sevinirim.

Saygılar.

Bir örnekte ben atayım belki fikir verir. (İmalat yeri Antalya, Hameş Römork Sanayii.)

[attachment=1]

70_big[1].jpg

Evet faydalı oldu denebilir. İç dizaynı tamamen bize kalıyor sanırım, hayal gücümüzle alakalı olsa gerek. Üstüne baklava desenli bir saç bile atılarak her türlü kullanılabilir.

İçinde yatılabilirnir mi acaba? Merak ettim. Belki bir ön veya arka tarafına küçük pencereler yapılabilinir. Ne dersiniz?

İnsanlar içinde yatabilecek kadar büyük. Hatta katlanır ranza yapılırsa iki kişi altta, iki kişi üstte 4 kişi yatar. Yan kapaklar ise yukarı doğru açılıyor. Fakat bu yük amaçlı olduğundan
izolasyon yok. Kışın çok soğuk, yazın güneşte çok sıcak olur. Bu römorkları ekseri olarak pazarcı esnafı kullanıyor, özellikle tekstil malları satan esnaflar...

Ben bir örnek buldum, buda gerçekten fikir verebilir gayet güzel. Boyutları ayarlanabilir yaptırılırken diye düşünüyorum.

Sizinde fikrinizi almak istiyorum.

romorkat1k.jpg

romorkat2k.jpg

romorkat3k.jpg

romorkat4k.jpg

Arkadaşım yanlış anlamanı istemem ama bu model (Burun kısmı bu şekilde olanlar, at naklinde kullanılıyor.) yanlış anlama olabilir. Hatta İnternet üzerinden bakarsan haklı olduğumu görürsün. Çekme karavan tiplerine bakmak daha isabetli olur kanımca...

SÜVARİ' Alıntı:
Arkadaşım yanlış anlamanı istemem ama bu model (Burun kısmı bu şekilde olanlar, at naklinde kullanılıyor.) yanlış anlama olabilir. Hatta İnternet üzerinden bakarsan haklı olduğumu görürsün. Çekme karavan tiplerine bakmak daha isabetli olur kanımca...

Hayır neden yanlış anlayayım :D zaten internetten buldum bunları at taşımacığı için üretiliyormuş, ben sadece boyutlarıyla oynanabilir ve içini istediğimiz gibi dizayn edebiliriz diye düşündüm.

Ayrıca kullanılan malzemede daha hafif gibi geldi bana.

Haklısınız böyle hafif bir malzemeden yapılabilir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,944
Kayıtlı Üye Sayımız
166,712
Kaydolan Son Üyemiz
Zeyzey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR