Pantolon Danışma

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan istanbul42 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,080

istanbul42

Yeni Üye
merhaba arkadaşlar..bugün nike marka %100 polyester olan bir pantolon aldım..rüzgar-kar-su geçirmez olduğunu söylediler

acaba %100 polyester pantolon hakkında malumatı olan var mı? gerçekten su-rüzgar-kar geçirmez midir?

Etiketler

Ynt: Pantolon Danışma

merhaba arkadaşlar..bugün nike marka %100 polyester olan bir pantolon aldım..rüzgar-kar-su geçirmez olduğunu söylediler

acaba %100 polyester pantolon hakkında malumatı olan var mı? gerçekten su-rüzgar-kar geçirmez midir?

Selamlar

Ben yıllar önce almıştım yanlarda bot çıkarmadan giyip çıkarmak için dize kadar fermuarları var çok memnun kaldım soguklarda içlikle kullanmanı tavsiye ederim.
Hortumla su tutular suyu geçirmedi. Ama soğuk havalarda içliği unutma. Hayırlı olsun

saygılar.

teşekkürler fastjunkie ve (TR)BOZO kardeşim..
ama anladığı kadarı ile içlikle giy dediğine göre yani rüzgarı alır anlamına geliyor

teşekkürler..
ayrıca bir kumaşın hava alır ama rüzgar almaz olmasını anlayamıyorum..rüzgar da hava değil midir?

Selamlar,

Rüzgar alıp almaması sorun değil, soğuk alacaktır nasıl olsa. Naylon gibi düşünün, ne rüzgar ne de yağmur alacaktır, ama bacaklarınız da donacaktır soğuktan..

Saygılar,

Merhaba,
Outdoor ürünlerde şimdiye kadar sadece su geçirmez özellik gördüm, o da ürünün üzerindeki waterproof ibaresinden anlaşılır, ama kar geçirmez ayrı bir özellik değildir. İçinde elyaflı ya da müflon ayrı bir tabaka yoksa her halikarda karlı bir ortamda giydiğinizde üşürsünüz, ben de içinize termal içlik giymenizi tavsiye ederim. Rüzgar geçirmezlik de ayrı bir teknoloji ürünü. Marmot gibi markalar bile softshell polarlarında (adrenalinde 300 TL civarı bir fiyata satılır) rüzgardan belli bir yere kadar korur der, karlı dağ koşullarında o polarları bile ancak orta katman olarak kullanabilirsiniz. Satın aldığınız pantolondan çok şey bekliyorsunuz gibi geldi bana. Ama yine de güle güle giyin :smiley:

çok şey değilde en azından kar ve rüzgarı geçirmesin yeter..bir yere kadar tabi.
ama bugün suyu test ettim geçirmiyor..rüzgar konusundada fena değil..fırtına vardı bugğn konyada çıktım denedim.
demek ki her geçirgenliğin bir sınırı varmış

istanbul42' Alıntı:
çok şey değilde en azından kar ve rüzgarı geçirmesin yeter..bir yere kadar tabi.
ama bugün suyu test ettim geçirmiyor..rüzgar konusundada fena değil..fırtına vardı bugğn konyada çıktım denedim.
demek ki her geçirgenliğin bir sınırı varmış

Tavsiyem, içinize yün içlik giyin, paçalara da tozluk.. Ne soğuk ne de kar etki etmez.

Selamlar

Aldığınız pantolonu degerlendirirken su ve rüzgar geçirmezliğine ve ısıyı tutması aynı zamanda soluyabilir olmasını degerlendirmek lazım. Tam izole yani hava geçirgenliği olmayan bir pantolon (naylon ) giyerseniz ter içinde kalırsınız.(kayak olayı ayrı) Aldığınız pantolonun soluyabilme özelliği vardır ve fizik kuralı olarak soguk hava sıcak hava ile yer değiştirir. Bundan dolayı sıcaklık belirli bir derecenin altına düşerse vücudunuz yeterli miktarda ısı üretemez ve üşüme hissedersiniz bunu önlemek için ya termal içlik giyersiniz vücut ısısını tutar yada aldığınız pantolon da soft shell ,polar gibi bu içlik kendinden vardır ısıyı tutar (vücut sıcaklığını) .unutmamak gerekirki pantolon, uyku tulumu mont vs. gibi malzemeler ısı üretemez vücudun ürettiği ısıyı saklar, tutarlar ve bu özelliği ne kadar iyi ve fazlaysa fiat ve kıymetleride o kadar artar.Bu tip malzemeler yapısal olarak sentetik - doğal, hafiflik saglamlık dayanıklılık, hareket kabiliyetini kısıtlamama, ve kullanım amaçlarına göre, koruyuculuk özelliklerine göre guruplara ayrılır bazıları tek katman bazıları 2 yada 3 katman olabilir.malzeme alırken önce kullanacagınız ortamı tespit edin sonra malzeme alın örnek: kaya tırmanışında kullanılan bir pantolon çok konforlu rahat hareket kabiliyeti sağlayan, hafif
dayanıklı saglam vs. olmasına ragmen su geçirecektir çünki ıslak yagışlı havada kaya tırmanışı yapılmaz.Doğada şartların sabit kalmayacagını düşünerek hareket etmek gerekiyor sizin pantolon şehirde üşütmeyebilir ama kamp gibi bir etkinlikte kullanmayı düşünürseniz yanınıza zaten içlik vs. almanız lazım üşürseniz içlikle kullanırsınız ben sizinkiyle aynı marka pantolonumu şehirde kar yagdığında içliksiz çok rahat kullandım paçalardan aldığı hava ile bir miktar üşüttü o da çok rahatsızlık vermedi.

saygılar

İçlik tozluk senin işini görür tozluk pahalı gelir diyorsan bursa kumaş pazarından astarlar için kullanılan kalın bir kumaş alıp iki ucuna lastik dikip kullana bilirsin pahalı tozlukların aslında pekbi numarası yok senin elinle yaptığın hem istediğin gibi olur hemde senin elinin ürünü olur maliyetide taş çatlasın 5 lira...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR