Tercih tamamen siz kalmış anıl bey,conseptleri farklı araçlar,forester tam suv değil,nissan tam bir arazi aracı,fiat değişkenliği aracın temizliğne göre farklılık gösterebilir 97.98 pathfinder 20-22bin tl arası alınabilir az km yapan tercih edilir,ama çok kilmetre yapmış olsa bile bakımları doğru zamanda yapılmışsa sıkıntı olmaz,motor ömürleri oldukça uzundur,araç alırken piston ölçümü mutlaka yaptırın,yağ yakmasa bile kompresyon iyi olan %80 altına düşmedikçe motor ömrü oldukça gider,en az 200bin km yaparsınız demekdir bu,çok km o aracı kötü yapmaz,motor janzıman iyi olsun gerisi çokda önemli değil,japonlarda en önemli faktör bakımdır,zamanında yapılan bakımlar aracın ömrünü uzatır,sizin görüş ve zevkine kalmış gerisi,benim tercihim fikir amaçlıdır,forester alacağınaza rav4 bakın,en azından gözlemleyin,ve kullanın,lpg olayına gelince nissan bagaj içine 60lt tank gider,10 litresi hariç 50 lt lpg alır,buda şehir içi 300km yakın yol yaparsınız,benim aracım 3.0 cc 4runner ile 300 km çok rahat yapıyordum,uzun yolda ise ankaraya gişelere çok rahat gidebiliyorum,3tank dolumu ile memleketim sivasa gitmiştim970km,agresif kullanmadığınız sürece ben pathfinder derim,güvenirliği keyfi yeter bence herşeye,birde ayrıca olası bir kaza durumunda güvenirlik,bence nissanı tercih edin,tabi benim fikrim bu,saygılar