Pazar Uludağ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cem cihan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,184

cem cihan

Kamp II
Yer
istanbul
Herkese merhaba ;
Bu pazar sabah saat 8;15 feribotuyla Yalova-Bursa-Alaçam-Karagöl-Kilimli göle gittik
klimli göle varışımız 12:00
Hemne hazırlandık kilimli gölle karagöl arasındaki dikten tımanışa başladık 45 dakikada zirveye ulaştık (topam irtifa 300metre)
Biraz fotodan sonra set altına inip (çok soğuk ve rüzgarlıydı)çay eşliğinde biraz çevreyi izledik;
O esnada zirvey çıkarken ve zirveden sonraki dinlenme alanına oteller bölgesinden gelen (sonradan öğrendik bir treking gurbuymuş 3 otobüs gelmişler) insanlarla karşılaştık (tabiki gelen arakadaşlar yorgundu onlar oteller bölgesinde beri yürüyorlardı biz se laylaylom 45 dakikada gölden)(göle indikten sonra bir grup gölün oteller bölgesindeki tepeden belirdi tam sırt hattındada bazı kişiler onlara selenerk yanlış gittiklerini söylediler ;bence bu kişiler rotayı kaybettiler iyiki hava çok güzeldi ama bu olyadan 1 saat sonra heryer sisle kaplandı eğer sis altındaaynı olay yaşansaydı kaybolmaları olasılıktı)
(dağda tahmin olmaz rota bilgin yoksa kend,ne sakın güvenme)
Sıcak çaylardan sonra inişe geçtik ,iniş çıkaşı rağmen daha düzdü(güven geldi yorgunluk 0 olunca rahat batması başladı)
göle gelmemiz saat 14:00 olmuştu;gölde bulunan yerli insanların bize sunduğu nesif muhabbet-odunda pişmiş çay-ceviz-bademden sonra artık dönme zamanı dedik ve başladık inişe;
İnişi değişik bir rotadan yapalım dedik;Alaçam tarfından değil Orhaniye tarafından indik (o yol alaçam yoluna göre daha virajlı ama keyifli tavsiye ederim yol üzerinde böğürtlen doğal elma armut bol;
İndik bursaya heykeldeki tarihi iskender kebapçısına gidelim dedik ( en son 1994 yılında girmiştim tadı damağımda kalmıştı!)
Tabiki sıra var kapıda bekledik (bazı sıra haksızlıkları olmadı değil) içeri buyur ettiler (kibarca!) en 2 kişini zor oturacağı bir masaya sözde temizleyerek servis açtılar (bıçağa gerek görmediler ne işimiz olucaksa bıçakala) iskenerler geldi (artık damak tadımızmı değişti bilemiyorum ama sıradandı) güzel bir heap ödedik ( bu sıradan değildi) ;Gözlemlediğim bir şey var işletmeler
eskidikçe kalite servis düşüyor
Sonra dönüşe başladık tam 5.5 saatte gelebildik istanbula (hatfa sonu ve tatil dönüşleri gemile kilitti bizde körfesi dolaştık ama hereke dil ovası pendik tıkalıydı)
Sonuç:Her iyinin yanında kötünün yaşanması doğladır;Çok keyif aldık,ama kışın gitmek lazım (geçen kış gitmiştim ama göllere çıkmamıştım) kışın gidersek Orhaniye tarafında geliriz ,kar herhalde tam dağ belinde başlar ordanda kilimli göle kamp yüküyle yürümek en fazla 4 saat sürer, kilimlide kamp atıp aynı rotadan zirve yaparız;Dönüşüde zirvenin doğusundan kara göl-kilili göl olarak etkinliği bitiriz diye düşündük;
Cem CİHAN

Etiketler
pazar

Ynt: Pazar Uludağ

Paylaşım için teşekkürler aynı rotayı yapmak istiyoruz arkadaşlarla araç yolu durumu nasıl taşlık ve kötü olduğunu duymuştum hala öylemi kilimli göl kenarında çadır kurup kamp atılabilir mı cevabınız için şimdiden teşekkürler .

Araç yolu kötü, 4x4 olmalı ve birazda yüksek (Alaçamdan);Orhaniye tarafından daha kısa bozuk yol ama daha dik;
Kamp yapmak için kilimli gölü uygun;

Yaptığınız rotanın gps kayıtları varmı varsa rica edebilirmiyim rotaya maps te baktım takıp ediliyor ama çatallaşan yollarda var

Ekte google earth dan çıkardığım gpx değerleri;
Güvene bilirisiniz

Ekli dosyalar

• alacamuludag.gpx
    139.1 KB · Görüntüleme: 172
  • uludagdonus.gpx
    125 KB · Görüntüleme: 230

google earth rotası

Ekli dosyalar

• uludağ gezi.kmz