Peru'ya Gittiniz mi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan nalan57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 6
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,403

nalan57

Yeni Üye
Machu Picchu, Titicaca özetle Peru gezisine katıldıysanız deneyimlerinizi paylaşır mısınız ltf? Tşk

Ynt: Peru'ya Gittiniz mi?

Gittim, epey de gezdim..
Ama size bir sorum olacak, yalnız mı acentayla mı gidiyorsunuz?? Eğer turla gidiyorsanız, zaten herşey ayarlanmış olacağı için tek söyleyeceğim, Titicaca'da göl turu dahil değilse ya alın, ya da kendiniz yapın. Puno'da hemen göl kenarından tur tekneleri kalkıyor, hatta değişik birşey yapmak isterseniz ve bir gece için biraz sefilliğe katlanırım derseniz bence bir gece konaklamalı turlardan alın, ben bayılmıştım..
M.Pichu da aynen..Yalnız giderseniz bir gece önceden Aguas Calientes'e gelip kalın ve sabah ilk otobüsle-yanlış hatırlamıyorsam 5:30 ya da 6'da kalkıyor- gruplar gelmeden yukarı çıkın. Bulutlu oluyor ama o bulutların yavaş yavaş kalkmasını seyretmek ayrı bir keyif. Aman unutmayın, giriş biletini bir gün önce A.Calientes'teki bürodan almak lazım, yukardaki girişte bilet satılmıyor!!

Önerilerinize tesekkür ederim.
Ay Danismanlik"in bir kapali turu var. Ancak onlar turizm acentasi degil. Biz 3 arkadas, güvenli bir yol secelim dedik ve Fest Travel"a isimlerimizi Nisan 2010 icin yedek yazdirdik. Olumlu yanit bekliyoruz.

Macchu Pichu ve Titicaca ile ilgili program asagidaki gibi;

22 Nisan Perşembe : CUSCO - OLLANTAYTAMBO
İnkaların Gizli Vadisi olarak bilinen Urubamba Vadisi’ne (2.860 m) hareket. ÖY. Yerel pazarıyla ünlü Pisac kasabası ve olağanüstü İnka kenti Ollantaytambo (2.800 m) gezileri. Otelde AY/K.
23 Nisan Cuma : OLLANTAYTAMBO - MACHU PICHU
Kahvaltıdan sonra otobüsle tren istasyonuna transfer. İnkaların kutsal Urubamba Vadisi boyunca trenle Machu Picchu’ya (2.380 m) gidiş (07.20/08.35). Kısa bir otobüs yolculuğu ile ören yerine varış ve gezi. ÖY. Aguas Calientes’de AY/K.
24 Nisan Cumartesi : MACHU PICHU - OLLANTAYTAMBO - CUSCO
Tren ile Ollantaytambo’ya dönüş. ÖY. Otobüs ile Cusco’ya hareket. Cusco’da dinlenme ve serbest gün. Otelde K.
25 Nisan Pazar : CUSCO - PUNO
Özel otobüsle La Raya geçiti (4.320 m) üzerinden Puno’ya hareket (3.855 m / gidiş 8 saat). ÖY. Andahuylillas Şapeli ve Raqchi kalıntıları gezileri. ÖY. AY/K.
26 Nisan Pazartesi : PUNO - LA PAZ
La Paz’a hareket. Kopakabana’dan deniz otobüsüne biniş. Dünyanın en yüksek göllerinden Titicaca Gölü (3.800 m) içindeki İnkaların kutsal Güneş Adası’nın (ilk İnka, Manko Kapak’ın doğumyeri) ve Ay Adası’na gidiş. Sazlardan yapılmış yüzer ada Urus-Iruitos gezileri. And Dağları’nın muhteşem görünüşü. ÖY. La Paz’a varış. Yerel bir lokantada folklor gösterisi eşliğinde akşam yemeği. Otelde K.
27 Nisan Salı : LA PAZ - LİMA
Sabah erkenden Tiahuanaco (Tiwanaku) örenyeri (Müze, Akapana Piramidi, Kalasasaya Tapınağı, Güneş Kapısı, Ponce Dikilitaşı) ve Ay Vadisi gezileri. ÖY (Kumanya olarak alınacaktır). La Paz’a dönüş ve kent gezisi. Yerel restoranda akşam yemeği ve Lima’ya uçuş (LA 2566 21.45/22.45). Lima’da K.

Merhabalar,

Böyle rotalardaki en iyi acentalardan biriyle gidiyorsunuz ve zaten benim önerebileceğim hemen herşey tura dahil. Üstelik onlar Peru için vize işini de daha kolay halleder:smiley:)
O zaman tek önerim yanınıza ibuprofen içeren bir ilaç almanız olacak. O yükseklikte başağrısına-umarım tutmaz,benim olmadı ama olanları gördüm- tek iyi gelen ilaç o....
Benim notlarıma bakmak isterseniz:
www.arzuortac.blogspot.com
Şimdiden iyi yolculuklar...

Cok tesekkür ederim.
Bu geziye niyetlendik, bakalim kismet olacak mi bu yil... Fest Travel"dan OK bekliyoruz.

Notlariniza bakacagim.

Sevgiler & Selamlar

Bloğumda hepsini yazdım, oradan okuyabilirsiniz. Ama ben Güney Amerika'ya dört aylığına ve tek başıma gittiğim için turdan epey farklı oldu. Yine de ne görebileceğinize dair bir fikir verebilir..Buraya yazmak imkansız, çok uzun..
www.arzuortac.blogspot.com

Arzu Hanım merhaba,

Blogunuzda yazdıklarınızı okudum, daha da okuyacağım... Ben de 1,5-2 ay süre ile orta-güney amerika'da olacağım bir aksilik olmazsa. Rota bir hayli karışık olacak katılacak diğer arkadaşlar sebebiyle, zaten şu anda bir rota çizmeye çalışıyoruz. Ama burada malum "peru vizesi" önemli bir kriter olacak.

Peru vizesinin sınır ülkelerden alınabileceğine dair söylenceler var, sizin bu konuda bilginiz var mı? Peru, arjantin, şili gibi ülkelerde karayolu-havayolu geçişleri açısından ne tip kolaylıklar/olumsuzluklar yaşanabilir?

Aslında bir kaç gün içinde biletlerin bir kısmını almam gerekeceğinden bir çok sorum var size danışmak istediğim ama vaktiniz olur mu bilmiyorum. eğer olursa koray75@gmail.com'a bir boş mail atabilir misiniz?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR