Kasayı atıp resimdeki tarz bir sey yapmak icin tuv e girilmesi ve ruhsat değişikliği gerekiyor mevcut mevzuatla zor biraz, sally karavan orta yanlardan her iki şaseye eksiz çelik halatlarla kasanın ön tarafına yapılan takviye mesnede gene çelik halatlarla ve arkadanda kasaya bir aparat ile montaj imkanı sağlıyor oldukça sağlam ve güvenilir bir leashing.
Kasayı atıp resimdeki tarz bir sey yapmak icin tuv e girilmesi ve ruhsat değişikliği gerekiyor mevcut mevzuatla zor biraz, sally karavan orta yanlardan her iki şaseye eksiz çelik halatlarla kasanın ön tarafına yapılan takviye mesnede gene çelik halatlarla ve arkadanda kasaya bir aparat ile montaj imkanı sağlıyor oldukça sağlam ve güvenilir bir leashing.
Bu tip birşey fena değil gibi.Semih beyin bahsettiği buna benzer ancak platformdan bahsediyor,sabit değil yani.Ama trafik sorunu olabilir gibi ozamanda.karavan çıkınca kasa olmayacak.trafik ne der..
Sayın Engin trafik bu rabaya ne dıyebılırkı, sabıt kasaysa mesele yok ruhsata kapalı kasa kamyonet yazarsanız olur bıter ıcındekıler sahsı esya statusune gırer hareket halındeyken kasada ınsan olamaz trafık acısından yasak park halınde ıstedıgın gıbı arkayı kullanabılırsın, ve bu aracı karavan olarak trafıge bıldırmeye gerek yok ısler cok karısır o zaman, Bırde tavan alcak gorunuyor bu aracda en buyuk sorun bu bence..
''buradan bu tip portatif karavanlar ile ilgilenen karavan dostlarına önerim, araracın orjinal kasasının sökülüp , linkte görülen biomobil yapımı nissan da olduğu gibi platform kasa yaptırılması ve karavanın bu platform üzerine oturtulmasıdır.
konu ile ilgili çalışmalarım devam etmekte sanırım seri imalatını düşündüğüm bu tipin ilk prototipini 2009 mart ayında üreteceğiz'' Semih arkadaştan alıntı.
sorun platform kasada diye düşünüyorum ruhsatta ne geçer alınca kasayı..
Ben yıllarca 50 nc isuzu enter skoda daha sayarım hepsine kapalıkasa yaptırdım onda sorun yok..
Sayın Engin 2010 Hazıran ayına kadar zamanım var seneye kısmetse arabamı degıstırecegım eger bu sıstem bır kamyonet uygun olursa dusunebılırım slayt karavandakını cok ınceledım en onemlısı ruhasata ne ıslenecegı konusunu halledememısler onun ıcın terettutlerım var, en kotu bır ıhdımalle 4+1 mınübus alacagım ve yarım yamalak bır karavan olarak kullanacagım, İnsallah en kısa zamanda uygularlar yenı karavanı bızde goruruz takıpcısıyım..