Ynt: Pmr 446 lisansız telsiz hakkında
Selamlar
Önce belirtmem lazım telsiz konusunda bilgim ve tecrübem yok,
ama off road yaparken arazide gezilerde ihtiyaç oldu ve araştırmaya başladım, HYT ve krisun ve bir kaç çin malı telsiz markasının çok tutulduğunu gördüm, özelliklerine baktım ilk önce telsiz kanununa göre lisansız telsizlerin çıkış gücü 0.5 mw hangi markayı alırsanız alın bu sabit, bir hyt ye vereceğim paranın yarısı sayılacak bir bedelle bir çift midland G 7 aldım, arazide deneme fırsatım olmadı ama aynı frekans aralığında çalışan bir hyt pmr ile çok fazla farkı olacağını sanmıyorum, konuşma şifreleme yada başka özellikler zaten aradığım özellikler değil, ama ilerde lisans alınca o zaman bir çok sınır kısıtlama kalktığı için o zaman marka ve model tercihim en iyisinden yana olur, hala G 7 nin menüsünü tam öğrenemedim pil işareti menüde görünmüyor vs. sonuç olarak lisansız olup ta 40 km. menzil söyleyenler bence biraz abartıyorlar yada çıkışları güçlü o zamanda yasal problem çıkıyor,
bence lisanssız pmr de pek öyle fazla paralar verip karışık cihazlara yönelmek lüzumsuz ama en iyi tercih her zaman kişinin kendi tercihidir.
saygılar.