PMR Telsiz Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cidowsky Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,003
Ynt: PMR Telsiz Almak İstiyorum

Cb ler pmr frekanslarında çalışıyor mu?
Yani cb aldık, diyelim....
Bi gezide dostumuzda veya görüşmek istediğimiz kişide pmr var... ne yapcaz? :smiley:
Bide,
Cb' leri araca bağlamak, büyük anten felan şart mı?
Bunların sadece elde çalışanı var mı?
Teşekkürler....

Ayrıca, bernim gözlemlediğim kadarıyla telsiz ve telsizcilik ayrı bi kültür ve değerli bi hobi.... Avrupa' da, Amerika' da Fan Clup' ları felan var... Ne güzel...

Etiketler

Alfonse' Alıntı:
Cb ler pmr frekanslarında çalışıyor mu?
Yani cb aldık, diyelim....
Bi gezide dostumuzda veya görüşmek istediğimiz kişide pmr var... ne yapcaz? :smiley:
Bide,
Cb' leri araca bağlamak, büyük anten felan şart mı?
Bunların sadece elde çalışanı var mı?
Teşekkürler....

Ayrıca, bernim gözlemlediğim kadarıyla telsiz ve telsizcilik ayrı bi kültür ve değerli bi hobi.... Avrupa' da, Amerika' da Fan Clup' ları felan var... Ne güzel...

PMR FREKANSI
Frekans 1 : 446.006.25 MHz.
Frekans 2 : 446.018.75 MHz.
Frekans 3 : 446.031.25 MHz.
Frekans 4 : 446.043.75 MHz.
Frekans 5 : 446.056.25 MHz.
Frekans 6 : 446.068.75 MHz.
Frekans 7 : 446.081.25 MHz.
Frekans 8 : 446.093.75 MHz DEN BAŞLAR
CB YANİ HALK BANDI SİZE 25 MHZ'DEN BAŞLAR PMR UHF BANDIDIR CB FREKANSI VHF ALT BANDIDIR.GÖRÜŞME YAPMAZ.HATTA MANDALA BASTIĞINIZDA DAHİ ETKİLENMEZ BİRBİRİLERİNDEN

kaan güzel' Alıntı:
PMR FREKANSI
Frekans 1 : 446.006.25 MHz.
Frekans 2 : 446.018.75 MHz.
Frekans 3 : 446.031.25 MHz.
Frekans 4 : 446.043.75 MHz.
Frekans 5 : 446.056.25 MHz.
Frekans 6 : 446.068.75 MHz.
Frekans 7 : 446.081.25 MHz.
Frekans 8 : 446.093.75 MHz DEN BAŞLAR
CB YANİ HALK BANDI SİZE 25 MHZ'DEN BAŞLAR PMR UHF BANDIDIR CB FREKANSI VHF ALT BANDIDIR.GÖRÜŞME YAPMAZ.HATTA MANDALA BASTIĞINIZDA DAHİ ETKİLENMEZ BİRBİRİLERİNDEN

Teşekkürler...

Amatör telsizcilik için gelecek sınav ne zaman bilgisi olan var mı?

[http://www.adf.org.tr/
bu siteden tarih için kmt -kısa mesafe telsiz sınav tarihine bakacaktım ama başka bir pc ulaşamadım ama siz ulaşabilirsiniz.quote author=erenatac link=topic=33587.msg342485#msg342485 date=1246489327]
[/quote]

ferdane gül' Alıntı:
bu siteden tarih için kmt -kısa mesafe telsiz sınav tarihine bakacaktım ama başka bir pc ulaşamadım ama siz ulaşabilirsiniz.quote author=erenatac link=topic=33587.msg342485#msg342485 date=1246489327]
vermiş olduğunuz link deniz haberleşmesi için (kmt) kısa mesafe telsiz ehliyeti içindir eren bey amatör telsiz sınavı için tarih sormuş..

erenatac' Alıntı:
eren bey henüz belli bir tarih yok. daha doğrusu kıyıemniyeti bu sınavı nasıl ve nerede yapacak kendileri bile bilmiyor.. :smiley:

KEŞKE HERKES AMATÖR TELSİZCİ OLSA AFET DURUMUNDA TELEFONLARI KULLANMAYIP TELSİZLE QSL YAPSA

MERHABA

pmr telsiz almak için bu kadar uğraşmak boşuna

kısaca şunu söyleyeyim

Profesyonel pmr telsizler ile kadıköy den beylikdüzü görüşülüyor

hatta tekirdağ yeni çiftlik

İyi günler dilerim..

Ankara' da Motorola T5 buldum.... Çok iyi bişeye benziyor... Tavsiye ederim...

ferdane gül' Alıntı:

kasirga1' Alıntı:
vermiş olduğunuz link deniz haberleşmesi için (kmt) kısa mesafe telsiz ehliyeti içindir eren bey amatör telsiz sınavı için tarih sormuş..

eren bey henüz belli bir tarih yok. daha doğrusu kıyıemniyeti bu sınavı nasıl ve nerede yapacak kendileri bile bilmiyor.. :smiley:

Ferdane hanım ve Mahmut bey teşekkür ederim.

geçen ay teknosa antakyadan 4 tane midlan m24 aldım üzerinde 10 km yazıyor ama biz iletişemedik 300 metreden bile iletim ve alım yapmıyordu. Kesinlikle tavsiye etmem. Daha sonra onu iade edip 4 tane motorola T5 aldım da rahat ettim. Kesinlikle tavsiye edilir. 8 yıl önce aldığım 3 tane aselsan kobra 3 km lik cihazlar artık iflas etti zaman zaman gönderme alma problemi yaşadığım için yeni telsiz aldım ancak geçen 8 senede çok kötü şartlarda kullanmamıza rağmen bizi yarı yolda bırakmadı. Onu da tavsiye ederim.

yasarergun' Alıntı:
geçen ay teknosa antakyadan 4 tane midlan m24 aldım üzerinde 10 km yazıyor ama biz iletişemedik 300 metreden bile iletim ve alım yapmıyordu. Kesinlikle tavsiye etmem. Daha sonra onu iade edip 4 tane motorola T5 aldım da rahat ettim. Kesinlikle tavsiye edilir. 8 yıl önce aldığım 3 tane aselsan kobra 3 km lik cihazlar artık iflas etti zaman zaman gönderme alma problemi yaşadığım için yeni telsiz aldım ancak geçen 8 senede çok kötü şartlarda kullanmamıza rağmen bizi yarı yolda bırakmadı. Onu da tavsiye ederim.

Ben motorola T5' i almadım henüz. Düşünüyordum ama...

Bu bilgi çok iyi oldu, tipide güzel :smiley: Teşekkürler.......

Bi soru, :smiley:
Tellsizleri iyi kullansak bile, eskiyor mu içindeki alıcı vericileri?

bendeki 8 yaşındaki kobralar bakımla belki çalışır ama ekonomik ömürleri doldu çok zorlamamak lazım. san ırım iyi kullanılırsa daha uzun süre hizmet eder ancak tanesine 70 tl gibi bir para verdiğiniz gözününe alınırsa yaptığı iş paha biçilmez

yasarergun' Alıntı:
bendeki 8 yaşındaki kobralar bakımla belki çalışır ama ekonomik ömürleri doldu çok zorlamamak lazım. san ırım iyi kullanılırsa daha uzun süre hizmet eder ancak tanesine 70 tl gibi bir para verdiğiniz gözününe alınırsa yaptığı iş paha biçilmez
İçindeki elektronik tunerler felan eskiyor o zaman..... Ben parasında değilimde, gezide ortada kalırız.. Haklısınız... Teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,033
Kayıtlı Üye Sayımız
166,777
Kaydolan Son Üyemiz
utkuberks

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR