kaan güzel
Kamp I
Ynt: PMR Telsiz Almak İstiyorum
Kardeş verdiğin linkteki cihaz Türkiye'de kullanılması yasak ayrıca başıma bel alırmıyım demişsin cezası 2 yıldan başlıyor ve 2 bin tl den başlayan para cezası var yani yasa dışı olarak adlediliyor ve ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyorsun ayrıca ne ifade verirsen ver kasıtlı yapılmış kabul ediliyor.Bence profosyonel pmr cihazları düşünmeni tavsiye ederim veya telsizciliğe meraklıysan bulunduğu şehirde TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) şubesi veya derneği varsa oradaki amatör telsizci arkadaşlarla irtibata geçerek amatör telszici olabilirsin.Senin elektronik bilginden faydalanmak güzel olacağına inanıyorum.Ve forumda yeteri kadar radyo amatörü telsizci var bu konuda danışarak çalışma yapmanı tavsiye ederim.
Kaan Güzel(TB7EA)
73'ler
Yorgunsavasci' Alıntı:Herkese selamlar arkadaşlar...
Bu forumdaki ilk mesajımgoogle dan bişiiler arattım ve sizleri buldum
sadece bu bölümde açılmış olan 6 syfayı inceledim ve gerçekten çok şey öğrendim sizlerden... öncelikle bu bilgli paylaşımlarınız için herkese teşekkür ediyorum
meslek lisesi elektronik bölümü mezunuyum.. 12 yıl oldu liseyi bitireli.. o dönemlerden kalma bi telsiz sevdam var.. ve yaklaşık 5 yıl önce çiftini 20 tl ye aldığım çok dandik bi PMR telsiz kulanıyorumaçıkcası her yerde de işimi görüyor
ama mesafeyi biraz daha uzatmak hedefindeyim. Tr şartlarında 0.5 w lisanssız kullanıma izin olduğunu biliyorum, bundan dolayı siz sevgili büyüklerime danışmak istedim..
http://www.midlandradio.com/Two-Way-Radio.BS3/GXT1050VP4 bu linkte görmüş olduğunuz telsiz 5w çıkış gücüne sahip, ikinci el satan birisi ile görüştüm av ve dağcılık ypatığını ve açık alanda 50 km çok rahat göüştüğünü sööledi.. sizce böyle bir telsizi satın alsam, başıma bela alır mıyımalırsam nasıl bir bela olur bu
hepinize sevgiler..
Kardeş verdiğin linkteki cihaz Türkiye'de kullanılması yasak ayrıca başıma bel alırmıyım demişsin cezası 2 yıldan başlıyor ve 2 bin tl den başlayan para cezası var yani yasa dışı olarak adlediliyor ve ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyorsun ayrıca ne ifade verirsen ver kasıtlı yapılmış kabul ediliyor.Bence profosyonel pmr cihazları düşünmeni tavsiye ederim veya telsizciliğe meraklıysan bulunduğu şehirde TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) şubesi veya derneği varsa oradaki amatör telsizci arkadaşlarla irtibata geçerek amatör telszici olabilirsin.Senin elektronik bilginden faydalanmak güzel olacağına inanıyorum.Ve forumda yeteri kadar radyo amatörü telsizci var bu konuda danışarak çalışma yapmanı tavsiye ederim.
Kaan Güzel(TB7EA)
73'ler