PMR Telsiz Almak İstiyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cidowsky Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 124
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 35,286
Ynt: PMR Telsiz Almak İstiyorum

Yorgunsavasci' Alıntı:
Herkese selamlar arkadaşlar...

Bu forumdaki ilk mesajım :smiley: google dan bişiiler arattım ve sizleri buldum :smiley: sadece bu bölümde açılmış olan 6 syfayı inceledim ve gerçekten çok şey öğrendim sizlerden... öncelikle bu bilgli paylaşımlarınız için herkese teşekkür ediyorum :smiley:

meslek lisesi elektronik bölümü mezunuyum.. 12 yıl oldu liseyi bitireli.. o dönemlerden kalma bi telsiz sevdam var.. ve yaklaşık 5 yıl önce çiftini 20 tl ye aldığım çok dandik bi PMR telsiz kulanıyorum:smiley:açıkcası her yerde de işimi görüyor :smiley: ama mesafeyi biraz daha uzatmak hedefindeyim. Tr şartlarında 0.5 w lisanssız kullanıma izin olduğunu biliyorum, bundan dolayı siz sevgili büyüklerime danışmak istedim..

http://www.midlandradio.com/Two-Way-Radio.BS3/GXT1050VP4 bu linkte görmüş olduğunuz telsiz 5w çıkış gücüne sahip, ikinci el satan birisi ile görüştüm av ve dağcılık ypatığını ve açık alanda 50 km çok rahat göüştüğünü sööledi.. sizce böyle bir telsizi satın alsam, başıma bela alır mıyım :smiley: alırsam nasıl bir bela olur bu :smiley:

hepinize sevgiler..

Kardeş verdiğin linkteki cihaz Türkiye'de kullanılması yasak ayrıca başıma bel alırmıyım demişsin cezası 2 yıldan başlıyor ve 2 bin tl den başlayan para cezası var yani yasa dışı olarak adlediliyor ve ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyorsun ayrıca ne ifade verirsen ver kasıtlı yapılmış kabul ediliyor.Bence profosyonel pmr cihazları düşünmeni tavsiye ederim veya telsizciliğe meraklıysan bulunduğu şehirde TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) şubesi veya derneği varsa oradaki amatör telsizci arkadaşlarla irtibata geçerek amatör telszici olabilirsin.Senin elektronik bilginden faydalanmak güzel olacağına inanıyorum.Ve forumda yeteri kadar radyo amatörü telsizci var bu konuda danışarak çalışma yapmanı tavsiye ederim.
Kaan Güzel(TB7EA)
73'ler

Etiketler

benim bazı yazılarım konusunda tehditler alıyorumda.İstanbul telsiz merkezi ile ilgili ortalıkta dolaşan bir vatandaş var (Forumdaki haricinde)dikkat edilmesini istiyorum.Ayrıca pmr telsiz ile ilgili sorulacak sorular bir bölüm açılarak hem radyo amatörü hem de işin ehline sorulmasını tavsiye ediyorum yani konular tek başlık halinde olur.Aziz Beyle ilgili hiç bir sorunum yoktur.
73'le

kaan güzel' Alıntı:
Arkadaşlar bu istanbul telsiz merkezi diye biri çıktı ortaya ortalığı karıştırıyor.dikkat edin yanlış bilgiler veriyor.biz radyo amatörcüleri kötülüyor izinsiz cihazlar role kullandıklarını cumhurbaşkanından izinli olduklarını falan söylüyorlar kesinlikle yalandır.sizleri yanıltıyor.biliniz ki bu işi en iyi yapanlar Türkiye radyo amatörleri cemiyeti üyeleridir.Lisanslı kişilerdir gerekli mevzuaı bilgileri telsiz cihazları ve aksesuarları konusunda bu kişilerden veya derneklerden destek alabilirsiniz ben radyo amatörü olarak kullanacağınız cihazlar konusunda her türlü yardımı yapmak isterim.

fiyat konusunda
hyt tc 446 internette ayrı fiyat bayilerde ayrı fiyat ama her zaman bayii muhattap alınmalı
kenwood tk 3201 kaliteden ödün vermem derseniz biraz tuzlu bir cihaz en azından sık sık pil derdi çıkmıyor.profosyonele yakın olduğundan li-on bataryalı (li-on bataryalı cihaz almanızı tavsiye ederim)
piyasada satılan bütün cihazlardan yani pmr olanlardan alamayacağınız performansı bu cihazlardan alabilirsiniz.yani diyeceğim her zaman gerekli olacak bu cihazlara bir defa para verecekseniz en iyi performansı almanız gerekir.
73'ler
Buradaki yazdıklarımın tamamen yanlış anlaşılma sorgusuz infaz gibi bir şey olmuştur.İStanbul telsiz möerkezi İsminde forumda bulunan kişi ile hiç bir sorunum yoktur sadece yanlış anlaşılma sonucu bu konuda sert tepki verdim zaten bu konuda İstanbul telsiz merkezi sahibi ile görüşşme yaptım konuyu izah ettimbilgi anlamıdna yazıyorum yanlış anlaşılma olmasın olduysa özür dilerim

73'ler

resmen merkezler birbirinde karışmış.... ;D .... kimden doğru bilgiyi alacağız anlıyamadık walla...

kaan güzel' Alıntı:
Kardeş verdiğin linkteki cihaz Türkiye'de kullanılması yasak ayrıca başıma bel alırmıyım demişsin cezası 2 yıldan başlıyor ve 2 bin tl den başlayan para cezası var yani yasa dışı olarak adlediliyor ve ağır ceza mahkemelerinde yargılanıyorsun ayrıca ne ifade verirsen ver kasıtlı yapılmış kabul ediliyor.Bence profosyonel pmr cihazları düşünmeni tavsiye ederim veya telsizciliğe meraklıysan bulunduğu şehirde TRAC (Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti) şubesi veya derneği varsa oradaki amatör telsizci arkadaşlarla irtibata geçerek amatör telszici olabilirsin.Senin elektronik bilginden faydalanmak güzel olacağına inanıyorum.Ve forumda yeteri kadar radyo amatörü telsizci var bu konuda danışarak çalışma yapmanı tavsiye ederim.
Kaan Güzel(TB7EA)
73'ler

arkadaşım verdiğin bilgi için çok saol... yasak olduğunu az buçuk biliorum fakat; kafa takılan olay.. bu model telsiznasl oluyorda gümrükten geçiyor. sahibiden.com da bu modelden iki tane satılıyor.. ikiside amerikadan alınmış.. faturaları ve tüm gümrük belgeleri var dio...satanlar.. madem yasal diil.. nasıl tr ye sokuolar...

ayrıca, dediğim gibi.. elektronik mezunu olduğum içn, hem içini incelerim, ep anten modifikasyonunu öörenirim diye ( ve bu modelin yasak olduğunu düşündüğümüzde) mobil cb alayım diyorum 1 çift.. ama çifti 300 ü geçmesin :smiley:) sizin bilgizin var mı bu konuda..

saygılar.. :smiley:

http://www.sahibinden.com/ekonomik_el_telsizi_sizi_ucretsiz_kargolu-28WQQaXQQ20935517WQQpXQQdisplayitem

arkadaşlar.. peki bu telsizi yasal olarak kullanabilir miyim...

kullanamazsın arkadaşım.. bu telsizi kullanmak içinde lisansın olması gerekli.

jeep4x4' Alıntı:
kullanamazsın arkadaşım.. bu telsizi kullanmak içinde lisansın olması gerekli.

ben cb sanmıştım :smiley:))))) uyarınız için teşekkürler.. :smiley:))))

birde siz sevgili bilgi sabihi arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum..

çok yüksek watt a sahip (sabit veya el telsizi olarak) Cb kullanabiliyoruz da, neden 5watt lık bi pmr kullanamıyoruz..

saygılar...

Yorgunsavasci' Alıntı:
arkadaşım verdiğin bilgi için çok saol... yasak olduğunu az buçuk biliorum fakat; kafa takılan olay.. bu model telsiznasl oluyorda gümrükten geçiyor. sahibiden.com da bu modelden iki tane satılıyor.. ikiside amerikadan alınmış.. faturaları ve tüm gümrük belgeleri var dio...satanlar.. madem yasal diil.. nasıl tr ye sokuolar...

ayrıca, dediğim gibi.. elektronik mezunu olduğum içn, hem içini incelerim, ep anten modifikasyonunu öörenirim diye ( ve bu modelin yasak olduğunu düşündüğümüzde) mobil cb alayım diyorum 1 çift.. ama çifti 300 ü geçmesin :smiley:) sizin bilgizin var mı bu konuda..

saygılar.. :smiley:
kardeş bu cihazı sadece lisansı olan amatör telsizciler kullanabilir 18 temmuz 2009 da yayonlanan zel telsiz sistemleri yönetmeliğinde açıklandı.Cb cihazlar için fatura ruhsat vs kalktı.Ama yurtdışı profosyonel el telsizi mobil cihazlar için lisans şartı getirildi.o nedenle yazdım sana

Yorgunsavasci' Alıntı:
ben cb sanmıştım :smiley:))))) uyarınız için teşekkürler.. :smiley:))))

birde siz sevgili bilgi sabihi arkadaşlarıma şunu sormak istiyorum..

çok yüksek watt a sahip (sabit veya el telsizi olarak) Cb kullanabiliyoruz da, neden 5watt lık bi pmr kullanamıyoruz..

saygılar...
5 wattlık el cihazları lisansa girdiğinden dolayı kullanamıyorsun ayrıca piyasadaki bütün pmr cihazlar 0,5 watt yani düşük değerdedir o nedenle serbesttir ama ben 5 wattlık cihaz kullanayım diyorsun sınavlar açıldığında hemen amatör telsizci belgeni tavsiye ederim

Kaan Güzel(TB7EA)
73

kaan güzel' Alıntı:
5 wattlık el cihazları lisansa girdiğinden dolayı kullanamıyorsun ayrıca piyasadaki bütün pmr cihazlar 0,5 watt yani düşük değerdedir o nedenle serbesttir ama ben 5 wattlık cihaz kullanayım diyorsun sınavlar açıldığında hemen amatör telsizci belgeni tavsiye ederim

Kaan Güzel(TB7EA)
73

sınavı cevaplıcak kadar bilgim olduunu sanmıyorum :smiley: ama o sınava girmek isterim açıkcası.. çünkü bu midland ta aklıma kaldı.. ne yalan söölim.. :smiley:))

http://www.midlandradio.com/Two-Way-Radio.BS3/GXT1050VP4

umarım alabilirim.. ve alırsam.. umarım şehir içinde yakalanmam :smiley: tabi eğer bir çift cb el telsizi bulamazsam :smiley:

saygınlar kaan dostum...

Net ortamında amatör telsizcilik ile ilgili dökümanlar bulabilirsiniz bulamazsanız www.trac.org.tr adresten temin edebilirsiniz.Ayrıca şehir içinde kullanım ve şehir dışında kullanım aynı oluyor bir farklı tarafı yok

Kaan Güzel(TB7EA)
73

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,962
Kayıtlı Üye Sayımız
166,722
Kaydolan Son Üyemiz
maestrobd

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.