<div class="bbWrapper"><b>Ynt: President Cb Hakkında Yardımınıza İhtiyacim Var</b><br />
<br />
<blockquote data-attributes="" data-quote="reha" data-source=""
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
reha' Alıntı:
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Selamlar<br />
problemin duzeldigine sevindim. Ancak, bir konuyu belirtmem gerekiyor. CB cihazları, hem kanunen hem de "amacı" gereği 5Watt gucunde olurlar. Bu cihaz ile konvoy icinde yada hakim bir mevkiden uzakca mesafeler ile gorusebilirsiniz. Ama daha fazlasi için (yani daha güçlü cihazlar için) lisans almanız gerekir. Bence, merakınız yok ise "değmez" iyi aksamlar, reha<br />
<br />
not: 80'lerin cihazları , "bence" bulabileceğiniz en sağlam cihazlardır
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote><br />
Selam Rehan bey, bahsettiğiniz konu amatör telsiz lisansıdır, halk bandı 11 metre-27 mhz de görüşülen cihazlar için geçerli değildir lisanssız kullanılır, ayrıca lisansınız olunca 5 watt ı geçersiniz diye birşey yok 27 mhz-halk bandı için, yani yasak yasaksa lisanslı olsun olmasın amfi kullanamaz fakat son yıllarda ruhsat sistemi iptal olan halk bandı cihazlarında neredeyse herkes 5 watt değil neredeyse 500 watt ile çıkış yapıyor, ve bunu kontrol eden yok, çünkü kullanan kişi sayısı zaten yok gibi birşey yani, ona bakılırsa çeyrek dalga anten den başka anten kullanılamaz ama kimsede çeyrek dalga anten yok hepsi yine neredeyse 5/8 anten...<br />
<br />
Yani mobil olarak arabada kullanılacağından herkes gibi bir cihaz watt yükseltici-takoz yani amfi eklenebilir...Ben bu işe yasal demiyorum ama ne cb de insan var nede cb görüşen doğru düzgün adam var, nede bu sistemi denetleyen var, denetlensede hiçbir işe yaramayacağını sanıyorum...Toplasanız şu zamanda 10-20 kişiyi geçmeyecek cb kullanan sabit veya merkez istanyonlar var...Yani amatör telsiz lisansı olunca halk bandında 4 watt ve üzeri normalde çıkış yapamazsınız, 26 ve 28-30 mhz de yapabilirsiniz 100 watt a a kadar...27 mhz 40 kanal sadece halkın görüşmesi içindir...aamatör bandlarda dikkatli okuyun 10 ve 12 metre bandları geçer 11 metre geçmez, tabiki orda konuşan orada da konuşur o ayrı bir tercih meselesi...<br />
<br />
mydarling diğer arkadaşın dediği gibi açık alanda yüksekte uzak mesafe görüşebilirsiniz 30-60 km uzaklıklarla görşülemeyen yerlerlede yakın veya uzak bir tane 50 100 watt lık amfi-tajoz alıp ikinci el 100 200 tl ye görüşebilirsiniz...<br />
<br />
Gidip kahvehanedeki ve başka yerlerdeki sigara içimeyen yerlerdeki sigara içilip içilmediğini denetlesinler daha faydalı olur topluma millete...Baz istasyonlarını ilçe dışına kursunlar....vs vs...</div>