Puma Operasyonu Başladı :)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sword7 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 534
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 104,980

Etiketler
Ynt: Puma Operasyonu Başladı

discovery-V8' Alıntı:
;D ;D ;D

Rahat bırakın adamı ya ;D 150 neyinize yetmiyor

Gösterge güzelmiş Engin abi Birde camın sol alt köşesine büyük bir devir göstergesi düşünüyorum, vites zamanı gelince kırmızı ışık yakanlardan, birde motora blow off valf, caddelerde görürsünüz beni artık drag yaparken 150 yetmez artık Yavuz abi ;D

Selamını söylerim abi ;D Tornacı bizim körfezin en iyi tornacısı, büyük dozerlerin kepçe kazanlarını falan yapıyor, araya beni sıkıştırdı binbir zahmetle saolsun. Güveniyoruz kendisine. Bir sorun olursa direk sana yönlendirirm ben merak etme

sword7 iyi akşamlar,
puma motor çalışmalarını heyacanla takip ediyorum sanırım masraflı olmasının yanında oldukça stresli ve sıkıntıli bir çalışma oldugunu tahmin ediyorum.
umarım bunca sıkıntıya göre istediğin güç ve performansı elde edersin. bende land kullanıcısı ve hastasıyım ben aracının kaç model oldugunu ve maliyet bilgilerinin neler olduğunu ve resmi prosedürün neler olduğunu bizlerle paylaşmanı rica edeceğim bende ileride puma motor koyma planları yapıyorum ve senin bilgilerin benim gibiler için birer fener olacaktır saygılarımla

İyi dilekleriniz için teşekkürler. Aracım 90 model, maaliyet bilgileri henüz netleşmedi, resmi prosedür işi için 2010'u bekleyeceğim. Yeni yasaya göre motor yedek parça olarak sayılacakmış. Zaten aracımın muayenesini yaptıralı 3 ay oldu. 2011'e kadar zamanım var daha.

Umut Bey hayırlı olsun..Gelişmeleri büyük bir zevkle izliyoruz..Şu yeni yasa hakkında neler duydunuz ? Biraz daha açıklama yapmanız mümkün mü ? Motorun yedek parça sayılması demek motor değişiminin ( benzinliden dizele yada dizelden turbo dizele farketmez ) gayet kolay olması demek oluyor bildiğim kadarıyla..

Saygılarımla

Cenk SARIKAYA

Bende sizin bildikleriniz kadar biliyorum. Motorun yedek parçadan sayılması demek değişimin serbest olacağı anlamına geliyor söylediğiniz gibi. Mantıklı olanda bu zaten. Gerçi ben pek inandırıcı bulmadım açıkçası ama beklemekte de yarar var diye düşünüyorum... Saygılar. Umut...

sword7' Alıntı:
150 ye kadar gösteriyor yetmez mi ki Telimi koparır, hızı mı göstermez o kilometreden sonra ?

Bırak tel kopana kadar (koparsa) kalsın gösterge.

hayır bu mümkün değil sadece dizele dizel motoru koya bileceksiniz sadece ruhsatta motor numarası olmayacak yani motoru işletme masrafı ortadan kalkacak (proje ve diyer prosetür) lakin tüv muayenesinden gececeksiniz

bu kanunla arabanın üzerine araba üretim tarihinden eski motor atamıyorsunuz ve daha büyük ve daha küçük hacimli motor atamıyorsunuz 2500 cc ise 2500 cc motor koyabiliyorsunuz farlı bir cc de motor koymanız gerektiğinde makine mühendisleri odasına gitmeniz gerekecek

Benim için bir sorun yok sanırım Bilgiler için teşekkürler...

Bu gün ilk iş olarak motor izolasyonun hallettim, buralarda bulabildiğim en kaliteli malzemeyle Tesisatı kaldıramadığımızdan biraz yarım oldu ama iş görecek gibi...

Piriz direk uzatıldı
[attachment=1]

[attachment=2]

Sert bir malzemeyle baskı kolu uzatıldı (Karbonatlı plastik diye duydum yamulmuyorsam, pardon yanılmıyorsam )
[attachment=4][attachment=3]

Eskisinden çok çok daha yumuşak çalışan bir debriyaj sistemim var artık, alt merkezi yerine takıp denedik ve çok memnun kaldık...
[attachment=1]