Radar..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan anerkad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 50
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 28,841

anerkad

Kamp III
Bugün aracımla radar'a girdim.hızım 80 in altındaydı..Birtürlü anlatamadım derdimi.sonunda memur radarı aradı yanımda..
söylediği ise şu..'' 114 km hızla geliyordu yanımdan geçerken hızını 80'e düşürdü ''
Yanımdaki memur ise yeni radar sistemlerinin geldiğini,uzaktan hız tespiti yapıldığını söyledi..

Etiketler
Ynt: Radar..

radar sistemi dediğiniz aslında elektromanyetik dalgalar yayan tabanca benzeri bir alet, doppler etkisini kullanarak hız ölçümü yapıyor. uzun mesafe için etkili olması imkansız çünkü hangi araçtan veri aldığını anlayamaz, göle atılan taşa benzer o dalgaların yayılımı, belli bir mesafeden sonra bir yığın aracın verilerini alırsın, arada birbirlerini sollarlar v.b v.b. yani sizi yemişler hocam.

uçakları tespit eden radarlar nasıl çalışıyor o zaman derseniz evet uçaklarla mesafe fazla ama uçakların arasındaki mesafe, verici gücünüz alıcı boyutunuz frekansınız da fazla:smiley:

radar aracını kullanan memur yanlış deılsem 3 km mesefeden hız lımıtı katda alacak sekılde ayarlayabılıyor.Memurun ınsafına kalmş bişe dıyebılırım ıster son 500 mt ayarlar ısterse 3 km uzağa yani her turlu sizi yakalar yanliz suan radara düşmek biraz dikkatsizlik sonucu oluyor çünkü gittiğiniz yönun hem sağina hem soluna radar tabelasi yerleştırıyorlar bunuda görmeyip düşüyorsanız memur dıyor ben sıze daha ne yapayım :smiley:))

bir yanlış anlaşılma olmasın, sanırım arkadaş 3 km derken radar cihazı ile polis arabası arasındaki mesafeden bahsediyor, yoksa radar cihazı 3 km ötedeki araçdan veri falan almıyor:smiley: öyle gibi anlaşılabilinir düzelteyim.

amadeus99' Alıntı:
bir yanlış anlaşılma olmasın, sanırım arkadaş 3 km derken radar cihazı ile polis arabası arasındaki mesafeden bahsediyor, yoksa radar cihazı 3 km ötedeki araçdan veri falan almıyor:smiley: öyle gibi anlaşılabilinir düzelteyim.
Geçen sene 4 defa motosiklet ile girdim radara, biri Beypazarına gelirkendi, çok ciddi bir mesafeden 137 ile girdiniz dedi, ki doğruydu, hyundai yi görür görmez frene basmıştım ama ne fayda. Sanırım diplerine girmemiz gerekmiyor yakalanmak için artık.

otuz yıllık şöförüm..radarı gördüğüm anda çok yakında frenleyerek çok kere yakalanmadım..
tezgah olduğunu çok iyi biliyorum ancak,telsizde uzaktan 114 km hızındaydı yanımda düşürdü demesine rağmen ceza kesilmesi garibime gitti.

hocam cihazın yeri ile polisin yeri farklı, mantık öyle değil, cihaz size ceza yazan polisin elinde falan değil cihaz gizlenerek başka bir yere konur oradan gelen veri ise ileride bekleyen polise iletilir. yoksa 3 km den falan veri alamazsınız.

yol çok iyi bildiğim ve her hafta geştiğim güzergah..sürekli radar var hızım yüksek değildi..
Ayrıca bu geçişimde dikkat ettim aracın camının içinde dürbüne benzer bir cihaz vardı ayar yapıyordu memur..
Belkide yeni bir cihaz..söyledikleri gibi.

amadeus99' Alıntı:

radar aracı sizi isterse 3 km mesefaeden hızınızı tespıt edebılıyor bi düzeltme yapmanıza gerek yok

süper 3 km öteden gelen bir araç var, şimdi bakalım doppler etkisi ile hız ölçümü yapıyoruz, (dalganın hızı/dalganın hızı+aracımızın hızı ) *frekans temel formülümüz sonra bunu alıp gönderdiğimiz frekansa oranlayarak hızı bulacağız.

şimdi radarı polisin eline verdik dediğim gibi bu dürbün ya da tabanca gibi bir alet, elektromanyetik dalgaları tıpkı otomobil farında olduğu gibi tek yöne yayıyor yansımayı alıp doppler etkisi ile hızımızı anlıyor lakin ne kadar tek yönlü hale getirmeye çalışsa da bu dalgalar dairesel yani yayılıyor, yayılan bir dalganın karşısından yansıma alması gerekir. şöyle anlatayım mesafe arttıkça yansıma mesafenin karesi ile ters orantılı olarak düşecektir. üstelik 3 km ötedeki bir araca direkt olarak nasıl yönlendireceksiniz, hadi ultrahigh frekans şu bu inanılmaz bir teknoloji süper alıcılar yönlendirdiniz, dümdüz bir yolda bile arada başka araçlar olacak, araçlar birbirini sollayacak sürekli sıralama değişecektir. radar hangi aracın hangisi olduğunu anlayamaz !!!!

peki neden 3 km ötedeki bir aracı ölçemez, çünkü gerekli yansımayı alamaz, ha ölçer ama sizin ne bileyim dünyanın en büyük kamyonu olmanız çölde olmanız şartı ile ölçer.

bu cihazların sınırı 100 metreyi bile zor geçer. ve araca direkt yönlendirilmelidir.

Siz en iyisi bir daha radar aracı görduğunuzde yanına durun polıs memurundan bilgi alın yoksa sizi ikna edemicez sizin dedikleriniz 1990 yıllarda kaldi abicim sene 2011 artık yanınızdan karsınızdan arkanızdan yani her yonunuzden hareket ederken hzıınızı tespıt eden radarlar var deılkı sabitken 100 metre

zaten doppler gereği aracın arkasından ya da yanındanda da hız ölçümü yapabilirsiniz, sorun yansıyan frekansın gönderilen frekansdan farklı olması, yani mesafe kısa olduğu sürece hiç sorun değil.

90'larda kalan teknoloji ya da başka bir şey meselesi değil ki bu temel elektromanyetik dalga teorisi, ha dediğiniz gibi 3 km'den hız ölçümü yapmak olası mı e olası, tepeye helikopter koyarsın, olur, çok yüksek bir tepeye aşırı hassas bir radar koyarsın olur, lakin sıralama sorunlarını aşamazsın, bakınız ben sistemi yazıyorum siz öyle olur diyorsunuz e peki nasıl olur bir zahmet açıklayın, konusu direkt elektromanyetik olan bir mühendis olarak çok çok merak ediyorum.

hocam cogu arkadas benı tanır memurum ama ben trafık polsı degılım genede radar araclarının emnıyete gelen yenı sıstemelrınde polıslerın kesınlıkle yapacakları bırsey yok gecen sene yurt dısından ıthal edılen yenı radarlar 2-3 km uzaklıktan aracın hızını tepsıt etmekte ve otomatık olarak kamera sıstemıyle hardıskıne kaydetmedır ekıp aracı ıle bıle bızzat ceza yemıslıgımız var bu hardıske kaydedılen verıler 6 ay saklanmakta aylık gelen denetlemecıler tarafından rast gele bırgun secılerek ogun radara gıren araclara ceza uygulanmısmı uygulanmamısmı kontrol edılmekte ve ceza uygulanmadıysa polıse kardesım senın bu arac sahıbınden ne menfaatın var dıyerek vatandastan maddı menfaat saglamaktan resmı ıslem yapılmakta polıs acıga alınmakta hatta meslekten ıhraca kadar gıde bılmektedır suan dıkkat edın yenı ekıplerde bırakın radarda kamerayı tepe lambası ve aracın ıcındede ıkı kameera var onlarda hardıskte 6 ay saklanmakta

dersınızkı o 2-3 km yi nasıl algılıyor onu bılmıyoruz teknık konuda bu ısın erbabı elektronıkcı arkadaslar daha ıyı bılır benım gordugum bu radar sıstemıyle donanımlı aracların komple yurt dsıdan ozell geldıgı tepelerındekı hareket algılyıcı kameralarla aracları tektek seçtıgı ve gorsel olarak kendı hardıskıne kaydettıgı yanılma ıhtımalı varmıdır amerıkada ve holladada ıkı kurum %99 dogru deselerde ınsan yapımı hatalı tespıtlerı bence olabılır

hocam 2-3 km imkansız bir rakam o boyuttaki cihazlar için, 3 km ötedeki uçağı görmek için kullandığımız sistemin boyutları hakkında bir fıikriniz var mı ? dürbün ya da tabanca boyutunda bir araçla bu imkansız. kaldı ki 3 km den hız tespiti yapıyor sonra resmini çekiyor diyorsunuz 3 km önce hızını tespit ettiği aracın hangi araç olduğunu nasıl anlıyor, hayır aklıma gelen tek çözüm sürekli olarak birbirini sollayan, yavaşlayan araçları da tespit ettiği, ama bunun için de yolun dümdüz olması gerekir, bir virajda hangi aracın hangi aracı geçtiğini anlayamaz öne bir kamyon geçse anlayamaz, yani dediğiniz teknik olarak imkansız.

hocam komple bır aracın ıcı radar sıstemıyle ve aracın uzerındekı optık kamerların teskılatıyla dolu genelde radarı kuran arkadaslar radarın gelecek aracları gorebılecegı hakım tepeler yada duzluklerde kurmakta bu nedenle dıkat edın eskısı gıbı heryerde radar kurulmuyor radarların her zaman sabıt 3-4 noktası var daha ayrıntılı dedıgım gıbı bılmıyorum benm bransım degıl ve radarı kullancak arkadaslara 15 gun radar kursu verııyolar ben yarın radarcı bı arkadasa bıraz sorayım olay nasıl oluyomus

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR