Ranger Hakkında Bir Kaç Soru

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan jurnal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,656

jurnal

Ana Kamp
merhaba arkadaşlar

sinop emir 2004 model ranger xl

1.sabah motor soğuk iken egzozdan siyah yağ atar gibi bir şey atıyor ısınınca geçiyor...

2. virajlara girince (80 ila 100 km hızla) direksiyon titriyor. düz giderken sorun yok

3. araç çok aşırı yakıyor. 60 km de çeyrek depo bitiyor....

4.motoru aracı zorlayınca siyah duman atıyor.

çözüm (SERVİSİN ÇÖZÜMÜ) bana göre hiç bi halta yaramadı

1-sabah motor soğukken atması normal

2-ön lastiğin biraz kabak ondan titriyor

3-enjektör bozuk biz temizlemesini yapmıyoruz enjektörü söküp sanayide bi ustaya gönderiyoruz o temizliyor biz takıyoruz..

neyse bu ustaya gittim aracın kabuutu açtı iki üç gaz verdi senin enjektörlerin iyi avans yaptır...

şu köeyi dönünce x usta var selamımı söle avans ayarı yapsın neyse gittik onu da yaptı geri döndüm malasef hiç bir değişiklik yok :(

4- siyah duman çıkmasıda normalmiş

avans yapıldıktan sonra da hiç bi değişen olmadı aynı yakıta devam...

t6fws.jpg

bunların dışın da bir kaç sorum daha rfw nedir ne işe yarar

difrensiyel kiliti dediğiniz nedir.

Etiketler
Ynt: Ranger Hakkında Bir Kaç Soru

bende 100 km de ceyrek depoya geliyor. bir 100 daha gidince yarıya geliyor ama son ceyrek ile 200 km gidiyor yani depo samandırası bende ayarsız benim araba 100 km de tam 11 lt yakiyor bence birkac depo lt ve km yazın bi taraf ve tuketiminizi lt/100 km cinsinden hesap edin
henim arabam 170 kusur bin km de bariz kara duman yok ama bazen geceleri gazi kokleyince arkamdaki aracin farlarından dumanı gorebiliyorum
titreme gibi konularda beklentiniz nedir bilmiyorum ama bu arabalarin normal binek araba gibi yurumesi beklenmemeli . yine de sagliksiz anormal bir durum da olmamalı

Bendede 2004 model xlt modeli var 243bin de km.
aracı ilk aldığımızda bende cok evham yapmıştım orasından sesgeliyo burasından ses geliyo yok duman cıkıyo yok titriyo derken paranoyak oldum sonra sözüne güvendiğim bir usta kardeşim bu araba kamyonet sınıfında yük taşıyan bir arazi aracı taksi gibi görme seste gelir dumanda cıkarır aşırı olmadıktan sonra için rahat olsun dedi ve düşününce haklı olduğuna karar verdim.

Aracıma enjektör temizletme işlemi yaptırdım yakıta bi katkı ekleyerek temizliyorlar. yağını yeniledim lastiklerimi ve altbakımı yeniledim burçları makas takozlarını felan ses felan kalmadı fe aracım cok rahatladı. baskı balatayıda değiştirince yakıt konusundada rahatladı. suanki yakıtla şehir içi normal kullanımda 42 kuruş civarında yakıyor. Ama her ışıkta ilk kalkim kimseden geri kalmim derseniz 55-60 kuruşu zorluyodur eminim.

Duman konusunda benim aracımda sabahları duman yapıyor ama kısa süreli veya gaza aşırı yüklendiğimde duman atıyor. şöyle bir takip ettimde bu büyüklükte motoru olupta bastığında duman atmayanını görmedim.

bugun depoyu fulledim 154 km yol yaptim 90-100 ile bombos trafikte 3 kisi ile tam 15,04 lt yakıt aldim . yani 10 lt/100 km ile

Bence çokta aşırı bir yakıt değil emsal olan araçlar daha az yakmıyor. varsa etrafınızda araştırabilirsiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR