KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Herkese Merhaba.
2003-2004 model uygun fiyatlı bi ranger arıyordum. Piyasada 13.000 TL den 25.000 Tl ye kadar bulunabiliyo. Fakat genelde şirket aracı çıkıyo. Bugun aynı model bir mazda B2500 çıktı karşıma hususi kullanılmış uygun fiyatlı. Ranger hakkında bilgi sahibiyim fakat B2500 soru işareti. İki araç için aynı fabrikada üretiliyo ve motorları aynı deniyor. Bu araçlar gerçekten birebir aynımıdır. Ön panjur ve farları dışında bir fark varmı aralarında. Yedek parçaları birebir aynımıdır . Eğer aynıysa şirketler neden sadece Ford alıyo? Bu konu hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim araç gerçekten guzel kaçırmak istemem.
Konuyu umarım doğru yere açmışımdır mazda ve ford konuları arasında kararsız kaldım.
ben de bu konuyu bayagi arastirdim motor yuruyen kapılar camurluklar arka havuz torpidosuna kadar aynı ama 2.elde mazdalar daha az ve daha pahalı , sıfırı da farklı fiyatli idi herhalde (su anda mazda hafif ticari arac satmiyor ford ise lukse yonelmis tek ranger secenegi 80 milyar fiyat...
ford un anadoludaki yaygın servisi de insanlari ford a yonlendirmis olabilir
2.el arac biraz bilgi tecrube buyuk oranda da sans kısmet isi. ben ford aldim , dun kabaca baktigim kadari ile mazdalar fordlardan ucuz degilx
ben olsam 2007 sonrasi 140 beygirliklerden alirdim
99 ve 00 iki tane b2500 üm vardı...2000 i geçen sene sattım...senelerce kullandım tonlarca yük taşıdım...tık demedi...evet ford ve mazda aynı araç...araçlar parça istediğinde ilkönce hurdacıda sonra ford ve mazdada arardık parçaları...(yeni üretilenleri bilmiyorum ancak ford bildiğim kadarıyla mazdanın %33üne sahip...ar-geleride aynı diye düşünüyorum)ikisinide gönül rahatlığıyla alabilirsiniz bence...ikiside sorunsuz taş gibi araçlardır...bence mazda veya ford diye düşünmeyin ezik olmıyan temiz bir araç bulun....