Rav4 Yedek Parça

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan olasiliksiz Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,424

olasiliksiz

98'rav4
Yer
Ankara
Arkadaşlar 1998 model toyota rav4 aracım var otomatik vitesli. 240000km civarında.
Sizce ilerleyen yıllarda yedek parça sorunu yaşar mıyım?
Özellikle pek anlamadığım bir alet olduğu için otomatik vites konusunda endişeliyim.
Bu konuda bilginiz/tecrübeniz varsa öğrenmek isterim.

saygılarımla

Etiketler

Ynt: Rav4 Yedek Parça

olasiliksiz' Alıntı:
Arkadaşlar 1998 model toyota rav4 aracım var otomatik vitesli. 240000km civarında.
Sizce ilerleyen yıllarda yedek parça sorunu yaşar mıyım?
Özellikle pek anlamadığım bir alet olduğu için otomatik vites konusunda endişeliyim.
Bu konuda bilginiz/tecrübeniz varsa öğrenmek isterim.

saygılarımla

Bakım parçaları konusunda sıkıntı yaşamazsınız çook uzun süre (30 yıl kadar) ancak 15. yıldan sonra trim ve döşeme parçaları üretimden kalkabiliyor.Otomatik şanzıman konusunda endişelenmeyin Toyota Otomatik şanzımanları 500 bin km öncesinde problem çıkarmazlar (kullanıma bağlı olarak),Mekanik aksam parçalarının temin süresi de 20-25 yıla kadar uzayabiliyor.Yani gönlünüzü ferah tutun ;)

Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Toyota otomatik şanzımanın 500000km sorunsuz yapabileceğini bilmek güzel, yine de son zamanlarda otomatik şanzımanı tamir edilmiş aracı olan varsa (toyota ya da değil), ne kadar masraf çıkmış parçaları nereden nasıl bulunmuş, sonuç ne kadar sağlıklı olmuş (mesela yeniden arıza çıkarmış mı vs) öğrenmek isterim.

Benim için merak/endişe konusu olan bu aletlerin parçalarının motor parçaları gibi standart olmaması. Mesela piston her motor için silindir şeklindedir diye düşünüyorum ama bir otomatik şanzımanı açınca içinden her otomatik şanzımana uyan standart parçalar çıkmasını beklemiyorum... Bu nedenle parça sıkıntısı çıkarsa burdan çıkar gerisi bir şekilde halledilir diye düşünmüştüm.
Ayrıca bol miktarda motor rektefiye atolyesi var ama en azından ankarada aynı bollukta şanzıman uzmanı göremedim. Nedense hepsi istanbulda toplanmış gibi görünüyor (en azından üstün körü bir internet aramasının sonucu bu, detaylı araştırmadım. Ankara da da bir iki tane var gibi ama genelde Amerikan üretimi araçlarla ilgilendikleri izlenimi oluştu bende.)

1996 model RAV4'ümün diferansiyelini kırdım. Ankara'da hamit usta bir kaç günde halletti. Bugün yollarda gördüğün üst model RAV4'ün diferansiyeli oldu tıpatıp... biraz tuzluya patladı bana ama... RAV4 gibi SUV'a LC muamelesi yapmamam gerektiğini de böylece öğrenmiş oldum tabi...)

Diferansiyeli nasıl kırdınız? Yanlışlıkla taşa çarpmak ya da kuru zeminde diferansiyel kilidini kitlemek türünden birşey mi?

Rav4'ün çok ciddi bir arazi aracı olmadığının ben de farkındayım ama ankaranın yaylalarında gayet güzel idare ediyor. Çamura kolay kolay saplanmıyor bozuk yollarda aracın altını ikide birde vurmuyorsunuz vs..

Bu arada bu linkte 1974 model bir aracın (Pontiac) otomatik şanzımanının tamir edildiğinden bahsediyor
http://www.sahibinden.com/74_formula_350_takasli_WQQaXQQ11238937WQQpXQQdisplayitem
Bu kadar eski bir araçta bu işlem yapılabildiğine göre demek ki parçası bir şekilde bulunuyor (ya da yaratıcı bir şekilde uyduruluyor, ki bu durumda çok ta sağlıklı olmamıştır muhtemelen ;) ).

aracın altını vurmadım., Usta fazla zorladığımı söyledi. Zorladım evet, Mühye köyünün oralardan, İmrahor vadisinin tarla yolundan Elmadağ'a çıkarsan, çıkarken de 20 cm'lik çukura düşüp oradan çıkmak için aracı çok zorlarsan oluyormuş öyle:smiley:)

Bu arada evet Ankara'nın yaylalarında(Sorgun, Kös, eğriova) dolaşmak için RAV4 süper bir araç:smiley:)

Bende benzer bir çukurdan geri geri çıkarken şanzımanın geri viteste iyi çekmediğini (boşa döndüğünü) fark ettim kontrol ettirdim her zaman aracı götürdüğüm ustaya şanzımanda bir problem bulamadılar, aynı problemi şehir içinde bulabildiğimiz ufak tefek çukurlarda da tekrarlayamadık. Bu arada şanzımanla ilgili elektrik kabloları vs kontrol edildi yağı değiştirildi sonra yaylalarda benzer çukurlarda tekrar sorun yaşamadım ama problemin ne olduğunu da tehşis edemedik netice itibari ile. Belki de şanzımanla hiç ilgisi olmayan başka bir şeydi...

ne kadar fazla servisi varsa o işten o kadar kişi karnını doyuruyordur.
problem çıkarmadığı için fazla servisi yok onun. ;D

olasiliksiz' Alıntı:
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.

Toyota otomatik şanzımanın 500000km sorunsuz yapabileceğini bilmek güzel, yine de son zamanlarda otomatik şanzımanı tamir edilmiş aracı olan varsa (toyota ya da değil), ne kadar masraf çıkmış parçaları nereden nasıl bulunmuş, sonuç ne kadar sağlıklı olmuş (mesela yeniden arıza çıkarmış mı vs) öğrenmek isterim.

Benim için merak/endişe konusu olan bu aletlerin parçalarının motor parçaları gibi standart olmaması. Mesela piston her motor için silindir şeklindedir diye düşünüyorum ama bir otomatik şanzımanı açınca içinden her otomatik şanzımana uyan standart parçalar çıkmasını beklemiyorum... Bu nedenle parça sıkıntısı çıkarsa burdan çıkar gerisi bir şekilde halledilir diye düşünmüştüm.
Ayrıca bol miktarda motor rektefiye atolyesi var ama en azından ankarada aynı bollukta şanzıman uzmanı göremedim. Nedense hepsi istanbulda toplanmış gibi görünüyor (en azından üstün körü bir internet aramasının sonucu bu, detaylı araştırmadım. Ankara da da bir iki tane var gibi ama genelde Amerikan üretimi araçlarla ilgilendikleri izlenimi oluştu bende.)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR