Roll Cage Teknik bilgi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ONTURK Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,882

ONTURK

Kamp III
Defender için Roll cage imalatına başlayacağız ama malzeme olarak ne kullanacağım konusunda henüz bir bilgiye ulaşmış değilim.

Siz nedersiniz?

Bulabildiğim bir döküman

TÜRKİYE OTOMOBİL SPORLARI FEDERASYONU

Safari Araçları İçin Roll-cage Onay Şartnamesi
1. Rollcage kullanırken boru çapı minimum 50 mm Ø olmalıdır.
2. Borular, mümkünse dikişsiz şekilde olmalıdır.
3. Rollcage kullanırken boru et kalınlığı 2 mm olacaktır.
4. Rollcage ara birleştiricileri boru kalınlığı minimum 38 mm Ø olacaktır. (Tavsiye edilen
çap ise 50 mm’dir Ø)
5. Bağlantılar dikiş kaynak olacaktır. Punta kaynak kullanılmamalıdır.
6. Şasi bağlantıları ya dikişli kaynak olmalı veya 10x10 cm çelik plaka üstüne kaynaklı ve
dört köşesinden cıvatalı olarak bağlanmalıdır.
7. Kullanılan cıvata kalite normu 8.8 , asgari çap 8 mm olmak zorundadır.
8. Rollbarların, kafa çarpmalarına karşı, ekteki şekillerde görüldüğü gibi emniyet pedi ile
kaplanması gerekmektedir. Rollbarların, tamamının emniyet pedi ile kaplanması
tavsiye edilir.

Etiketler

Ynt: Roll Cage Teknik bilgi

Takip etmekte fayda var.Roll barlı araçla devrilen biri olarak (rallide) nasıl hayat kurtardığını iyi bilirim.

Roll cage olayını en yakın zamanda yapmayı dusunuyorum. Arac Unımog cabrıo :smiley: Unımog sapkası takmak ıstemıyorum. :smiley: Fakat benım en buyuk sorunun aracın sasesının esner yapıda olması. Bunu engellemek ıcın ınternetten bır foto buldum. Bu fotografta sasenın esnemesını engellememıs. Ornek bu olacak. Boru dıkıssız cekme boru, kaynak gaz altı, kalorıfer tesısatcısı = roll cage.
Tabı bırde 4 nokta emnıyet kemerıne uygun koltuk lazım. :smiley:

trial_unimog_L8L_PakWheels(co.jpg

bence çelik çekme doğalgaz borusu kullanın 1 1/2'' (48.3mm) çapında olup et kalınlığı 3.7 mm. dir. yada piyasada kazan borusu denen borudan alabilirsiniz oda dikişsizdir, 1 1/2'' çapında, 2.0 mm. et kalınlığında bulabilirsiniz..

Selam
Roll Cages için bir iste de bunu görmüştüm işinize yararmı bilmem resmi ekliyicem birde deefender resmi var ama hangi pc de bulamadım oda çok değişik onuda atarım bir ara bulduğumda.

Roll Cages..jpg

klorr' Alıntı:
yukardaki resimde önden sabitlenmemiş sanırım yanlışmı tanım ladım yoksa

Evet onden sabıtlenmemıs, nedenıne gelınce unımogun onemlı ozellıklerınden bırıde hareketlı sasesedır. Sabır roll cage yapıllırsa sase esnemıyecektır. Bu Montajdakı roll cage esnemeye musade edebılıyor.

Konuyu hortlatayım :smiley: Haftaya aracıma rolcage yapımına başlayacağım bende. Tek sıkıntım safari şnorkelimi sökecek olmam. Nasıl bir sistem uygulayabilirim acaba ???

sword7' Alıntı:
Konuyu hortlatayım :smiley: Haftaya aracıma rolcage yapımına başlayacağım bende. Tek sıkıntım safari şnorkelimi sökecek olmam. Nasıl bir sistem uygulayabilirim acaba ???

üsteki linkte sagdan snorkel montajlamış halini gösteriyor Umut

İçeriden değilde dışarıdan yaptırmayı düşünüyorum. Arka ve ön ayaklar şaseyle bağlantılı olacak tabi. Şu şekilde...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,012
Kayıtlı Üye Sayımız
166,759
Kaydolan Son Üyemiz
abdil DOĞRU

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR