Ynt: Romantische Straße Rotasında 2012
Daha sonra yine 2009 yılının sonbaharında palamut mevsiminde bahçeden taze taze topladığım domates ve biberler ile kuzine sobasında yaptığım palamut pilaki tarifini göndermişim.
Bana mail ile bu yemeği Almanya'da uskumru ile yapabilirmiyim diye sormuş.
HÜSEYİN ABİ
Uskumru ile yapmak mümkün çünkü palamut ile aynı cinstendir.Önce pişireceğiniz kabın içini hafifçe yağlayın
sogan domates yeşil biberi iri iri kıyın
bir büyük baş soğan
iki iri domates
üç tana yeşil biber
kıyılansoganları tepsinin tabanına döşeyin
soganın üstüne iri dilimlerle kestiğiniz uskumruları döşeyin
sonra uskumruların üstüne domatas ve biberleri döşeyin
yarım yemek kaşığı tereyağını üstüne koyun yeterince tuz ilave edin ve fırına verin ortalama yarım saat 220 derecede pişirin
Hüseyin abi gelelim işin püf noktalarına
abi yemek pişerken limon koyma ekşitir istersen servis yaparken sıkabilirsin
hazırlanan karışıma su kesinlikle katma yemek sulu olur tadI kaçar
tepsinin üstünü pişerken aluminyum folya ile kapat
ABİ PİŞİRİRKEN YEMEGİN SUYUNU BİRTİRME BALIĞI KURUTMA
AFİYET OLSUN