.Bugün sizleri kayak tesislerine götüreceğim.Ben çok beğendim çok güzel bir yer.Yazında kar olmadığı halde eğlenecek çok güzel bir makina var....Babamla beraber bindim.Önce çok korktum sonra hep binmek istedim ama babamın fazla parası olmadığı için ancak iki kere deneyebildim...
Kahvaltı sonrası yola koyuluyoruz.Hedef Mottarone kasabası.Yine yavaş yol alarak etrafı seyrediyoruz.Kısa bir süre sonra İsviçre sınır kapısından gölün İtalyan kısmına geçiyoruz.
Yaklaşık bir saat sonra kayak tesislerine bizi çıkaracak telefrik binasının parkyerine varıyoruz.
Binanın adı Funıvıa Stresa Mottarone.
Biletlerimizi alıp telefriğe biniyoruz.Kayak tesislerine iki kademede çıkıyoruz.Çıkarken inanılmaz görüntü birazda telefrik ile çıkmanın stresi video çekimi yaptık ancak fotoğrak çekmeyi unutmuşuz.Bende bu güzel görüntülerden mahrum olmayalım diye videodan anlık görüntüleri paylaşıyorum.Kalite düşük ancak elden ne gelir....
Bilet alıp ilk önce Bilal ile beraber biniyoruz.Müthiş keyifli bir alet manzara eşliğinde aşağıya doğru kaymak olağanüstü.
Aynı zamanda bir kayak tesisi için ölü sezonu değerlendirmek çok iyi bir buluş.Çünkü oldukça talep var.
Alpyland'e önce Bilal ile ben biniyorum daha sonrada Enes ile.....
Ensonunda Bilal'in bir daha zırlamalarından kurtulmak için Ebru tekrar Bilal ile biniyor.
O tepede saatlerce oturup manzaranın tadını çıkarmayı isterdim .Yanımda da bir termos dolusu çay ....Nefes açıcı bir hava ve doğa harikası bir coğrafya .O bölge için başlı başına iki hafta ayırmak lazım .Como ,Lugano ve diğer göller çok ama çok güzel .
Mottarone dağından inip bu sefer hemen karşıdaki İsola Bella adasına gezmeye gidiyoruz.
Arabayı park ettiğimiz telefrik binasının otoparkının hemen yanında adaya tur düzenleyen tekneler mevcut.
Adanın en büyük özelliği çok güzel bir botanik bahçesine sahip olması..