Taner bey ,
benim yurtdışında yaşayan arkadaşlarım var .Her zaman yiyecek özlemlerini dile getirirler .Mesela dut zamanı gelir onu özlerler ,memleke gelince turşular yapar hatta yufka bile götürürler .Çok uzağa gitmeye gerek yok.Kızkardeşim mimar ve yıllarca havalimanı inşaa ettiği için yurtdışında yaşadı.Bir valiz sadece onun ve arkadaşlarının istediği erzaklarla dolu oldu hep .Onun için yapıp paketlediğim mantıların videoları bile var .çerezinden peynirine neler götürmedi ki .
Bize gelince ,tarhananın en güzeli kaynanamın yaptığıdır .Yaş tarhana yeriz biz .Kuru ile de karıştırılabilir .Fasülyemiz burada Kazımpaşa beldesinden özel gelir .Oturak fasülye derler.Marketlerde bulunmaz .Salçamızı kendimiz yaparız .Sucuğun adresi bellidir .Böyle seçici olunca ,memleketimizin harika lezzetleri içinde bile seçtiklerimiz olunca ,başka ülke haliyle biraz zorluyor .Rabbim aratmasın inşallah .
Almanya'da ,Avusturya'da Türk marketlere ve manavlara girdik.Ben en çok Gazi marka peyniri beğenmiştim .Restaurantlarda da yemiyor değiliz .Yiyoruz tabi ama her gün 3 öğün olsa hem madden hem manen hırpalar bizi ;D ;DYurt dışı tecrübesi olanlar memleket mutfağının kıymetini iyi biliyorlar diye düşünüyorum .