Ruhsat Yenileme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Buggy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 10,658

Buggy

DemirBeygir
Yer
İzmir - Aliağa - Çaltıdere
Web
www.vosvos.net
Aracımın tescil belgesindeki muayene onay bölümü dolduğu için bu yıl ruhsat yenileyeceğim. Bu konuda yeni öğrendiğim bilgileri paylaşmak istedim, belki işinize yarar.
Daha önce bu işlem için Şöförler Odası'ndan alınan Ek.1 belgesi doldurulup muayeneye o belge ile gidiliyordu. Bu sistem halen devam ediyor ama başka bir yöntemle bu belge olmadan yeni ruhsat alabiliyorsunuz.
Muayene onay alanı kalmayan ruhsat ile muayeneye gidiyorsunuz ve araç muayenenizi yaptırabiliyorsunuz. Bütün TÜV istasyonları muayene sonrası elektronik ortamda TESBİT FORMU hazırlıyorlar(ücretsiz). Bu forma ekleyeceğiniz belge yenileme dilekçesi ile aracınızın bağlı olduğu Trafik Tescil Bürosuna gidip yeni tescil belgesi alabiliyorsunuz. Bu konuda TÜV internet sitesinin sorular-cevaplar bölümünde detaylı bilgi var. Daha detaylı bilgiyi de aşağıya yapıştırıyorum.

Ruhsat Yenileme
Tüv-Türk Araç Vize istasyonları, Ulastırma, Denizcilik ve Haberlesme Bakanlıgı ile Emniyet Genel Müdürlügü'nün ortaklasa gerçeklestirdikleri proje kapsamında: Ek -1 formu ile yapılan bu islemleri 19 Mart 2012 tarihi itibarıyla, ülke çapında ve tüm araç
vize istasyonlarında elektronik ortamda düzenleyecek. Tespit muayeneleri olarak tanımlanan bu denetim hizmetleri; renk tespiti, sasi ve motor noları, logo isletilmesi gibi nice hizmetleri kapsıyor.Üstelik bu hizmetler için hiç bir ücret talep
edilmeyecektir.
Anlayacagınız artık araç sahipleri; araç trafik tescil müracaat ve islem formu olup, Ek-1 adıyla anılan evrakları daktilo ile yazdırabilmek için sıkıntı çekmeyecekleri gibi artık lüzumsuz ve fahis ücret ödemeyeceklerdir.
Bu günden itibaren Tespit muayenesi yaptırılan araçlar ile ilgili Trafik Tescil subelerine; dilekçe ile müracaat edilip, aracın vize islemi yapıldıgı anlasılması halinde Ek-1 formu istenmeden tüm bilgiler aracın kayıtlarına yüklenecektir. Muayene tespit
formu ile dilekçe ise dosyasında muhafaza edilecektir.
Örnegin Ruhsat yenileme islemlerinde; bu belgenin degisimi için verilen dilekçeye Tüv-Türk muayene istasyonunca verilen belge eklenip Araç Özet Sorgu ekranından aracın muayenesi kontrol edilecek ve motorlu araç trafik belgesinin yenilenmis olanı
verilecektir.
Bu gibi islemlerde ayrıca Ek-1 formu aranmayıp, araç sahiplerinin parası ve bosa giden zamanı engellenecektir.

Etiketler
ruhsat

Ynt: Ruhsat Yenileme

Benim için çok yararlı oldu.Paylaşım için teşekkürler. ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,031
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR