Herkese saygılarımı sunarak bir soru sormak istiyorum. Ben Erba karavandan bir karavan aldım. Karavan alırken 2000 tl ek bir ücret vererek ruhsatlı olabileceğini söylediler. O zaman 2000 tl fazla geldiği için ruhsatsız aldım. Açıkçası şimdi biraz pişman oldum ve ruhsat çıkarmak istiyorum. Bu saatten sonra karavanıma ruhsat çıkarabilir miyim? Çıkarabilirsem ne yapmalıyım? Şimdiden herkese teşekkür ederim.
Levent bey cevabınız için çok teşekkür ederim. Ben karavanı alırken firmadakilere sormuştum. Bana aldıktan sonra ruhsat çıkarmanın mümkün olmadığını söylediler bana. Ama sağdan soldan aldığım duyumlara göre çıkartılabiliyormuş. Açıkçası kafam karıştı. Acaba daha önce benim durumumda olan birisi ruhsat çıkarmış mı diye merak ettim. Firmayı tabii ki arayacağım ama aramadan önce elim güçlü olsun diye yazdım bunları. Yardımcı olursanız sevinirim...
Merhaba;
Bugün firma ile görüştüm. Bana üretilmiş bir karavana sonradan ruhsat çıkartılamayacağı söylendi. Bu verilen normal şase numarasıymış. Ruhsat çıkartılacak karavanlarda başta araçlarınki gibi uzun bir şase numarası veriliyormuş. Dolasıyla çıkartamayız dediler. Bunun dışında bir yol yordam bilen var mı arkadaşlar?
Bunun dışındaki yordam, hakkını sonuna kadar aramak.
Yurdumuzda herkes, aklına geldiği gibi ahkam kesiyor.
Ahkam devri bitti, tüketici hakkı devri başladı.
Oncelikle karavaninizin uzerinde kac kilo oldugu yaziyor buna bir bakin. Sonra gidip bosken tartirin. Eger uzerine yazilan ile gercek kilosu tutmuyorsa ureticiye karsi yasal yollardan hakkinizi arayin.
Bir ureticinin ruhsat almasi gereken bir karavani istersen ruhsatli, istersen ruhsatsiz satarim diyebilme luxu oldugunu dusunmuyorum. Normalde olmasi gereken sizden istedikleri 2000TL ninde fiyata dahil edilip butun tuketicilere bu karavanin ruhsatli olarak satilmasi. Sonucta yasalar 2000 tl verene ruhsat verin, para vermeyene degisik yollardan ruhsatsiz karavan satin demiyor.