irmscher
Kamp II
<div class="bbWrapper"><b>Ynt: RUSYA ( Bati Sibirya-Ural Bolgesi-Omsk-Tyumen-Tobolsk-Yekaterinburg) </b><br />
<br />
Tyumen-Yekaterinburg trenle 5buçuk saat. <br />
<br />
Yekaterinburg Rusya nın 3. en büyük şehri , 1milyon un ustunde nufus var. Şehir çok geniş bir alana yayılmış ve çok ferah bir yerleşim düzeni kurulmuş . <br />
<br />
Sanayi ve kültür , sanat şehri . Şehri gezerken tahmin edemeyeceğiniz kadar çok sanat etkinlikleri görürsünüz . Operalar , tiyatrolar , sinemalar vs ... <br />
<br />
Tren Garı ndan merkeze doğru ana caddeyi takip ettiğinizde yaklaşık 1km sonra karşınıza şehrin sembolu halıne gelmiş olan Kan Kilisesi karşınıza çıkar . Burada daha önce bulunan evde , son çar II. Nıkolai ailesiyle birlikte Bolşevikler tarafından 1918 de öldürülmüş. Daha sonra bu evin yerine , çarın anısına ufak bir ahşap kilise yapılmış , 2000li yılların başında da şu andaki kilise inşa edilmiş . Kilise ve çevresinde hala sanki o olayları hissettiren bir hüzünlü , kasvetli ortam var. Kilise de ayrıca car II. Nıkolai ın hayatı ailesi ve hatta son öldürüldükleri odanın fotoğraflarına kadar bilgileri bulabileceğiniz bir de muze var. <br />
<br />
Kilise den merkeze dogru devam edildiğinde , İset Nehri ve suni şehir gölüne çıkarsınız . Ayrıca buyuk ve birbirine yakın olan 2 meydan var . Sağlı , sollu alışveriş mağazaları ve şehrin en canlı , hareketli yerleri bu bölge .<br />
<br />
Yemek seçeneği çok fazla , hemen hemen butun dunya mutfaklarının fast food zincirleri yada restaurantları mevcut <br />
<br />
Yekaterinburg da en çok tavsiye edeceğim şey ; günübirlik yada 3-4 gunluk de olabiliyor , Ural Ormanları yada Ural Dagları turlarına katılmanız . Şehir de çok güzel ama bu bölgede doğa çok güzel , insana "hadi canım , olmaz böyle bir güzellik " dedirten cinsten <br />
<br />
Yerel bir çok firma bu turları düzenliyor , otellerden de yardım alabilirsiniz . <br />
<br />
Biz Olenyi Ruchyi bölgesine gittik . Şiddetle tavsiye ediyorum , asla unutmayacağım bir deneyim oldu . Tekrar gitmeyi çok istiyorum , fotoğraflarla anlatıcam bölgeyi ....</div>