Rüzgar Bahçe Duvarını Yıktı, Kime Başvurmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eftaLYa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,547

eftaLYa

Face & Ben
Yer
İstanbul - Şişli
Web
www.esraakeroglu.com
Selamlar arkadaşlar.
Dün akşam ki rüzgar ve yağmur bahçemizin yan duvarını yıktı. Duvara yaslanan bir incir ağacı var. Fırtına onu iyice itip duvarın yıkılmasına sebep oldu sanırım.

İlk önce deprem oluyor sandım bina yıkılıyor gibiydi. Daha önce büyük bir deprem yaşamış biri olarak biraz fazla korkmuş da olabilirim. Sallanmadığımızı sadece ses olduğunu daha sonra fark ettim.

Tesellim ne face'de ne bende birşey yok. Maddi hasar ve korku ile atlattık durumu. Allah korudu resmen. Çünkü olaydan 5 dakika önce rüzgar bahçe kapısını açmıştı, face koşarak bahçeye çıktı. ve şu an yıkık duvarın - molozların bulunduğu kısma yatmıştı.. Biz içeri girdik paıyı kapatıp oturduk demeye kalmadan gümbürtü koptu.
Verilmiş sadakamız varmış..

Dün gece ilk iş olarak 153 den Beyaz Masa'yı aradım. Durumu bildirdim. Onlar Şişli belediyesi zabıtasına bildirdiler. Gece zabıta gelip dışardan bakmış, sorun yok diyerek dönmüş :smiley: Oysa sokak tarafından görülebilecek bir sorun yoktu.

Daha önce yan bahçedeki incir ağacı için dilekçe vermiştim Parklar bahçeler md.ne ( 17-05-2010 Sayı: 12845 Ref: 1240732) Dilekçemde ağacın duvara zarar verdiği, Duvardan küçük küçük taş parçalarının düştüğü ve tedbir alınmazsa büyük zarara sebep olabileceğini belirtmiştim.

Bu sabah yine aradım. Pazartesi ilgilenebileceklerini ve sadece ağaçla ilgilenebileceklerini söylediler.

Yan bahçe Ali Başot İnşaat'a ait.
Kiracısı Türkcell. Baz istasyonu kurdular.

Türkcell'e de şikayette bulundum. Kiracı onlar oldukları için anahtar onlarda. Ve izinsiz bahçede işlem yapılamıyor.
Ali Başot İnşaat'ı da aradım, yetkilileri henüz gelmemiş. Haber bekliyoruz.

Şimdi gelelim sadete.. Ben bu durumda daha ne yapmalı, nasıl hareket etmeliyim.

Molozlar bahçede.. Yetkili birileri gelip tutanak tutana kadar kaldırmamak gerekir diye düşünüyorum. Zaten kaldırma işinin nasıl yapılacağını da bilemiyorum. Yırtılmaz mloz taşıyacak çuvallara ihtiyaç olacak sanırım. Bu işi belediye mi yapar yoksa arsa sahibimi? yada ben mi yaptırmalıyım?

bahçede maddi zarar da söz konusu. Kimisi için küçük olabilir ama benim için ciddi hasar şu an için. Kırılan dolap şemsiye ve masa vs ler 1,500-2,000 tl civarı. Evim sigortalı değil.. Bunun tazmini söz konusu olabilir mi?

Konu hakkında fikri ve bilgisi olan tüm arkadaşlarımın yorumlarını bekliyorum.

Teşekkürler.

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

IMG_4201.jpg

IMG_4203.jpg

IMG_4205.jpg

IMG_4206.jpg

IMG_4207.jpg

Etiketler
Ynt: Rüzgar Bahçe Duvarını Yıktı, Kime Başvurmalı?

Merhabalar, öncelikle büyük geçmiş olsun. Canınıza bir zarar gelmemiş olması işin en önemli yanı,elbette mal canın yongasıdır diye bir söz de var ama, bence aslolan kendimiz olmalıyız diye düşünüyorum.
Anladığım kadarıyla bir incir ağacının büyüyüp gelişmesi yanınızdaki bir bahçe duvarının şeklini bozmuş,yağmur nedeniyle de duvar su alınca aniden yıkılmış. Fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla da eviniz biraz zarar görmüş. Başkasının bahçesinde izinsiz birşeyler yapmanız pek olası değil gibi. Günümüzde insan ilişkilerinin ne durumda olduğunu hepimiz görüyoruz, yaşıyoruz.
Yakın olsaydım,enazından yapılabilecekler konusunda yardımcı olmaya çalışırdım. Bahçenizi biraz toparlayıp mesai gününü beklemeniz gerekiyor sanırım.
Tekrar geçmiş olsun,biraz zor da olsa kırılıp dökülen bir şekilde yerine gelir, ama bir can sözkonusu olduğunda bu hiç olası değil.

İzmir'den selamlar, sevgiler.

eftelya öncelikle canı gönülden geçmiş olsun diyorum.uzun zamandır siteye girmediğim için biraz uzak kalmıştım bazı şeylerden.sanırım yapmanız gereken rüzgarı çıkarana şikayette bulunmak ve sizin zararınızı tahsil etmesini söylemek bence başka kimse size yardımcı olamaz :D

değil ama elinden başka bişey gelmez burası TÜRKİYE.eğer birşey elde edersen şuna emin ol ki savaş kazanmış komutan kadar sevinmen gerekir.gelişmeleri takip edeceğim merakla

Esra hanım büyük geçmiş olsun size veya çok sevdiğinizi forumdan takip ettiğim köpeğinize bişey olmamış olması sanırım tek tesellisi bu talihsiz kazanın

ne yapabileceğiniz konusunda bi fikrim yok aslında bişey elde edebileceğiniz konusunda da ümüdim yok ama umarım birilerinini dikkatini çekmeyi başarır ve hakkınızı korursunuz

tekrar geçmişler olsun diyorum

eftaLYa' Alıntı:
Daha önce yan bahçedeki incir ağacı için dilekçe vermiştim Parklar bahçeler md.ne ( 17-05-2010 Sayı: 12845 Ref: 1240732) Dilekçemde ağacın duvara zarar verdiği, Duvardan küçük küçük taş parçalarının düştüğü ve tedbir alınmazsa büyük zarara sebep olabileceğini belirtmiştim.

Geçmiş olsun . Bu işin peşini bırakmamanızı öneririm ,üstelik daha önce de şikayette bulunmuşsunuz ..
Olay sizin olayınız değil ,yan komşunuzun bahçesindeki bir materyalin her hangi bir sebep ile zarar vermesi olayıdır ...
Ya bahçelerindeki baz kulesi üzerinize yıkılsaydı ,şansınız varmış ,sadece bahçelerindeki ağaçları yıkılmış ...
Cana zarar vermemiş ama maddi hasar vermiş ... Bir şekilde bu maddi hasarı karşılamaları gerekir diye düşünüyorum ...

Esra geçmiş olsun,görünmez kaza derler ya,ama göz göre göre gelmiş ,sen ve face ye birşey olmamasına sevindim,

teşekkürler arkadaşlar..

Bendeki şans ancak bedevi ile karşılaştırılabilir :smiley:
Yan bahçe meğer iki parselmiş. Ali Başot inşaat ve kiraya (türkcell'e) verdiği kısım diğer yarıda.. Dün inşaat şirketi durum incelemesi için mühendisini yolladı gereken yapılsın dediler.
İncelemelerden sonra duvarın ve onu yıkan ağacın bulunduğu kısmın 823 pahfa (yada ada) - 6. parsel olduğu ve onlara ailt olmadığı ortaya çıktı. Sahibi pazartesiye kadar bilinemiyor :smiley:
Sağolsun Türkcell de 2 kişi yollatıp olayı inceletti. Ama onların kısım olmadığı için bir şey yapamayacaklarını başkasının arsasına karışma haklarının yasal olarak da bulunmadığını söylediler.

Az sonra kendi ev sahibin babası ve ustası gelecek. Duvarın durumu ve yapılacakları incelemeye.
Pazartesi Büyükşehir belediyesi parklar bahçeler md. Ağacı kesmeye gelecek.
tek sorun bahçede ki tuğlalar molozlar olacak sanırım :smiley: çuvallarını kapan bize gelsin ;D ;D

tatile denk gelmesi işleri 3 gün kadar aksattı. Ama herşey düzene girecek.

Hayattan , insanlardan umudunu kesmiş rüzgarı çıkaranla muhatab olmamı isteyen arkadaşlara duyurulur... Doğru dille kendinizi ifade ederseniz, doğru insanlara ulaşırsanız hayat o kadar da çekilmez ve zor değil..

gelişmeleri yazarım :smiley:

Hayattan , insanlardan umudunu kesmiş rüzgarı çıkaranla muhatab olmamı isteyen arkadaşlara duyurulur... Doğru dille kendinizi ifade ederseniz, doğru insanlara ulaşırsanız hayat o kadar da çekilmez ve zor değil..
hayat çekilmez ve zor değil hayatı çekilmez kılan insanlardır bunu çok çok iyi biliyorum ve sizin de bildiğinizi sanıyorum.doğru kelimeler derken her insan ayrı bir düşünce yapısına ve yaşam tarzına sahiptir ve dolayısıyla kimin doğrusu önemli olan budur bence.insanlar hata yaparlar ve bu hatalar da onların olgunlaşmalaraına veya daha da ilersi çürümelerine sebeb olur.ben ders almayı bilirim ve daha ziyade hak edene hak ettiği şekilde ders vermeyi ise severim.sizin ne kadar kibar ve olumlu bir düşünceye sahip olduğunuzu biliyorum esra hanım daha sonra uygun bir ortamda size cevap veririm olurmu efendim.

Geçmiş olsun moloz temizleme işi hariç bu kadarla atlatmana sevindim....
iş mahkeme safhasına düşseydi.. herhalde kazanırdın ama bu kaç yıl sürüp ne kadar paraya mal olurdu kestirmek zor olurdu maalesef.

Ertuğrul Açıkgöz' Alıntı:
iş mahkeme safhasına düşseydi.. herhalde kazanırdın ama bu kaç yıl sürüp ne kadar paraya mal olurdu kestirmek zor olurdu maalesef.
bence en az on yıl sürerdi çünkü hakimler ve savcılar kendi işlerini yapmıyorlar ki şimdi başka işlere burnunu sokmaktan.oysa gerçek anlamda adalet isteyen halkım önce kendisi adalatli olmayı bilmeli ve ona göre yaşamalı.ben şundan zarar görüyorum diyeceğine acaba biri benden rahatsız oldumu demeli.(esra hanım alınmasın lütfen)kendi keyfi için başkalarının hayatını ve malına zarar vermemeli vercek davranışlardan da kaçınmlaıdır.trafik kazalarına bakmamız yeterli bir cevap olsa gerek...

Esra geçmiş olsun, yalnız duvarın durumuna bakınca, bu işlerden azda olsa anlayan birisi olarak, daha mevzu bitmemiş, orası komple yenilenemzse o duvar ve tuttuğu toprak senin bahçeye komple iner. Çünkü hiçbir zemin güçlendirici beton kazık yada duvarın içine demirlerle güçlendirici bişeyler görünmüyor, görünse bile çok yıpranmış bir beton orası belli. Bence hem zararını karşılatmaya bak hemde o duvarı güçlendirmelerini sağlamadan bu işi bırakma. Şahsen ben o duvarın altında oturmazdım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,831
Kayıtlı Üye Sayımız
166,936
Kaydolan Son Üyemiz
Mehmetfv263

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR