Sabit telsiz konusunda yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan daredevil Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,504

daredevil

Ana Kamp
Yer
Ankara
Değerli dostlar bir kaç gündür amatör telsiz olayına sardırdım. Forumdaki mesajları elden geldiğince okuyorum. Fakat şu an yolun en başındayım. Deneyimli arkadaşlara sormak istediğim bazı sorularım var.

1-) Elimde resmini eklediğim telsiz var, bu nasıl bir cihazdır ? Sizce iş görürmü? Yasal bir engeli varmıdır ?

http://g1207.hizliresim.com/z/f/9pwp3.jpg

2-) Çıkışını güçlendirmek için buna müdahale edilmiş olabilir. Dışarıdan ek bir şey görünmüyor. Cihaza takoz vs. müdahale olduğunu nasıl anlarım ? Öyle bir işlem yapılmışsa tespit edilirmi benim başımı ağrıtırmı ?

3-) Bu cihaz varken gidip midland alan 42 el telsizi almalımıyım ? Aracımı anten için delmek istemiyorum.
Birde bu dvd player gibi büyük :smiley:

4-) Santiego araç anteni var elimde. Balkona falan tutturup randıman alabilirmiyim ? (aracın tavanına emanet şekilde tutturduğumda sadece parazit dinledim)

5-) Çok şey istedim belki ama üzerinde düğmeler standart olarak hangi konumda olmalı ? Bu düğmeler ne işe yarar ?

Teşekkürler

Etiketler
Ynt: Sabit telsiz konusunda yardım

Bu bilgi seviyesiyle ancak anten olacaz galiba makinaya :smiley:

(forumu şiddetle okumaktayım, bazı şeyleri kapıyorum)

cihaz telsiz piyasasının en baba cihazıdır diyebilirim kara kafa jacson diye bilinir.takoz eksta bir cihazdır.icine baglanamaz yalnız cıkısını güclendirmis olabilirler üst band denen kanallara sahiptir güclü bir anten ve iyi bir swr ayarıyla ingiltere ile bile görüsebilirsin evde kullanacaksan catı anteni almanı tavsiye ederim arac antenleri evlerde iyi sonuc verecegini sanmam aracı delmek istemiyorsan mıknatıslı antenler var tavana yapısan onlardan alabilirsin

Ömer bey teşekkür ederim ilginiz için. Cihazın iyi olmasına sevindim. Forumdaki konuları ve pdf dökümanları okuyorum. Pazartesi, salı gidip yapışkan anten alacağım. Binada yönetim çatı antenine mümkün değil izin vermez. Oto antenini balkon demirine sabitlesem şase almış olurmu aceba ?

balkon demirinide - ceryan vermeniz lazım belki o zaman sase alabilir sonra denemek lazım bu cihazlarda swr ayarı denen bi ayar var bu ayarın iyi yapılması lazım bunun icinde swr metre denen alet le yapılır en iyi sonucu öyle alırsınız

Yolun en başında olduğunuzu söylemenizden haraketle merak ettim;

Amatör telsiz kullanma belgeniz varmıdır? :smiley:

:(
bluedreamms' Alıntı:
Yolun en başında olduğunuzu söylemenizden haraketle merak ettim;

Amatör telsiz kullanma belgeniz varmıdır? :smiley:

Cb için ruhsat, belge vs şartı yok. Fakat ben ilk sınavada başvuracağım.

Merhaba ;
Link'ini ekledğiniz cihaz

5 BAND PRESIDENT JACKSON dur..

AM / FM / USB / LSB çalışır

Yaklaşık 16 - 20 watt arası çıkış yapar ( oynama yok ise )

Piyasada 6 Band olanları vardır ,

eğer alacaksanız sahibinden.com web sitesinde 0 olarak satan birileri var..

bu cihazı pek gözüm tutmadı acaba SARI KAĞIT NİYE YAPIŞTIRILMIŞ...???

diğer konu da bunlarda frekans gösteren digital ekran yoktur böylece + 10 veya - 10 khz oynayamazsınız..

onun için cihaz alırken dikkat edin bazı kişiler telsizden anladıklarını ima ederler ama maalesef Antenin bağlandığı yere elektrik verilmeyeceğini bilmezler...!!!

başka sorunlarınız olur ise web sitemize bir göz atın derim.
saygılarımla

Ali bey; cihazın sarı kağıt olan kısmı dışarıdan küçük bir hasar gördüğü için bir parça plastik ile makyajlanmış. İçeriye temas eden yada çalışmaya etki eden bir sorun yok. Cihaz zaten evde atıl durumdaydı, ilk etapta iş görürmü diye merak etmiştim fakat genelde beğenilen bir cihaz olması sebebiyle idare eder kanaati oluşturdu.

Fakat bu cihazı besleyecek bir adaptöre ve balkona anteni montajlamaya ihtiyacım var. Balkonda randıman alamaz isem gereksiz yere bir adaptör satın almış ve boşu boşuna balkon demirini delmiş olacağım. (ikinci katta oturuyorum)

Başarısız olursam macera otomobilde sürecek. Arabayı delmek istemediğim için birde mıknatıs özelliği olan bir araç anteni almak durumundayım. Aracın elektronik donanımlarına yönelik sıkıntı doğabildiğini okudum forumlarda. Sizce bir sorun olurmu ?

İlgi alaka gösteren, vakit ayırıp yardımcı olmaya çalışan tüm dostlara teşekkür ederim. Sevgi ve saygılarımla

Bu gün anteni balkon demirine tutturmaya yarar alet ile adaptörü satın aldım. Tüm gün açık cihazda parazit dinledim :smiley: Cihazın kullanma klavuzu olmadığından zorlanmaktayım.

Bir iki sorum var, yardımcı olursanız çok memnun olurum arkadaşlar.

1-) Fm, am, usb, lsb seçeneklerinden "fm" olanı kullanıyorum, doğrumudur ?
2-) A,b,c,d,e seçenekleri var ben "c" de tutuyorum. Fakat nedenini bilmiyorum. Doğrumudur ?
3-) Antenin dibindeki vidadan bir tel ile balkon demirine şase vermeye çalıştim. Olması gereken bumudur ?

Tekrar teşekkürler

Üzerinde daha az tuş bulunan ve araç kullanımı için son derece ergonomik olan midland alan cb telsiz, manyetik anten, bir adet pmr ve iki adet gmrs telsiz satın aldım. Parazit dinlemekten ise bir nebze kurtuldum. Aslında tüp ve su dağıtıcılarının cb yi terketmiş olması büyük bir avantaj olarak değerlendirilebilir. Buna rağmen cb de pek kullanıcı yok. Yardımcı olan arkadaşlara tekrar teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.