Saklı Cennet (Emendere, Sındırgı-Balıkesir)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan gezmen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,152

gezmen

Karavan Yönetim
Yer
Akhisar
Merhaba,

Saklı cennet, saklı vadi, saklı kent, saklı koy ... gibi "saklı" ile başlayan yer adlandırmalarını, özellikle son dönemde daha bir sık duyuyoruz, değil mi?

Ben de bu söyleme uyayım ve size böyle "saklı cennet"lerden birini tanıtmaya çalışayım.

Aşağıda, yerinden ve özelliklerinden söz etmeye çalışacağım bu yeri, 2007 Yılı Mayıs başlarında "keşfettim". Sındırgı'ya yaptığım günübirlik bir gezimde rastlamıştım buraya. Esas amacım, o sıralar yapım çalışmaları süren Emendere Kaplıcalarını görmekti. Bu tesis de Emendere Termal Kaplıcalarına 200-300 m.lik bir mesafede ve yol üzerinde. Görmeme ya da ayırdına varmama olanağı yok(tu).

25 ay sonra Simav ağırlıklı çıktığım kısa gezide, buraya yine uğradım. http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=33714.0 linkinde, Emendere Termal Kaplıcaları ve bu yazımda söz edeceğim tesis ile ilgili kısa birkaç not da var.

İşletmeciye, "Buraya Sındırgı'da ne ad veriliyor?" diye sorduğumda:
"Vallahi öyle bilinen net bir adı yok, Emendere Piknik Alanı ya da Emendere Yüzme Havuzları gibi adlarla anılıyor." dedi. Tesis, Sındırgı'ya 6 km. mesafede ve yolu asfalt. Emendere termal Kaplıcalarına varmadan 200-300 m sağda ve yol üzerinde.
http://www.sindirgitermal.com/ Aşağıdaki haritada yolunu görebilirsiniz. Kordinatları: http://wikimapia.org/#lat=39.19764&lon=28.2279539&z=15&l=36&m=a&v=2

Bu tesis, bir şahıs işletmesi. Sahibi ve işleteni aynı kişi: Necdet Birtek. İki tane telefonunu verdi, 0 532 653 14 57 ve 0 266 535 11 99 "Cep telefonu zaman zaman sıkıntılı olabiliyor, sabit telefonu yazın." demişti. Tesislere girişte, kişi başı, 3 TL ücret alınıyor. (Giriş ücreti dışında başka bir ücret ödenmiyor. Havuz, içme ve kullanma suyu, tuvalet, masalar...)

Tesiste, Emendere termal kaplıcalarının da kullandığı termal su kullanılıyor. buradaki vadiden termal su akıyor. Burası aslında bir piknik alanı. Özellikle pazar günleri kalabalık oluyormuş. Yiyecek ve içecek, oturulabilecek ve yemek yenebilecek ahşap masalar var. Piknikçilerin/ziyaretçilerin ayrıca ücret ödemeden yararlanabileceği, 3 adet yüzme havuzu(termal su ile dolduruluyor ve hergün değiştiriyorum dedi.) bulunuyor. Saatlik termal banyo olanağı da var. Her taraf yemyeşil, cennet gibi.

İlk girişte araçlar için bir park alanı var ama yetersiz gibi geldi özellikle pazar günleri için. Burada park eden araçlara elektrik verebileceğini söyledi. (2-3 TL gibi günlük) Karavancılar için bu önemli. Araç park alanının girişi pek iyi değil. Bunu iyileştirmesini söyledim.

Kısaca tanıtım bu. Bu yörede yaşayanlar ya da buradan geçenler, piknik yapma ya da kamp yapma/konaklama amaçlı buraya uğrayabilirler. Bence birkaç gün kalınabilecek bir güzel yurt köşesi..

Etiketler
Ynt: Saklı Cennet (Emendere, Sındırgı-Balıkesir)

Harita ve birkaç fotoğraf.

[attachment=1]

[attachment=2]

Emendere.jpg

Simav 007.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,970
Kayıtlı Üye Sayımız
166,723
Kaydolan Son Üyemiz
feraykirikkaya@hotma

Çevrimiçi üyeler

Geri