Samurai Dreksiyon Titreme

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ocn82 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,459

ocn82

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar.
Öncelikle bu siteyi kuran arkadaşlara teşekkür ederim.
Sizlere sormak istediğim birkaç sorum var.
Yaklaşık bir ay önce cj 5 mi satım suziki samurai 96 model bir araç aldım.
Arabamın görselliğinden,motor ve arazi performansından çok memnunum.
Sıkıntılı olan yanları, ilk aldığımda asfaltta özellikle direksiyon belli bir açıda iken müthiş bir kafa sallama vardı.Alanyada bir usta buldum sıkıntı denge kolu burçlarından denildi.Burçları (12 adet) komple değiştirdim.Sıkındı %80 oranında azaldı.Ama hala az da olsa devam etmekte.Ustama sorduğumda bu kadarı normal,tamamen kesmek için ya aracı biraz yere yaklaştıracaz yada rot amassörü takacağız dedi.Bide aracım çukura girdiğinde veya yolda ufak bir bozukluk var ise sanki devrilecekmiş gibi bir his veriyor.

Etiketler
Ynt: Samurai Dreksiyon Titreme

96-98 model Samurai ile Jimny şase birbiri ile bir çok yönden özdeş. Benzer sorun ile ilgili aşağıdaki başlığı incelerseniz yardımcı olacaktır. Çözüm için tas bilyalarının değişimi öneriliyor

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59674.0

Yükseltme varsa,bundan dolayı bazı sıkıntılar olabilir.işi bilen birine uğraman gerek,umarımki hal edersin.iyi kullanımlar.

yanlış yönlendirme için kusura bakmayın. tamircimle tekrar görüştüm dingil tamir takım bilyalarının değiştiğini söyledi.

ARkadaşlar aynı sıkıntıyı ben yaşıyorum.60 km de oldukca direksiyon efendi huşu ğuruşa geciyor.boşuboçuna 40 gaymeyi bu yoklukta balancıya verdik sorun giderilmedi.her kafadan bir ses geliyor.jmny için yazılan yazılarada baktım kafam iiyice karıştı.hal böyle birisi bir hayr işlesin bakalım nasıl hal ederiz.Allah hepimizin yardımcısı olsun.iyi paylaşımlar.

Tüm mesaj yazan arkadaşlara teşekkür ederim.
Sorunumu çözdüm.Form da okuduğum bilgilerden Bursada Cemil Ustaya (0535 742 4382) ulaştım.Kendisine teşekkür ederim çok yardımcı oldu.Bana mercedes115 kasa ların rot amassörünü önerdi.Karamanda Atm rotbalans Ali Osman kardeşim amassörü aracıma taktı.Sıkıntım sadece titreme diye düşünürken aslında asıl problem aracımın dengesiz yol tutuşuymuş.Virajlara girerken,yoldaki engebelerde sanki aracım devrilecek gibi oluyordu.çok şükür şu an beklediğimin çok çok üstü bir sürüş sağlıyor.Ustamın tavsiyesi üzerine aynı amassörden bir tane daha taktırmayı düşünüyorum.
Gelişmeleri sizlerle paylaşırım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,030
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR