Samurai ile ilgili yardım lazım arkadaşlar.Çok acemiyim.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan velfecir Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,353

velfecir

Yeni Üye
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,abilerim.

Danışmak istediğim şey şu.
27 yaşındayım ve ilk arabamı alıcam inşallah. Zar zor 5000 TL biriktirdim. Samurai oldum olası çok severim. Bir de cj5. Ama onlar çok pahalı.
1985 Model , resimlerden güzel görünen bir samurai buldum. 5000 TL.

Şimdi , 5000 TL den daha fazla para veremem çünkü yok. Paran bu kadarsa ne soruyorsun diyeceksiniz , şunun için;
1985 model bu araca , para verilir mi? Yani 5000TL ne yazık git başka birşey için harca diyeniniz var mı acaba?

Şuan için Off road yapacak maddi güç yok. Yani alım önceliği o değil. İstanbulda ufak tefek tepe görürsem isterim atlamak zıplamak ama :smiley: , önceliğim ayağım yerden kesilsin. Beni Kadıköy-Bostancı.... Kadıköy-Beşiktaş...Kadıköy-Kartal... vs.. günlük gittiğim yerlere götürsün getirsin yeter.

Beni yönlendiren arkadaşlar çıkarsa ona da çok sevinirim.Samurai konularını epey okudum,yedek parça satışı vs. yapan arkadaşlar var.
Etraflarında ki herhangi bir samurai varsa , beni yönlendirirlerse çok sevinirim. Ustasından almak isterim.

Bana alım konusunda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Etiketler
Ynt: Samurai ile ilgili yardım lazım arkadaşlar.Çok acemiyim.

Samurai şehir içinde ulaşım için sizi şaşırtacak kadar fazla yakıt tüketebilir. Neden 4x4 alıyorsunuz ki?

Lada samara ya da skoda favorit alın.

Üstünün açık olması en büyük tercih nedenim. Ve ufak jipleri çok seviyorum.
Ben şehir içinde kullanacağım için 4x4 şeklinde kullanmıcam. Bir kaç yerde 4x4 ün iptal edilebildiğini okudum.
Bu şekilde 4x4 e oranla daha az yakıyormuş. Açıkçası bunun için sıkıntı etmemiştim ama iptal gibi birşey söz konusu değilse eğer , o zaman bir kez daha düşünmem gerek dediğiniz gibi :smiley:

Aracı isterseniz 4x4 isterseniz 4x2 kullanırsınız ama iki çeker de kullansanız yakıtı ekonomik değildir.Bana kalırsa Samurai sizin amacınıza uygun bir araç değil.Şehir içi ulaşım amaçlı başka araçlara yönelmenizi öneririm.

Hakikaten şehir içi kulanımda sizi duygusal yönden üzmeyecek tek araç o paraya skoda favorit derim

cevaplar için çok teşekkür.
peki 4*2 ile lpg kullanıldığını düşünürsek,acaba aranızda hesaplayan var mı, şehir içi tüketimim kabaca ne olur?

forumda bir arkadaş 4*4 86 model lpg ile 150/160 kr yaktığını söylemişte.

Bahsettiğiniz araç samurai ise 25 krş km/lpg yakar şehiriçi

Ben küçük bir şehir merkezinde yaşıyorum.Samurai evde ikinci araç olarak kullanıyorum.Memnunum hantal değil,seri,kıvrak park sorunu yok üstü açık küçük motor daha ne olsun...?Yakıt konusuna gelince gaz monte ettirdim,şehir içi son ölçümümde 30 liralık gaz ile 120 km civarı gittim..Başta gaz takdırdığım için pişman gibi olmuştum fakat bir iki ayar ve bakımdan sonra tam uyum sağladı..Tavsiye ederim.Fakat 5000 liraya alınan araç size neye mal olur kestiremiyorum..İyi baktırın sonra kafanız ağrımasın..Şimdiden hayırlı olsun..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,917
Kayıtlı Üye Sayımız
166,945
Kaydolan Son Üyemiz
mehmetmet

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR