Şanzıman Değişimi?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan boxeralfa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,298

boxeralfa

Kamp II
4x2 pick up alıp şanzıman değişimi yapsak, fazla vergi olayını çözmüş olurmuyuz?

Sıkıntı yaşanırmı?

Etiketler

Ynt: Şanzıman Değişimi?

Devletinde 4x4 lerden fazla vergi alıp, kamyonet statusunde görmesi etik gelmedi..

Siyaset ile ilgili değilim... Konuda bu değil..
Teknik açıdan bir soru sordum.

Konu hakkında bilgisi olup paylaşan kişiler için şimdiden teşekkürler.

Şanzıman değişimi ile iş bitecek mi? Değişmesi gereken başka parçalar mutlaka vardır. İkinci el bir 4x4 almak daha ucuza gelebilir. Yine de niyetliyseniz sonucu dört gözle bekliyoruz ;)

Şanzuman , diferansiyel, şaftlar ilavesiyle herşey olur. Ancak tuv muayenesi sorun olabilir.
Tabi yapacaksanızda bunu bağıra bağıra yapmamak lazım.:smiley:):smiley:)

Genel olarak düşünmüştüm.. Aracın markası modeli fark etmez..

Tabiki şanzıman değişimiyle beraber, diğer başka eklentilerde olacaktır..

4x4 bir araç kalıcı olarak difransiyel sökülmesi vs. yöntemlerle 4x2 olarak daimi olarak kullanılıyorken.. 4x2 araç neden şanzıman değişimiyle 4x4 olarak kullanılamasın?

Açmış olduğum konu tamamiyle bilgilenme amaçlı. Şu anda kamyonet vs. sahibi değilim. Fakat yapılabilirliği ve karşılaşılacak sorunlar hakkında bilgi sahibi olmak isterim. Belkide yapan kullanan veya yapmayı düşünen vardır.

Bir konu için negatif düşünmek istenirse sonsuz negatif cevap verilebilir. Bir konu açmak illaki o şeyi uyguluyor yada uygulanacağı anlamına gelmez...

boxeralfa gerilmene gerek yok. Herkes bu işin kanunu ve nizamının uygun olmayacağını belirtti sadece. Teknikte herşey mümkün,olmaz diye birşey yoktur, yapabilecek bilgin, görgün, ve imkanın varsa.

Peki bunun kanunca yasak olduğunu belirten bir ibare varmı?
Kanunca yasak olduğunu, nereye dayanarak belirtiyorsunuz?

Bu konuda cahil olduğum ve ogrenmek istediğim için soruyorum...

araçta yapacağınız her türlü tadilatı trafikte işletmek zorundayız. Hatta arka kasa üzrerine takacağımız tente, kabin vs. bile, hatta ve hatta kapıya yapıştıracağın logo bile ruhsatta işleniyor.
Bu durumda bir bürokrasi varken kamyonet vasfındaki aracı, vergilendirmesi daha yüksek olan 4x4 şekline değiştirmek ve kamyonet vasfıyla dolaşmak etik olurmu sizce.

Bu durumda bir bürokrasi varken kamyonet vasfındaki aracı, vergilendirmesi daha yüksek olan 4x4 şekline değiştirmek ve kamyonet vasfıyla dolaşmak etik olurmu sizce.

Etik olup olmadığı bi yana en fazla 2 sene içinde TUV onu yakalar zaten :smiley: Benim aracın eski sahibi katalitik bozulunca boş boru kaynatmış kaçırmadılar gördüler 4x4 sistemini görmemeleri mümkün değil.

Bildiğim kadarıyla logo ticari reklam olarak ele alındığı için ruhsata işleniyor ve vergilendiriliyor.

Bu konuda herhangibir yönetmelik vs. varmı? Yasal bir yasak olmadığı sürece sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.. Fakat herhangibiryerde yapılamayacağı yazıyorsa kesinlikle cezası vardır.

Yapılamayacağına dair net bir kaynak gösterebilirmisiniz?

Bu konuda herhangibir yönetmelik vs. varmı? Yasal bir yasak olmadığı sürece sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum.. Fakat herhangibiryerde yapılamayacağı yazıyorsa kesinlikle cezası vardır.

Yapılamayacağına dair net bir kaynak gösterebilirmisiniz?

Yapılır. Motor değiştirmek gibi. Projelendirilmesi, projenin onaylanması ruhsata işlenmesi vs gerekli. Sonuç olarak aracınız 4x4 olarak vergilendirilir. Yani aynı motor hacmindeki binek araçlar ne kadar vergi ödüyorsa o kadar ödersiniz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,038
Kayıtlı Üye Sayımız
166,785
Kaydolan Son Üyemiz
Tbrk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR