Satılık Magellan Triton 1500 El tipi GPS cihazı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan belgen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,061

belgen

Kamp I
Yer
Yalova
Web
www.facebook.com
gpsintro_445x260.jpg

Merhabalar,
Sıfır Triton 1500 cihaz var elimde. 660 TL ile sahibinden.com'da satıyorum. Gezenbilir.com üyelerine 60 TL eksiltiyor ve 600 TL ile satışa sunuyorum. max 2 yıllık, ikinci eli 700 - 800 TL eden laptoplarla takas düşünebilirim. Ayrıca sıfır ileri model Casio Protek saat ile de takas düşünebilirim.
Cihazın ayrıntılı özelliklerine adresinden ulaşabilirsiniz. Cihazın Türkiye satış fiyatı 500 Euro + %18 KDV'dir. Kabaca hesapla 1215 TL gibi bir rakama mal olmaktadır.

Cihaz sıfırdır. Yalnızca denemek; problemsiz bir teslimat ve cihazın işleyişini öğrenmek için 6-7 saat kullanılmıştır. Cihaza Atlas Map Creator yazılımı ile kolayca Google uydu, topografik ve yol haritaları atılmaktadır.

Ayrıca cihazda Türkiye topografik haritası verilecektir.

Cihaz standart pillerle 10 saat çalışmaktadır. Bu süre size yetmiyorsa 2500Mah şarj edilebilir pillerle 14-16 saat arası kullanabilirsiniz. Bu özelliklerde pillerin çifti 10-30 TL arasında değişik markalarla satılmaktadır.

Elimde Triton 2000 de var. İki cihazı kıyaslamak gerekirse ben aradaki fiyat farkını ödemenize değmez görüşündeyim. Triton 2000 de eski nokia telefonların kalitesinde çekim yapan bir kamera var. Tek ciddi fark triton 2000'de elektronik pusula ve altimetre sensörü olmasıdır. Elektronik pusula her pil değişiminde biraz sinir bozucu bir kalibrasyon durumu gerektiriyor ve hassas olduğunu söyleyemem. Altimetre ise Triton 1500 uydudan altimetre değerlerini aldığı için iki cihaz arasında +/- 2-3 metre bir fark oluyor. Hangisi doğru değerleri veriyor diye soracak olursanız ikiside yanlış değerler veriyor bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Neticede outdoor cihazı bunlar. Bu tip ölçümleri yapan onbinlerce euro'luk cihazlar var.

Ben şahsen triton 2000'e verilecek ek fiyatın değmediği görüşündeyim.

Bunun dışında cihaz çok sağlam ve IPX7 standartlarında su geçirmez bir kasaya sahip. Tuş kilidi mevcut. Cihaz üzerinde acil durumlarda kullanılabilecek led fener var. Ekran 2.7 inç oldukça geniş. İster dokunmatik ister tuşlarıyla kullanın tercih sizin.

Bu cihazların bana göre en büyük artısı windows mobile işletim sistemi kullandıkları için örneğin IGO My Way gibi yazılımlar yüklenebilmesidir. Cihaz alınacak bir çakmak adaptörüyle mükemmel bir araç navigasyon sistemine dönüşebiliyor.

Ayrıca piyasada 3-4 çeşit custom rom tabir edilen özel romları mevcut. Bunlar sayesinde çok değişik outdoor uygulamaları hatta office word ve excel bile cihazda çalıştırabiliyorsunuz. DIVX videoları izleyenler bile var.

Gelelim Garmin cihazlarla kıyaslamasına. Garmin 60 csx ve 62 st kullanmış biri olarak (her ikisi de mükemmel cihazlardır laf yok) şu cihaz daha iyidir demek mümkün değil. Her cihazın kendine göre artı ve eksileri var.

Benim için topografik harita kullanımı kolay olmadığından önümdeki patika tepe artık her ne ise taşlıkmı, ormanlıkmı, önümde deremi var ne var bilmek istediğimden alacağım cihaza google uydu haritalarını atabilmek öncelik taşıyordu. Garmin 60 csx'te bu destek yok 62 st'de ise sınırlı (google uydu haritasını tek katman olarak resim dosyasında atabiliyorsunuz ve kalibre etmek gerekli mutlaka 30-50 mt şaşma oluyor) destek var. Zoom yapınca piksel piksel acayip bir görüntü ortaya çıkıyor.

Triton 1500 ve 2000'de ise Google haritaları (uydu-topografik ve yol) 5 - 10 dk içinde cihaza atılabiliyor ve istediğiniz kadar zoom yapın görüntü katman katman geldiği için netliğini muhafaza ediyor. En güzel tarafı da ne kalibrasyon ne birşey direk yerinizi en fazla 1-3 mt hata payıyla gösteriyor.

İşte bu yüzden uzun bir süre garmin kulladıktan sonra magellan kullanmaya başladım. Garmin benzer cihaz çıkarmadıkça tekrar dönmeyeceğim.

Bu arada cihazın SD Kart (SDHC dahil) desteği vardır. 32 gb'a kadar kart takabilirsiniz ama o kadar büyük kartı zannederim dünyayı dolaşsanız dolduramazsınız. 1 gb bilemediniz 2 gb yeterlidir. Cihaz mp3 çalabiliyor belki o zaman büyük kart düşünülebilir.

İnternette bolca bilgi mevcut. Araştırın. Umarım verdiğim bilgiler faydalı ve açıklayıcı olmuştur.

Fiyatta PAZARLIK lütfen yapmayınız. 300 olurmu 500 olurmu teklif etmeyiniz. Yalnızca iyi güncel model notebook ile takas düşünürüm (1-2 yıllık maksimum ve ikinci eli 800den aşağı olmayan modeller). Başka şeylerle takas teklif ETMEYİNİZ.
Saygılar ve selamlar,

Çağatay

Etiketler

Ynt: Satılık Magellan Triton 1500 El tipi GPS cihazı

nitroces' Alıntı:
üzerinde hangi haritalar var?
türkiye topografik harita yüklü. 10 mt yükseltili zannedersem. ayrıca cihaza 2-3 dk içinde google uydu, yol ve topografik haritalar atılabiliyor... mp3 dinleyebiliyorsunuz. custom rom tabir edilen romları yüklerseniz divx bile izleyebiliyorsunuz full ekran. igomyway yüklenip araçta full navigasyon özelliği kazandırmakta mümkün.

Hayırlı Satışlar.

İlanı biraz modifiye ettim.

Poseidion' Alıntı:

Değerli Üyelerimiz,

" Takip " yazarak yeni açılmış ve/veya daha önce okumadığınız bu konu hakkında haberdar olmak istediğinizi belirtmişsiniz.
Lakin konuyu açan üyemizin bu konuya yazacağı ve/veya ekleyeceği fotoğraflarının yerleşme bütünlüğünü 5 harflik bir kelime ile bozmakta olduğunuzu fark edebiliyor musunuz acaba.?

Gezenbilir Forum özellikleri, herhangi bir konuya Takip kelimesi yazmadan da siz değerli üyelerimizin yeni yazılan mesajlardan haberdar edilmenizi
rahatlıkla sağlayabilmektedir.
Tek yapmanız gereken her sayfanın üst ve alt satırlarında bulunan " HABER VER" düğmesini tıklamanızdır. İlk tıklamanız ile ilgili konuya " ABONE OLUR" ikinci tıklamanız ile ilgili konuda ki " ABONELİK İPTAL " edilmektedir.

Göstereceğiniz özen ve anlayış için teşekkürlerimizle.

Gezenbilir Forum Yönetim

600 zaten uygun fiyat adaşım.
GE görüntülü GPS.

Hoş bu seferde Doğa'da olmanın sürprizleri kalmıyor ya.
:smiley:

cihaz halen elinizdemi? elinizdeyse 05322640891 i ararmısınız

abi ne el varmış sende hepsını toplamıssın

mserdemir' Alıntı:
abi ne el varmış sende hepsını toplamıssın
kullanmadığım cihaz kalmadı diyebilirim.
bu alemin kralı garmin
pil süreleri olsun, hatasız çalışma olsun, basit arabirim olsun magellan garminin yanında oyuncak kalır.
magellanlar windows ce işletim sistemli, eski compaq pdalere benzer donanımlı, çakma aletler...
magellan windows ce'yi bırakıp kendi işletim sistemini yazarsa birşeye benzer... birde dokunmatik olayını bırakmaları gerekiyor.. karda tipide kim dokunmatikle uğraşır?

belgen' Alıntı:
kullanmadığım cihaz kalmadı diyebilirim.
bu alemin kralı garmin
pil süreleri olsun, hatasız çalışma olsun, basit arabirim olsun magellan garminin yanında oyuncak kalır.
magellanlar windows ce işletim sistemli, eski compaq pdalere benzer donanımlı, çakma aletler...
magellan windows ce'yi bırakıp kendi işletim sistemini yazarsa birşeye benzer... birde dokunmatik olayını bırakmaları gerekiyor.. karda tipide kim dokunmatikle uğraşır?

konunu dağıtmayacaksam bır soru sormak ıstıyorum.

ben bu aletı offroad ıcın kullanacagım benım ıcın önemli olan google earth üzerınden bulundugum noktayı görmek ve etrafdakı yolları sapakları yukseklıklerı gorebılmek.bunun en ıcın en uygun fıyatlı bır makıne önerebılırmısın

bırde uyduya baglandıgında en son goruntusunu ,yanıı nasıl anlatsam canlı olarak gorebılıyormuyuz sanırım anlatamadım ;D

Çok şey istiyorsunuz.
Uyduya canlı bağlantı.
;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,069
Kayıtlı Üye Sayımız
166,816
Kaydolan Son Üyemiz
car3393car

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR