belgen
Kamp I

Merhabalar,
Sıfır Triton 1500 cihaz var elimde. 660 TL ile sahibinden.com'da satıyorum. Gezenbilir.com üyelerine 60 TL eksiltiyor ve 600 TL ile satışa sunuyorum. max 2 yıllık, ikinci eli 700 - 800 TL eden laptoplarla takas düşünebilirim. Ayrıca sıfır ileri model Casio Protek saat ile de takas düşünebilirim.
Cihazın ayrıntılı özelliklerine adresinden ulaşabilirsiniz. Cihazın Türkiye satış fiyatı 500 Euro + %18 KDV'dir. Kabaca hesapla 1215 TL gibi bir rakama mal olmaktadır.
Cihaz sıfırdır. Yalnızca denemek; problemsiz bir teslimat ve cihazın işleyişini öğrenmek için 6-7 saat kullanılmıştır. Cihaza Atlas Map Creator yazılımı ile kolayca Google uydu, topografik ve yol haritaları atılmaktadır.
Ayrıca cihazda Türkiye topografik haritası verilecektir.
Cihaz standart pillerle 10 saat çalışmaktadır. Bu süre size yetmiyorsa 2500Mah şarj edilebilir pillerle 14-16 saat arası kullanabilirsiniz. Bu özelliklerde pillerin çifti 10-30 TL arasında değişik markalarla satılmaktadır.
Elimde Triton 2000 de var. İki cihazı kıyaslamak gerekirse ben aradaki fiyat farkını ödemenize değmez görüşündeyim. Triton 2000 de eski nokia telefonların kalitesinde çekim yapan bir kamera var. Tek ciddi fark triton 2000'de elektronik pusula ve altimetre sensörü olmasıdır. Elektronik pusula her pil değişiminde biraz sinir bozucu bir kalibrasyon durumu gerektiriyor ve hassas olduğunu söyleyemem. Altimetre ise Triton 1500 uydudan altimetre değerlerini aldığı için iki cihaz arasında +/- 2-3 metre bir fark oluyor. Hangisi doğru değerleri veriyor diye soracak olursanız ikiside yanlış değerler veriyor bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Neticede outdoor cihazı bunlar. Bu tip ölçümleri yapan onbinlerce euro'luk cihazlar var.
Ben şahsen triton 2000'e verilecek ek fiyatın değmediği görüşündeyim.
Bunun dışında cihaz çok sağlam ve IPX7 standartlarında su geçirmez bir kasaya sahip. Tuş kilidi mevcut. Cihaz üzerinde acil durumlarda kullanılabilecek led fener var. Ekran 2.7 inç oldukça geniş. İster dokunmatik ister tuşlarıyla kullanın tercih sizin.
Bu cihazların bana göre en büyük artısı windows mobile işletim sistemi kullandıkları için örneğin IGO My Way gibi yazılımlar yüklenebilmesidir. Cihaz alınacak bir çakmak adaptörüyle mükemmel bir araç navigasyon sistemine dönüşebiliyor.
Ayrıca piyasada 3-4 çeşit custom rom tabir edilen özel romları mevcut. Bunlar sayesinde çok değişik outdoor uygulamaları hatta office word ve excel bile cihazda çalıştırabiliyorsunuz. DIVX videoları izleyenler bile var.
Gelelim Garmin cihazlarla kıyaslamasına. Garmin 60 csx ve 62 st kullanmış biri olarak (her ikisi de mükemmel cihazlardır laf yok) şu cihaz daha iyidir demek mümkün değil. Her cihazın kendine göre artı ve eksileri var.
Benim için topografik harita kullanımı kolay olmadığından önümdeki patika tepe artık her ne ise taşlıkmı, ormanlıkmı, önümde deremi var ne var bilmek istediğimden alacağım cihaza google uydu haritalarını atabilmek öncelik taşıyordu. Garmin 60 csx'te bu destek yok 62 st'de ise sınırlı (google uydu haritasını tek katman olarak resim dosyasında atabiliyorsunuz ve kalibre etmek gerekli mutlaka 30-50 mt şaşma oluyor) destek var. Zoom yapınca piksel piksel acayip bir görüntü ortaya çıkıyor.
Triton 1500 ve 2000'de ise Google haritaları (uydu-topografik ve yol) 5 - 10 dk içinde cihaza atılabiliyor ve istediğiniz kadar zoom yapın görüntü katman katman geldiği için netliğini muhafaza ediyor. En güzel tarafı da ne kalibrasyon ne birşey direk yerinizi en fazla 1-3 mt hata payıyla gösteriyor.
İşte bu yüzden uzun bir süre garmin kulladıktan sonra magellan kullanmaya başladım. Garmin benzer cihaz çıkarmadıkça tekrar dönmeyeceğim.
Bu arada cihazın SD Kart (SDHC dahil) desteği vardır. 32 gb'a kadar kart takabilirsiniz ama o kadar büyük kartı zannederim dünyayı dolaşsanız dolduramazsınız. 1 gb bilemediniz 2 gb yeterlidir. Cihaz mp3 çalabiliyor belki o zaman büyük kart düşünülebilir.
İnternette bolca bilgi mevcut. Araştırın. Umarım verdiğim bilgiler faydalı ve açıklayıcı olmuştur.
Fiyatta PAZARLIK lütfen yapmayınız. 300 olurmu 500 olurmu teklif etmeyiniz. Yalnızca iyi güncel model notebook ile takas düşünürüm (1-2 yıllık maksimum ve ikinci eli 800den aşağı olmayan modeller). Başka şeylerle takas teklif ETMEYİNİZ.
Saygılar ve selamlar,
Çağatay