245 70 16 ölçüsü ile 30x9,5x15 ebat olarak hemen hemen aynı ancak benim lastikler 15 jant seninkiler 16 jant . Jantlarıda değiştirmen gerekecektir. Verdiğin ebata göre kesinlikle uyması gerekiyor.
Arkadaşlar merhaba ;
Adım Serhan aranıza yeni katıldım. yeni bir cj5 aldım yolun çok başındayız. 10 güne araba bitiyor. lastik konusunda çok kararsız kaldım. aldığım da üstünde artık erimiş vaziyette cooper lar vardı . ölçüleri ise 33x12.5xr15 ti. şimdi ne alacağımı bilemiyorum stepne si ise hiç kullanılmamış cooper. hem arazide iyi hem de yolda az ses yapacak bildiğiniz bir lastik varmı acaba . tşk.
Arazi olayını biraz detaylı anlatman gerekiyor. Offroad yapacaksan MT grubundan 33" veya 35" bakman gerekiyor bence. Yok ara sıra arazi olur diyorsan AT grubu yeterli olacaktır. AT grubu içinde ebat olarak çok büyük seçmene de gerek yok o zaman 30" veya 32" yeterli olacaktır. Yakınttan da tasarrufun olur.
16 lastik ile takas düşünür müsünüz?arazide gezmek için sj 410 aldım..15 lastik ihtiyacım var.elimde 2000 km kadar yapmış patlağı çatlağı yaması olmayan sadece kışın karda kullandığım 235-70-16 goodyear wrangler atr marka lastiklerim ile takas düşünür müsünüz?
lastikleri ben aldım serkan bey.grand ile araziye giremiyordum. sj410 suzuki samurai aldım.topluyorum.lastikleri ona takacağım.bu arada serkan bey temiz sağ sol samurai'ye kapı lazım nasıl yardımcı olursunuz?