Satılık - President Lincoln Telsiz ( CB + Amatör)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orhancengizk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,244

orhancengizk

Kamp II
Yer
İzmir
Henüz amatörlük belgemi almadan önce cb konusunda araştırma yaparken adını çok duyduğum bu cihazı almanyadaki bir abime 5-6 ay kadar önce sipariş etmiştim, arada geçen zamanda araştırmalarım devam edip, haziran ayında A sınıfı amatör telsizci lisansı alınca cihazın gelmesini bekleyemeyip, kendime en azından oyalanmak için 15 gün önce Wouxun UV6D el cihazı aldım.

2 gün önce almanyadan sipariş ettiğim ürün de elime geçince mobilite açısından wouxun şu anda ağır basmakta, ayrıca 6 taksit aldığımdan wouxun taksitlerini ödeyebilmek ve araç için de bir başka cihaz a finansman sağlamak amacıyla President Lincoln cihaz satılıktır.

İstediğim fiyat 395 TL olup cihazda çok küçük 1-2 ince çizik haricinde (kenar taraflarda ayak bağlantısı yapılmış olduğundan) başka bir kozmetik yada başkaca herhangi bir fonksiyonel sorunu yoktur. Cihazı buraya ilan açmadan önce tanıdığım bir telsizci arkadaşıma giriş ve çıkış kontrolü yaptırdım, cihaz ile yapılan ölçümlerde 19.8 watt çıkış sağlanmıştır, giriş ve çıkışları gayet net şekilde sağlıklı olarak çalışmaktadır...

iletişim için buradan yazabileceğiniz gibi orhancengizk@gmail.com email adresime mail yolu ile de ulaşabilirsiniz..

1-1.jpg

2-1.jpg

3-2.jpg

4.jpg

5.jpg

Etiketler
Merhaba
İlanda yazılanlardan anladığım kadarıyla cihazın ambalajı ilk sizin tarafınızdan açılmış ve dolayısıyla arıza ve tamir görmediğinden eminsiniz.
Cihazın Power kablosu ve montaj ayağı resimlerde görünmüyor. Halbuki kutu içeriğinde bunlar olmalıydı.
Eğer dediğiniz üzere ilk sahibiyseniz ve kutu içeriği de mevcutsa cihazla ilgili görüşelim.

SafetyFirst' Alıntı:
Merhaba
İlanda yazılanlardan anladığım kadarıyla cihazın ambalajı ilk sizin tarafınızdan açılmış ve dolayısıyla arıza ve tamir görmediğinden eminsiniz.
Cihazın Power kablosu ve montaj ayağı resimlerde görünmüyor. Halbuki kutu içeriğinde bunlar olmalıydı.
Eğer dediğiniz üzere ilk sahibiyseniz ve kutu içeriği de mevcutsa cihazla ilgili görüşelim.

Pardon ben anlatırken sanırım yanlış anlaşılacak bir ifade kullanmışım. Cihaz bana almanyadan 2.el olarak geldi, cihazın tamir görüp görmediğini bilmiyorum ama almanyadaki satıcı cihazı bana getiren arkadaşa cihazın ilk ve tek kullanıcısı olduğunu ve tamir vs görmediğini, çok titiz biri olduğunu söylediğini belirtti... Bu konuda size bir taahhütte bulunacak kadar uzman değilim. Cihazın power kablosu da var, cihaza takılı olmadığından fotografta görünmüyor ama var... Cihazın montaj ayakları yoktur...

Hassasiyetlerimize duyarlı olarak vermiş olduğunuz yanıttan dolayı teşekkürler.
Yaşanabilecek muhtemel sıkıntılara karşı siz zor durumda bırakmak istemem.
İyi alışverişler dilerim.
Saygıyla

Cihazı gelen sorular üzerine elektronik ve telsizden çok iyi anlayan bir arkadaşıma gösterdim,
telsiz kesinlikle orjinal, çıkışları vs mükemmel çalışır durumda olduğunu söyledi, hatta cihazın
iç kısmından ayarlarının yükseltildiği düğmeler varmış, bunlara bile dokunulmamış...

Cihaz fabrikadan çıktığı gibidir, bu şekilde kullanılmıştır. Hiçbir modifikasyon, tamirat vs kesinlikle görmemiştir.
Piyasada bir benzeri bulmak pek mümkün değil dedi telsizci arkadaş...

Fiyat kesinlikle daha fazla inmeyecektir.

Sadece bilgi amaçlı sormak istiyorum; bildiğim kadarıyla telsizlerin çıkış gücü standart olarak 4 watt yanılmıyorsam, bu da öyle değil mi?

President Lincoln'ü eski telsizciler iyi bilir. Normalinde bu fiyata kaçırılmayacak kalitede ve tavsiye edebileceğim bir cihaz.
Biraz acil ihtiyacım olduğundan dolayı bu arada başka bir cihaz almak durumunda kaldım. Yazdığınız detaylar çok önemli, keşke bunları daha önce yapabilseydik.
Alıcısına hayırlı olsun.

VAP' Alıntı:
Sadece bilgi amaçlı sormak istiyorum; bildiğim kadarıyla telsizlerin çıkış gücü standart olarak 4 watt yanılmıyorsam, bu da öyle değil mi?

Evet değerli VAP, haklısınız; Ama Lincoln normal bir CB telsiz değil;
CB telsizin babası olmakla beraber ayrıca 10 Metre (28.000~30.000 MHz arası) amatör bandını da kapsayan,
çok özel olmayan küçük bir müdahele ile net 40 watt çıkış alabileceğiniz,
FM, AM, USB, LSB, CW modlarını destekleyen,
anten SWRsini (duran dalga ve geri dönüş oranı) ekranda görebileceğiniz,
frekans atlamalı, kanal sayısı 400'ü geçen bir cihaz.

Frekans atlamalı olması itibariyle kullanımını öğrenmek biraz zaman alacaktır ama cihaza ve frekanslara alıştıktan sonra kullanırken son derece zevk alacağınız bir cihaz.
O piyasa da gördüğünüz Midland benzeri cihazlar Lincoln'ün yanından geçemez, geçerse de ceketinin önünü ilikleyip selam durmadan geçemez.

Saygıyla

Bilgilendirmenize çok teşekkür ederim, ben de bir zamanlar (1986-89) çok meraklıydım, TGM tarafından AFPT belgeli ve Halk Bandında da Hunter lakaplı aktif ve iş gereği ile kullanıcıydım.
Bilgiler çok geride kaldı tabi, siz maaşallah bu işte bayağı yüklüsünüz, güzel (demek ki benzer konuda danışabilecek bir kişimiz var, çok iyi). :smiley:

O senelerden benim evdeki naçizane istasyonum.

VAP 1987.10 Telsizler.jpg

Ooooo STABO 4012 ler de çifter çifter maşallah. Türkiyenin tanıdığı hem FM hem AM mod'lu ilk cihazları. Daha sonra DNT Kurier 5040 lar çıkmıştı.
Bu arada o el cihazı da PAN mı? Arada birde matchbox var galiba !?! Kademeli adaptör vs valla kelimeler kifayetsiz hocam.
Duruyor mu halen bu sistem? Ayrı bir heyecandı o zamanlar be abi.
Bende 1985 ~ 1992 arası Sakarya ilinde 24 saat cihazı açık olan bir kaç istasyonundan biriydim.
Şimdilerde eskisi kadar rağbet yok, cep telefonu çıkınca telsizler rafa kalktı.
Bir kaç istasyon kaldı halen devam eden. Bende fırsat buldukca takılıyorum.

Evet o el telsizi Pan-40, ayrıca bir de Realistic Scanner'ım vardı. Şimdi tam olarak markasını hatırlayamadığım, İtalyan malı kaliteli sıkı bir markanın 100 watt'lık lineer amphlikatörü de kademeli olarak kullanımdaydı. Aracımda da aynısının 50 watt'lığını kullanırdım.

Belki hatırlarsanız 1986 senesinin o meşhur kış şartlarında karadeniz kıyısında avda mahsur kalan avcıların çağrısını duyup jandarmaya bilgi veren istasyon bendim.

NOT: İlan sahibi arkadaşımın başlığını fazla meşgul ettik bu arada, kusurumuza bakmayın lütfen, anıları canlandırdınız... :-[ :(

VAP' Alıntı:
NOT: İlan sahibi arkadaşımın başlığını fazla meşgul ettik bu arada, kusurumuza bakmayın lütfen, anıları canlandırdınız... :-[ :(

Estafurullah, bende yeni bir telsiz amatörü olarak yazılarınızı okumaktan keyif aldım.

Bu arada cihaz halen satılıktır :D

Ynt: Satılık - President Lincoln Telsiz ( CB + Amatör)

TezzMertek' Alıntı:
Hayırlı Satışlar.

Yakaladım sizleri. Amatör Telsizcilik bölümüne moderatör yapmalı sizleri.
:smiley:
Hah işte! Ben zaten TA2LN arkadaşımın sobeleneceğini tahmin etmiştim... Ben de böylesi bilgi birikimi olan bir arkadaşımızın, hele de bildiğini paylaşmakta cimri davranmayan bir arkadaşımızın çooook yararı olacağına inanıyorum... :smiley:

Ynt: Satılık - President Lincoln Telsiz ( CB + Amatör)

O italyan marka ZETAGI hocam. O dönemler çok meşhurdu. Sonra CB Master'lar çıktı ,Karakutu derdik.
Evet yaa anılar canlandı.
O karadenizde mahsur kalan avcıları hatırlıyorum. Yüreğinize sağlık, iyi bir çalışma olmuş.

TezzMertek' Alıntı:
Yakaladım sizleri. Amatör Telsizcilik bölümüne moderatör yapmalı sizleri.
:smiley:

Selamlar Murat Hocam
Aslında o bölümlerde bilgili, bilinçli amatörlerin olması çok çok iyi olur. Ancak bizim elimize kalırsa ilgisizlikten kurur hocam.
Bizim iş bahanelerimizden öksüz kalır, yetim kalır.
Ama bu "bana sormayın" demek anlamına gelmez.
Tabiiki her arkadaşa her zaman elimden geldiği ölçüde yardımcı olmaya çalışırım.

Bu arada ilan sahibi arkadaşla yakın tarihte daha yakından tanışacağız.Bildiğim kadarıyla kendisi izmirde.
Resmi olmayan kaynaklar "iş akdimin italyadaki genel müdür tarafından onaylandığını" söyledi.
Bundan sonra çalışma hayatımın %50si İzmir'de geçecek ve muhtemelen evimi de oraya taşıyacağım.

O cihazı da değerini bilecek bir arkadaşa satalım.

Saygıyla

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,060
Kayıtlı Üye Sayımız
166,961
Kaydolan Son Üyemiz
Nehir Doğann

Çevrimiçi üyeler