Schengen Vize Sorunsalı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan oguz90tr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,467

oguz90tr

Yeni Üye
merhabalar
ben yaz için ispanya dan başlamak üzere fransa, almanya çek cumhuriyeti avusturya italya yı içerisine alan bir gezi düşünüyorum.
Ve bütün bu ülkelerde schengen vizesi geçiyor yanılmıyorsam.
Schengen vizesi için ilk gidelecek ülkeden alınması gerektiğini duydum ama başka bir bilgim yok. İspanya büyükelçiliğpinden gereken belgelere baktım bir sürü şey var kafam karıştı açıkçası.

Şimdi sorum şu Schengen vizesi almak zormudur ? ve bütün bu ülkeleri bu vizeyle gezebilirmiyim ?

Etiketler
Ynt: Schengen Vize Sorunsalı

daha önce alınmış herhangi bir schengen (öğrenci, turist, iş.... vs) vizeniz var mı? eğer yoksa, ilk giriş için gezmeyi planladığınız tüm ülkelerden vize almanız gerekecektir. çünkü, turist vizeleri tek girişli olacaktır ve ilk vize ise o üklede kaldığınız süre kadar vereceklerdir. schengen vizesinde herhangi bir ükleden alıp başka bir schengen ülkesine girebilirsiniz ama tekrar ilk aldığınız ülkeden vize başvurunuzda vize memuru ülkesini ziyaret etmediğiniz için alınganlık yapabilir, ret alabilisiniz. bunca vize maliyeti karşısında (gidilecek ülke sayısı x 60,-eur) eğer özel bir firmada çalışansanız C tipi çok girişli vize almaya çalışın (ilk çıkışınız ise ilk C tipi vize de tek girişve kalacağınız süre kadar olacaktır). çok iyi tarih planlaması yapıp ülkelere göre vizelerinizi almanız gerekli. vize sürelerini aştığınız takdirde, gümrük memurları fark ederse başınız derde girebilir. diğer taraftan schengen vizesi almak zor değildir. vize evraklarını gerçekçi hazırlayıp, vize memurları kaşısındaki düzgün tavrınız ve verdiğiniz geri döneceğim garantisi etkili olur. vize memurundan ret alırsanız da uzunca bir süre diğer ülkelerden de alamazsınız, reddin sebebini öğrenmek için uzunca bir süre bekletirler, pek bi sebepte söylemezler.

öncelikle cevapladığınız için teşekkürler
hayır ilk vizem olacak bu
tüm ülkelerden vize almak derken, her ülkeden ayrı ayrı vize mi almalıyım ?
ben devlet memuruyum ve onlar tutsa da ben gelmek zorundayım bu konuda vize memurunu değil konsolosu bile ikna edebilirim :smiley:
ancak şunu cidden merak ettim, mesela bir arkadaşım fransaya düğüne gitmiş ve hiç öyle bir planı yokken tatil süresi artınca amsterdam'ı da gezmiş.
Tabi ki ilk gideceğim ülkede de görmek istediğim bir çok yer var ancak bunu vize memurunu anlatmak zorundamıyım ki ?
ya da örneğin planım esnek olamaz sizin söylediğinize göre ?

olcaytuna' Alıntı:
daha önce alınmış herhangi bir schengen (öğrenci, turist, iş.... vs) vizeniz var mı? eğer yoksa, ilk giriş için gezmeyi planladığınız tüm ülkelerden vize almanız gerekecektir. çünkü, turist vizeleri tek girişli olacaktır ve ilk vize ise o üklede kaldığınız süre kadar vereceklerdir. schengen vizesinde herhangi bir ükleden alıp başka bir schengen ülkesine girebilirsiniz ama tekrar ilk aldığınız ülkeden vize başvurunuzda vize memuru ülkesini ziyaret etmediğiniz için alınganlık yapabilir, ret alabilisiniz. bunca vize maliyeti karşısında (gidilecek ülke sayısı x 60,-eur) eğer özel bir firmada çalışansanız C tipi çok girişli vize almaya çalışın (ilk çıkışınız ise ilk C tipi vize de tek girişve kalacağınız süre kadar olacaktır). çok iyi tarih planlaması yapıp ülkelere göre vizelerinizi almanız gerekli. vize sürelerini aştığınız takdirde, gümrük memurları fark ederse başınız derde girebilir. diğer taraftan schengen vizesi almak zor değildir. vize evraklarını gerçekçi hazırlayıp, vize memurları kaşısındaki düzgün tavrınız ve verdiğiniz geri döneceğim garantisi etkili olur. vize memurundan ret alırsanız da uzunca bir süre diğer ülkelerden de alamazsınız, reddin sebebini öğrenmek için uzunca bir süre bekletirler, pek bi sebepte söylemezler.
Ayni sekilde avrupa gezisi dusunuyorum,yesil pasaportumla vede 2008 de (gorevli olarak) fransaya tek olarak gittim..Ailem ilk defa gidecegi için bizim vize meselemiz nasil olur ??? gidebilirsek ingilterede dusunuyoruz) cevap verirseniz seviniriz..

vize aracısı değilim, bunlar yıllardır edindiğim kişisel bilgilerim. daha fazla detay için bi zahmet konsoloslukara gidiniz. devlet memuru olmanız onlar için pek bir şey ifade etmez kırmızı pasaportunuz olmadığı sürece.

ingiltere ve irlanda ab ülkeleri olmalarına karşın ne schengen (ortak dolaşım) ne de ortak parayı kabul ederler. kısaca, schengen vizeleri ile ingiltere'ye daha doğrusu Birleşik Kırallık' a adada ki 3 ülkeye İngiletere, Galler ve İskoçya (hepsi içlerinde birbirlerinden ayrıdır) 'ya giremezsiniz.

oguz90tr' Alıntı:
öncelikle cevapladığınız için teşekkürler
hayır ilk vizem olacak bu
tüm ülkelerden vize almak derken, her ülkeden ayrı ayrı vize mi almalıyım ?
ben devlet memuruyum ve onlar tutsa da ben gelmek zorundayım bu konuda vize memurunu değil konsolosu bile ikna edebilirim :smiley:
ancak şunu cidden merak ettim, mesela bir arkadaşım fransaya düğüne gitmiş ve hiç öyle bir planı yokken tatil süresi artınca amsterdam'ı da gezmiş.

Tabi ki ilk gideceğim ülkede de görmek istediğim bir çok yer var ancak bunu vize memurunu anlatmak zorundamıyım ki ?
ya da örneğin planım esnek olamaz sizin söylediğinize göre ?

arkadaşınız muhtemelen kaçak geçmiştir.... pek akıllı türk mültecilerinin aklı bu tür kaçak kuçak illegal işlere çok iyi çalıştığından tavsiye etmişlerdir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.