Merhaba Herkese,
Bunca yıldır hayalini kurduğum ve çocukluk aşkım olan İnter Scout'a dün kavuştum. Aslında ruhsatına kavuştum diyelim. Kayseriden İstanbul'a kamyonla geleceği için hala otoparkım boş, bugün öğleden sonra kavuşacağız inşallah.
Otomobil hastası ve ustası bir arkadaştan aldım, son derece bakımlı, acil olmasada yaşından dolayı kaporta ihtiyaçları var.
Motor ve yürüyen on numara, en azından Zafer usta öyle söyledi (kayoff ekibi tanır)
1971 model 800B, 196ci, ön daha 30 arka 44, şanzuman T90 3 ileri, arazi T20. Önlerde sonradan takılan manuel hub var. Araç sağlık bakanlığı ithalatı.
Araç %90 orjinal; koltuk, silecek, arka sinyal vb minör müdehalelerle orjinal haline getireceğim. Bütçe durumları dolayısıyla en az bir yıl sonra komple revizyon planlıyorum. Öncelikli olarak marş dinamosuna bakım, 4 lastik(gündelik şehir içi kullanım için) ve şanzuman bakımına ihtiyaç var. Bunları halledip gündelik kullanırken büyük revizyona kadar parça biriktireceğim. Ağır arazi yapmayı düşünmüyorum, gündelik ve gezilerde kullanacağım.
Şanzuman bakımı için ikitelli civarı usta tavsiyesine istiyacım var, yardımcı olursanız sevinirim.
Bu arada ilk defa gittiğim Kayseri'de işini gücünü bırakıp "tekerlekli disko zırhli toros"uyla bütün gün işlerime koşturan, karnımı doyuran, ben döndükten sonra aracımı çekiciye kadar yükleyen kardeşim Halil Doğan ustaya, yoğunluğunun arasında ekspertiziyle içimi rahatlatan ve pazarlıkta yardımcı olan Zafer ustaya, aracın eski sahibi Regaip kardeşim ve Duran amcaya misafirperverliklerinden dolayı ne kadar teşekkür etsem azdır.
İstanbul'da fazla kaldık herhalde, herşeyin para olmadığını unutmuşum, sağolsunlar bahsettiğim arkadaşlar hatırlattılar...
not: koşturmacada resim çekmeyi unutmuşum, Halil kardeşimin çekiciye yüklerken çektiği bir kaç fotoyu ekliyorum.