Selamlar...3.7 Cherokee Ile Aranızdayım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erdemyy Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,013
Şu an bu havalarda babamın aracı 9 lt sehiriçi mazot yakıyor...2015 Audi A4 177 bg .... Babam sakin kullanır yaIn 5.5 lt yakıyor aynı arac ve aynı yolda

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

O yüzden bu mevsimde her araç yakıyor...Ama değiyormu evet fazlasıyla değiyor

mevsim koşulları tüketime çok etki ediyor. 2 çekerde kullanınca şu anda ortlamam benim 14 litreye çıktı. yazın 11 civarı oluyor.

Hayırlı olsun aracınız güle güle kullanın. Lastik ölçüsü ve yükseltme kiti ölçüleri neler acaba. Bir de sürtme vs varmı lastik tampon arası?

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Teşekkürler benden önceki sahibi yakın bir abim yaptırmıştı bu işlerden anlayan...245/70/16 olması lazım 3 inch de yükseltme var.Sürtme veya başka bir sıkıntı yaşamadım.Arazide de gayet rahat kullanıyorum

2c4424dbcb8192bb0fb37a8cdec577a8.jpg
1760d605c2db53405173cdd1a0a5f9fb.jpg

o zaman benim araçta sıkıntı var heralde iki çekerde yol bilgisayarında 20 lt altı pek görmedim

lastikleriniz orijinal ölçüden büyükse ve DRB ünitesi ile gösterge paneli kalibre edilmemişse tüketim değeriniz yol bilgisayarında %10 15 fazla çıkar ayrıca lastik çapı büyük olduğu için gittiğiniz hız da olandan düşük görünür bilginiz olsun. tabiki gittiğiniz yol da kısa okunur. aynı şeyin tersini ben kışlık lastiklerde yaşadım. ortalama tüketim olması gerekenden düşük çıkıyordu pompa ile kıyaslanınca. bende gidip DRB ile kalibrasyon yaptım kendim. bana müsade ediyorlar tanıdığım için serviste. tekerlek çapını dönüş sayısı/mil cinsindne giriyorsunuz sonra GPS ile kontrol diyorsunuz. ortalama 12litre gibi çıkarken şimdi gerçek pompa değerindeki gibi 14 14.5 çıkıyor. orijinal ölçülü 235 lasitkleri takınca göstergedeki sürad düşük kalacak ancak araç taha hızlı gidiyor olacak sizdeki gibi. ( bu yazdıklarım kışlık LPG karışımı ve soğuk hava için geçerli değerler tabi - yazın daha az yakar ki önce yazdığım gibi uzun yol sabit hızda 11 litre yakıyorum pompa hesabı ile. lastikler Lassa Competus)

lastikleriniz orijinal ölçüden büyükse ve DRB ünitesi ile gösterge paneli kalibre edilmemişse tüketim değeriniz yol bilgisayarında %10 15 fazla çıkar ayrıca lastik çapı büyük olduğu için gittiğiniz hız da olandan düşük görünür bilginiz olsun. tabiki gittiğiniz yol da kısa okunur. aynı şeyin tersini ben kışlık lastiklerde yaşadım. ortalama tüketim olması gerekenden düşük çıkıyordu pompa ile kıyaslanınca. bende gidip DRB ile kalibrasyon yaptım kendim. bana müsade ediyorlar tanıdığım için serviste. tekerlek çapını dönüş sayısı/mil cinsindne giriyorsunuz sonra GPS ile kontrol diyorsunuz. ortalama 12litre gibi çıkarken şimdi gerçek pompa değerindeki gibi 14 14.5 çıkıyor. orijinal ölçülü 235 lasitkleri takınca göstergedeki sürad düşük kalacak ancak araç taha hızlı gidiyor olacak sizdeki gibi. ( bu yazdıklarım kışlık LPG karışımı ve soğuk hava için geçerli değerler tabi - yazın daha az yakar ki önce yazdığım gibi uzun yol sabit hızda 11 litre yakıyorum pompa hesabı ile. lastikler Lassa Competus)

Teşekkürler çok güzel bir açıklama olmuş

2005 3.7 aracım var. 3" yükseltme ve 245/70/16 lastiklerle istanbulda şehiriçi tüketim 19 LT civarında... Yükseltmeyi yapmadan öncesinde 18 LT civarında seyrediyordu... Bu değerler istanbul trafiğinde dur kalk ilerlerken alınan değerler... Uzun yolda 15 LT civarına düşüyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,029
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR