Selamlar

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan CesetRa Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 57
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,438
Merhaba, hızlıca internette üstünkörü parçaların fiyatlarına baktım büyük farklar var mı diye, 3 aşağı 5 yukarı aynı civar diye gördüm, fakat bana da işçilik biraz yüksek geldi, belki ekspertiz ücreti istemedikleri için onun birazını dahil mi ettiler acaba diye düşündüm. Motor kulakları kesin istiyormuş, onu önceki gösterdiğim usta da belirtmişti. Evet kullanımda sarsıntı, sağa sola yalpalanma gibi var. Ön şaftın açısı kötü olduğu için trackbar da işlem istiyormuş. Aracı şimdi çıkartıp amortisörler için de fiyat alıp pazartesi vericez veya vermicez, belki amortisörleri de dahil edersek işçilikte pazarlık yapabiliriz diye düşünüyorum.
 

Etiketler
evet, parça fiyatları normal gibi duruyor, ama işçilik pahalı, bütün işlemlerin komple yapılacağını var sayarsak o zaman normal (amortisör, klima vs dahil)
amortisörleri bulmak biraz mesele olabilir, kit ile mi yükseltildi?
aynısından var mı?
 

Merhabalar,

Bütün işlemleri dahil edersek yüksek ihtimalle fiyatı artıracaklardır, açıkcası klimaya şu an önem vermiyorum, ama amortisörler için fiyat aldığımda tekrar düşüneceğim, şu anda haber bekliyorum. Kit ile yükseltilmemiş, Dayı Jeep'teki usta ''bu aracı cok iyi bir usta bu şekilde yükseltmiş, başka türlü bu şekilde yapamazlardı, helal olsun'' demiş kardeşime, detayları hafta sonu kardeşimle buluştuğumda ondan öğrenicem, pazartesi de zamanım olursa ustaya ben de uğramaya çalışıcam.
 

ben en az 2 ayrı servise götürürüm aracı, ne olur ne olmaz diye, birinin görmediğini diğeri görebilir.

vakit varsa bostancı sanayi de aygün jeep e de bir uğra haftasonu, ondan da fiyat al ve kontrol ettir.
sonrasında için rahat bir şekilde hangisinde istersen yaptırırsın
 

hayırlı olsun aracın off road donanımlı,bu işin ustası bostancı oto sanayideki secaattin aygün'dür.özellikle off road konusunda da bilgilidir.
 



Merhabalar,

Bilgiler için tekrar teşekkür ederim mauvais ve V8. Bu haftasonu maalesef zamanım yok, ama hafta içi aracı Bostancı'ya Aygün Jeep'e göstermeye çalışacağım.
 

Merhabalar,

Aracı dün ve bugün düzgünce kullanma şansım oldu. Sarıyer-Göktürk-Beylikdüzü ve Beylikdüzü-Şile git gel yaptım. Uzun yolda ve düzgün kullanımda(ortalama 60km , max 80km) 80krş'un altında yakarak beni şaşırttı. Bostancı'ya uğrayamadım maalesef, ama sanki DAyı Jeep ile pazarlık yapıp öncelikli işlemleri orada yaptıracagım gibi gozukuyor. Sonra birgün Aygün Jeep'e de uğrayacağım.Gözlemlerimi ve arka tarafın birkaç fotoğrafı aşağıda paylaşıyorum.

-Arka taraf
Süspansiyondan(özellikle sağ) kasislerde ötme ve ses geliyor, kaldırımdan indiğimde sağ taraftan pat diye ses geldi, acaba körüğe mi vurdu diye düşündüm ama kaldırım yüksek bile değildi. Özellikle yokuş yukarı çıkarken sanki arka taraf aşağı çöküp biyere sürtüyor ve çekiş azalıyor, bazen tak diye tekrar havaya kalkıyor ve sanki birşey yerine oturuyor.
-Ön taraf
Direksiyonda boşluk var. Araç kafa sallıyor ve sola çekme duruma var. Direksiyon pompasında da bir sorun olabilir sürekli vıııı sesi geliyor.
-Vitesler
Vites geçişlerini hiç hissettirmiyor, hangi viteste olduğumu anlayamıyorum coğu zaman. N-D-R-P arası vites değiştirirken alttan tak diye sanki dişlinin yerine oturma sesi geliyor. Araç şu an iki çekerde, arazi vites kolunu fiberleri değişecek.
-Hararet
Şile yolunda yokuş yukarı kamyon sollayarak 3bin devirde hararet göstergesi orta çubuğu cok az gecti, düz yolda ortanın hep altında. Termiği yine de değiştiriceğiz.
-Elektrik
Sunroof tusu arızalı, kısalar cok cılız yanıyo, sisler cılız yanıyo. Elektrik tesisatını elden geçirip farları değiştirebilirim
-Kaporta
Genel olarak iyi durumda, ama çizikler ve boya kalkmaları mevcut, belki uğraşıp kulak çöpüyle boyayabilirim o bölgeleri. Tamponlarda ve sislerde paslanma var. Zımparalayıp pas tutmaz boyayabilirim.

IMG 6156


IMG 6157


IMG 6159
 


Zj yukseltmesinden pek anlamam ama fotolara bakinca arac kit ile yukseltilmemis gibi geldi bana. Suspansiyon acikligi da cok az sanirim kaldirim inince tam kapaniyor ve ses yapiyor. Yaylar da zayif kalmis ve desteklemiyor gibi duruyor. Dayi kit hakkinda bisi dedi mi ya da nasil yukseltildigi hakkinda?
 

Merhabalar,

Kit ile değil amortisörlerden ekleme yapılarak yükseltilmiş, Dayı iyi bir usta tarafından düzgünce yapıldığını söyledi, ekleri, destekleri güzel demişti. Önceden belirttiğim listedeki iyileştirmeler ile arka tarafın düzeleceğini söylediler, yayları da dahil edip anlaşmaya çalışacagım. Ben ağır off road yapmayı düşünmüyorum, hafta sonları gezi, piknik, kamp ve av maksatlı kullanacağım. Açıkcası bu iyileştirmeler ile sorunların çözüleceğine emin olmak istiyorum, yoksa açtıkça açarsa o sıkıntı.
 



Bence kesinlikle başka bir servise daha gösteriN. Bostancı olması şart değil maslak’ta da olabilir ama başka bir gözüm daha kesinlikle görmesi lazım. Bana göre bu yapılan yükseltme tamamen yanlış zaten amortisörleri bakınca ne kadar kapalı çalıştığını görüyorsunuz. Yanlış hatırlamıyorsam iki adet amortisör de değiştirecek değiliz bence biraz bekleyip aracın durumunu iyice analiz edip öyle değiştirin
 

Maşallah araç çok güzel, bende bu araçları çok düşündüm ama düşük bütçeyle aldığın bu araçlar masraf üstüne masraf açabiliyor... O yüzden geri durdum... Parası olmasada yoldaki olumsuzluklar ve sanayiye git gel işi...

Ama işte görüntüsü herşeye deyiyo keratanın tekrar hayırlı olsun.
 



merhaba 2.7 inc yukseltme aracin virajlarda vs dengesini nekadar etkiler yada etkilermi acaba

illa ki etkileme oluyor, aslında olay şu, ülkemize gelen 4" kitlerin amortisörleri çok sert, bu da aracı çok sertleştiriyor ve yatmayı önlüyor, ben 4" IRO kit takmıştım, 245/70/17 BF KO2 AT lastik ile neredeyse eski halinden daha hızlı viraj dönüp makasa girebiliyordum

ama bu sertlik bir süre sonra bayıyor, diğer yandan arazi için sert değil yumuşak amortisör gerekiyor ki araç daha az yatsın ve arazideki engebeleri yay ve amortisör mümkün olduğunca absorbe etsin. benim araç az bir yan eğimde hiç esneme yapmadığı için sanki aşırı bir eğim varmış gibi hissettiriyordu.

siz kaç inç yükseltmeden bahsediyorsunuz?
 



illa ki etkileme oluyor, aslında olay şu, ülkemize gelen 4" kitlerin amortisörleri çok sert, bu da aracı çok sertleştiriyor ve yatmayı önlüyor, ben 4" IRO kit takmıştım, 245/70/17 BF KO2 AT lastik ile neredeyse eski halinden daha hızlı viraj dönüp makasa girebiliyordum

ama bu sertlik bir süre sonra bayıyor, diğer yandan arazi için sert değil yumuşak amortisör gerekiyor ki araç daha az yatsın ve arazideki engebeleri yay ve amortisör mümkün olduğunca absorbe etsin. benim araç az bir yan eğimde hiç esneme yapmadığı için sanki aşırı bir eğim varmış gibi hissettiriyordu.

siz kaç inç yükseltmeden bahsediyorsunuz?

Aslında sert değil olması gerektiği gibiymiş Kerem. Sertliği aracın üstünde vinç, offroad tamponu vs var gibi hesaplıyorlar. Onlari takinca. Tam da olması gerektiği gibi oluyormuş
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,458
Mesajlar
1,518,179
Kayıtlı Üye Sayımız
172,113
Kaydolan Son Üyemiz
KhanDeep

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst