Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Geocaching ile ilgili tüm bilgilere http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=14105.0 adresinden ulaşabilirsiniz.
Kafanıza takılan bir şey olursa çekinmeden sorunuz.
gps cıhazı alabılrsem ankaradada başlatacagım bu olayı cunku ankarada Geocaching ilgilenen bu oyunu oynayan kımse ne duydum nede ınternetde gordum 2 hafta sonra canakkaledeyım gps cıhazı olmadan arayacam anzak koyundakı kutuyu
bekleyın bekleyın az kaldı şu gps cıhazını bır alayım sıırt,elazıg,kahramanmaraş,ordu,giresun ve ankaraya cok guzel kutular gomecegım ve sakladıgınız kutularında bır cogunu bulacagım özellıkle canakkalede hele anzak koyundakını gps sız bulacagım
Geçen haftasonu Gezenbilir 3. "Ramazan Gecesi Fotoğraf Gezisi" sırasında bir tane logladım.
Gezi öncesi Geocaching.com sitesinden güzergahı inceleyip nelere yaklaşıyorum diye baktım. İki tane tespit ettim.
Balat dolaylarına geldiğimizde çaktırmadan gruptan ayrılıp GC1XT44'ü, sitedeki açıklamalar doğrultusunda elimle koymuş gibi buldum. Çok keyif verici oldu. Gezi zaten çok güzeldi, kutu bulma ayrı bir tat kattı.
Maalesef Piyer Loti'deki ikinci kutuyu bulamadım.
Tebrikler...
Bende bu kutu ve piyer lotti'deki kutuyu loglayacaktım. organizasyondaki görevim yüzünden yapamadım. ama bu en kısa zamanda her iki kutuyu da loglayacağım
Geocaching yüksek teknoloji kullanılarak oynanan define saklama ve bulma oyunudur. Oyuncu defineyi dünya üzerinde bir yere saklar, sakladığı noktayı GPS teknolojisi ile belirler ve sakladığı noktayı geocaching.com web sayfası ile yayınlar. GPS cihazı olan herhangi biri de bu saklanmış defineyi bulmaya çalışır.
Türkiye 'de www.Jestyap.com - Geocaching.com sitesinin Avrasya bölgesi resmi distribütörüdür.
Basit olarak geocaching : dışarı çıkıp, saklanmış kutuları bulmaktır.
Geocache kutuları GPS yardımıyla bulunur.
Geocaching.com web sitesinde geocache kutuları koordinatları listelenmiştir.
Tek yapmanız gereken bu koordinatları GPS'inize yüklemek ve dışarı çıkıp kutuları bulmaktır.
Geocaching uzak ve yakın noktaları keşfetmek için harika bir seçenektir.
Bir milyondan fazla farklı tipteki kutu, farklı maceracıların bulması için beklemektedir.
amatörlerin katıldığı bir oyuna rastgele katılmış bulunduk arkadaşlarla ve günün sonunda birinci olarak empi üçpıleyır kazanmıştık=) inanılmaz keyifli bir oyun fakat benim kondisyonum sonlara doğru yetmedi=)