Eskişehir taraflarına aracı yada karavanı ile yolu düşecek dostlara Sakarbaşınıda görmelerini tavsiye ederim. Sakarya nehrinin başlangıcı olduğu söylenir. Nehir kenarında güzel bir mesire yeridir. Yazı çok güzel ama kışıda fena değildir. O cıvarın piknik yeridir. Nehir kenarında ve deltada çok lüks olmayan lokantalar mevcut, su içine atılmış masalarda alabalık, yayın balığı ve gözleme benzeri yiyecekler yenip arzu ettiğiniz içecekleri tüketebilirsiniz. Benim tavsiyem toprak kapta yayın yemenizdir. Ben çok beğendim tavsiye ederim.
"Sakarbaşı, Çifteler İlçesi'nin hemen yanıbaşında Çifteler Belediyesi tarafından piknik ve mesire alanı olarak düzenlenmesi yapılmış, Anadolu'nun ortasında adeta bir vaha görünümünde ve gerçekten harika bir doğa parçasıdır. Soğuk kaynak sularının doldurduğu havuzunda yüzerek sıcak yaz günlerinde serinleyebilir, çevredeki lokantalarda alabalık, sazan ve yayın balığı yiyebilirsiniz."
Merhabalar Erden bey. Selam ve sevgiler.
Çok haklısınız bir hafta sonu kampını fazlası ile hak ediyor bencede.
Afyon-Eskişehir-Konya -Ankara kavşağından Eskişehir çifteler yönüne dönülerek kolayca ulaşılabilir.
Uzun yıllar Afyonun Bolvadin ilçesinde çalıştım nispeten yakındı bize. Birkaç kere gitme fırsatım oldu.
Ayrıca o cıvarda İsparta Senirkent yakınlarında Eğirdir gölü var orasıda kamp için harika bir yerdir şiddetle tavsiye edilir. Plajı bile var, yazlıklar mesire yerleri oldukça güzeldir.
Hakan bey benim en az yılda iki kez içinden geçip gezemediğim ;D Eskişehir'i özel olarak gidip gezdiğiniz ve bizimle paylaştığınız için teşekkür ederim. Bu yaz yola çıkmak nasip olursa Eskişehir'e en az 3 gün ayırmak şart oldu. ;D ;D Sevgiler..
Cem bey Fotoğraflarla süslenmiş güzel anlatım için teşekkürler.Esenköy Çınarcık arasındaki o rampalar duruyormu? Ben Çınarcık'tan gelmiştim de iyiki Gemlik tarafından gelmemişim diye şükretmiştim. ;D
Sakarbaşı'na iki-üç yıl önce, çok sıcak bir yaz günü yolumuz düşmüştü... Öylesine yoğun bir kalabalık, öylesine keşmekeş vardı ki.. Fazla kalamadık.. Umarım, şimdi daha huzurlu bir ortam bulunabilir..
Nisan sonu gibi bir kamp düzenlenirse, herhalde katılabiliriz...
Sakarbaşı'nı gidilecek yerler listeme alıyorum... Paylaşım için teşekkürler. Bu bölgeye toplu bir gezi düzenlemek Ankara - Bursa ve İstanbul gruplarının bir araya gelmesi açısından da faydalı olabilir. Havaların havuzlara da girilebilecek ölçüde ısınmasını bekleyip geziyi gündeme getirmeyi öneriyorum.
Sakarbaşı'nı gidilecek yerler listeme alıyorum... Paylaşım için teşekkürler. Bu bölgeye toplu bir gezi düzenlemek Ankara - Bursa ve İstanbul gruplarının bir araya gelmesi açısından da faydalı olabilir.
Ah, Ülker hanım... Bu durum en başından beri canımı öyle sıkıyor ki, anlatamam... İnanın bir gün olacak. En büyük buluşmayı da gerçekleştireceğiz en kısa zamanda.
Biz Bursalılar da öyle arada kalıyoruz ki, aşağılara insek İstanbullu dostlarımıza uzak kalıyor, yukarı çıksak İzmirlilere.. Aslında tüm yörelere eşit uzaklıkta olan yer Bursa ama onu da teklif etmeye bizim dilimiz varmıyor. Bursa'daki Nilüfer Belediyesi'nin kamp alanı bir tamamlansa...
Ah, Ülker hanım... Bu durum en başından beri canımı öyle sıkıyor ki, anlatamam... İnanın bir gün olacak. En büyük buluşmayı da gerçekleştireceğiz en kısa zamanda.
Biz Bursalılar da öyle arada kalıyoruz ki, aşağılara insek İstanbullu dostlarımıza uzak kalıyor, yukarı çıksak İzmirlilere.. Aslında tüm yörelere eşit uzaklıkta olan yer Bursa ama onu da teklif etmeye bizim dilimiz varmıyor. Bursa'daki Nilüfer Belediyesi'nin kamp alanı bir tamamlansa...
Ayvalık iyidir...
İstanbul tayfası da Bandırmaya feribotla gelir, oradan aşağı akar...
Bursa-İzmir için zaten orta nokta sayılır...
Gönlümde hep Kazdağları var ama herkese uymayabilir oralar diye dile getiremiyorum... :-X
Ayvalık iyidir...
İstanbul tayfası da Bandırmaya feribotla gelir, oradan aşağı akar...
Bursa-İzmir için zaten orta nokta sayılır...
Gönlümde hep Kazdağları var ama herkese uymayabilir oralar diye dile getiremiyorum... :-X
Kahrolsun Ankara diyorsun yani,700 km.
Adapazarı 450
istanbul 470
Toplu buluşma için Eskişehir-Bursa en ortak nokta arkadaşım.Eskişehir e en uzak yer İzmir olur oda 400 km.Yani bir bir frig vadisi gezisi.Gözü karartın 19 mayıs ta 4 gün yapalım vadileri gezelim.
Sakaryabaşı bana çok uzakmış gibi gelmiyor. Yani orada bir etkinlik yapılırsa ben katılmaya çalışırım. Bu söylediğim Ayvalık için zaten geçerli. Bir de üç günlük bir tatile denk getirilse çok güzel olurdu.