Met; nice liderler gördük peşinde saatlerce asfaltda gidildi; ya da gereksiz yere ve tamamen kendi maddi veya manevi imkanlarını düşünerek peşine taktığı bir sürü araca ve araçX2-3 kişi topluluğunu sıkıntıdan patlattı, küsmelere yol açtı. Senin yıllardır off road yapmandan doğan tecrübelerine sonuna kadar inanıyorum kesinlikle; ancak askeri düzene geçişte birazcık da olsa düşünceler dinlenmeli fdiye düşünüyorum ne dersin? Hem şimdiye kadar askerde iken içtimaya girmekten ve senkronize hareketler yapmaktan mutlu olmuş bir allahın kulunu göster lütfen. Arada da şöyle bir anektot anlatayım : Ben Zonguldaklıyım; Yeniçağ dan Zonguldağa gidrken Dorukhan Tüneli vardır. Yıllar yıllar önc bu tünel daha yokken; yani yol dağı dolaşırken; babam anlatır : sis çok çok yoğun. Hani Arabanın burnunu göremeyecek kadar neredeyse. Babam anlatır. Araçlar gidemez halde. O sırada yılların Kanberoğlu otobüs firmasının bir otobüsü seğirtir yanlarından. Adam yolları çok iyi tanıyor tabi. Önden gidiyor. Arka stoplarını takip edrk bütün arabalar konvoy halinde peşinden gitmeye başlıyor. Babam da peşinden. Kısa bir süre sonra aniden önündeki arabanın stoplarının kaybolduğunu görüyor. Ve asılıyor frenlere. Olduğu yerde mıh... Arkaasındaki arabalara da gitmemeleri için uyarıyor. 3-5 saat sonra sis kalktığında görülen manzara şu : 20-30 metre önlerinde sağa viraj; yolun kenarındaki bariyerler parçalanmış. Uçurumun dibine kaadr gelince görülen manzara şu : bir otobüs; birkaç kamyon, ve bir sürü araba 50 - 60 metre dipte ve hepsi paramparça. Yananlar... Neyse; iç sıkmayayım. Şunu soruyorum kendime :yolu çok iyi tanıyan ve her gün ybu yolu kullanan otobüs şoförü de bu konvoyun liderimiydi? Babam konvoyu bozarak kötü mü etti? Eğer konvoy kurallarına riayet etseydi babam, yanındaki annem ve daha çocuk olan ablam şu anda hayatta olacaklarmıydı?