KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Abi sağol açıklaman için Oktay bu konu dağılmasın diye özel mesajla bana yardımcı olacak bilgileri verdi.
Konu dağılacak kusura bakmayın; yükseltme kiti minimum 1500-2000 YTL gibi bir rakama çıkacak + lastik. Bende daha bir iki ay önce sıfır AT lastik aldım hoş yazlık ve kar için dursun önemli değil, bir takımda sıfır gibi Mastercraft.lar var elimde. Şu an öyle bir maliyete giremeyeceğimden 6-8 cm şu an benim için yeterli olacaktır, bugün fırsat bulursam Cengiz abini yanına uğrayıp ZJ helezonlarını bir soracağım, eğer bu işi cazip bir rakama mal edersem girerim, elimdeki mastercraftları çamur lastikleriyle takaslayacak bir yerde bulursam bana dokunmaz bu olay, en azından hafif parkurlarda sizinle gelebilecek bir hale gelir araba. Bir yandan da vinç işiyle uğraşıyorum, onuda halledeblirsem baya bir yol katetmiş olurum. Arabaların kaskoları, vergileri v.s. gibi sabit masraflar yüzünden her ay durdukları yerde 400-500 YTL cebimden çıkıyor zaten, işlerde baya kötü neyse bakıcaz artık
Murat, Oktay'ın hesabında bir yanlışlık olabilir... Ya da ilk ölçtüğünde, standart ölçüsünden daha düşük durumda idi araç belki...
12 cm yaklaşık 4.5 inch yapar... Benim aracın yüksekliği 3 inch iken, Oktay'ın kullandığı lastiğin aynısını kullanıyor idim, bu yüzden araçla olan ilişkisini ve oranlarını biliyorum. Şu anda araım 4.5 inch yükseklikte ve 235x85/16 (32") lastik kullanıyorum...
Benim tahminime göre Oktay'ın aracı standart haline göre 2,5 - 3 inch (6-8 cm) civarı yükselmiş olabilir...
Zerrin hanım müthiş bir gezi olduğu resimlerden belli..Bravo Ama emin olduğum tek şey biz Off-Road çuların tabanlarının kuvveti olmadığı ...Hiçbirimiz arkanızdan yetişemeyiz
Çok teşekkür ediyorum Uğur , göründüğü kadar zor değil gerçekten , arada bir de olsa 4 çekerlerin üzerinden inip yürümekte fayda var ama offroad pilotluğuda hiç kolay değil
Jeep34' Alıntı:
Zerrin hanım müthiş bir gezi olduğu resimlerden belli..Bravo Ama emin olduğum tek şey biz Off-Road çuların tabanlarının kuvveti olmadığı ...Hiçbirimiz arkanızdan yetişemeyiz
arkadaşlar izleyeniniz var mı bu akşam (pazar) ATV ana haberde "5000 kişilik grup ; alışvermeki gezmek sinemaya gitmek yerine pazarları off road yapıyorlar " diye haberi çıktı grubun.Araçlar da ana habere renk kattı doğrusu, meşhur discoveryler meşhur jeepler var artık.