Ynt: Serbest Muhabbet Köşesi (Off-Road)
Herkezin off-roada bakış açısı tabiki farklı,saygı duyarım.Ben bu tarz, arabaya sadece zarar veren hareketler yapan kişilerle çok karşılaştığım için bana boş muhabbet geliyor.Yoksa isteyen,bu tarz hareketlerle aracını parçalasın ve ben off-road cuyum diye etrafda dolaşsın,beni ilgilendirmez.Ben gene kendi adıma söyliyim;bu işi profesyönelce yapan büyüklerimizden aldığımız eğitimlerde,hertürlü aracı kullanırken,amaç düşünerek hareket etmekle başlıyor.Yoksa körükörüne ben herşeyşi yaparım,uçarım,kaçarımla bu iş olamaz.Araca zarar vermenin dışında,kendinize de herşey olabilir.Sonuçda kaç kişinin aracında standartlara uygun ROLLCAGE (araç içi koruma kafesi)var.Kimsenin başına kötübirşey gelmesin ama ben bilinçsizce atlayıp zıplayıp,takla atmış çok kişi çıkarttığım için araçdan,belki bu tarz hareketlere tepkim fazla oluyor.3 kapılı standart pajeronun yapmaya çalıştığı fizik kurallarına aykırı.Bunu yapacak tek araç var,oda madenlerde yapılan yarışlara katılan ve düz duvara çıkan BUGGYler.
Kısaca,benim off-road anlayışım(daha doğrusu motor sporlarının geneli için),güvenli,temkinli,gerek kendimin,gerekse etrafımdakilerin,neşesini kaçırmadan,aracıma elimden geldiğince zarar vermeden,doğaya saygılı bir şekilde başladığım noktaya geri dönmek.
Not:Sevdiğimiz,saydığımız motor sporları duayeni bir abimizin lafı vardır;istediğin kadar yarışa katıl,aracını seversen,onunla ve takım arkadaşınla bir olursan ve sağ salim finish görürsen,işte o zaman yarış pilotu olursun.Yoksa gerisi,havanda su dövmek der.Şimdi bazılarınız ; Biz yarışmıyoruzki diyeceksiniz,onlarada buraya kadar yazdıklarımı anlamadıysalar,hayırlı günler dilemekden başka diyecek bir sözüm yok.