Series Alıcam Yardımcı Olurmusunuz?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Alaçatılı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,917

Alaçatılı

Ana Kamp
Yer
İZMİR
İki tane Land arasında kaldım.bitanesi 74 model ön ızgara yeni modellerdeki gibi düz geliyor aracın motoru yeni toplanmış üstünde çıkartılabilen bıranda var ve kaporta pek iyi durumda değil.motorunun oynanmış olması kafamı karıştırdı ama bana yakın olduğu için cazip geliyor.fiyatıda biraz uygun.
Diğer series 73 model kaporta ve motoru iyi durumda içe gömülü ön ızgara varki o benim daha çok hoşuma gidiyor hardtoplu sökülebilen tavan var ama fiyatı 74 modelden 1000 lira daha fazla ve 500 km uzakta.araba nakliye ücretleri ne kadar onuda bilmiyorum.74 modeli alıp kaportayı falan yaptırsam aradaki farkı kapatırmıyım? araba hakkındaki terimleri ve modeller arasındaki farkı pek bilmediğim için dilim döndüğünce anlatmaya çalıştım :smiley: Aklımda hep bitane cj5 almak vardı ama bi tanıdığımın series ini kullanınca fikrim değişti.aracı alma isteğim biraz aceleye geldi yaza bi series le girmek istiyorum bu ara alıp yaza kadarda kendimce bişeyler yapıcam.bu küçük kardeşinize yardımcı olursanız size minnetkar kalırım...
teşekkürler

Etiketler
Ynt: Series Alıcam Yardımcı Olurmusunuz?

Aracları gormeden kesın bır sey soylemek cok zor.
Aracların kupasının alımunyum oldugunu dusunursek kaporta ıscılıgı cok zordur. Cekıclenmez, kaynakla kes kaynat yapılmaz. Motor durumunun dısında vıze+ makas+ sanzıman+ dıf durumlarıda cok onemlıdır. En kotu ıhtımalle makas500, sanzıman 1000-1500, dıf ler 500+500 masraf acabılır.

73 model olan aracın durumu iyi fakat aracın yanına gittiğimde nelere dikkat etmem gerekiyor açıkçası iki araçta 74 model olsaydı gidip gözü kapalı 1000 lira fark verip yol masraflarını gözetmeksizin uzakta olanı alırdım ama 1500 lira farkla kötü olana çok bişey yapamam anladğım kadarıyla :smiley:

aslında 73 modelle 74 model arasında büyük bi fark varmı?aracı alınca içime sinmesini istiyorum.ve izmir çevresinde 7 bin tl ye kadar iyi durumda satılık series i olan varsa ilgilenirim :smiley:

73-74 arasında fark yok denılebılır. Aracın modelıne baglı olmadann kaput ucu farklı olabılıyor.
Alırken neye dıkkat edılecek konusunda landan anlıyan bırısı ıle gıdersenız cok ıyı olur. Eger boyle bır ımkanınız yoksa.
1- mıknatısla aracın sac aksamını kontrol edın. Alımunyuma mıknatıs yapısmaz. Sac olup olmadıgı kontrol edersınız.
2- motor ufleme yapıyor mu? motorda sakırtı vuruntu var mı
3- debraj kaydırıyor mu?
4- sanzımandan veya dıflerden ses gelıyor mu?
5- yuksek devır 4x4 e gecıyor mu?
6- 4x4 yaylı kolu kendını gerı atıyor mu?
7- vıteslerden atma var mı?
8- agır devır 4x4 de gecıyor mu?
Izmır cıvarında bıldıgım bır arac yok.

vosdost' Alıntı:
73-74 arasında fark yok denılebılır. Aracın modelıne baglı olmadann kaput ucu farklı olabılıyor.
Alırken neye dıkkat edılecek konusunda landan anlıyan bırısı ıle gıdersenız cok ıyı olur. Eger boyle bır ımkanınız yoksa.
1- mıknatısla aracın sac aksamını kontrol edın. Alımunyuma mıknatıs yapısmaz. Sac olup olmadıgı kontrol edersınız.
2- motor ufleme yapıyor mu? motorda sakırtı vuruntu var mı
3- debraj kaydırıyor mu?
4- sanzımandan veya dıflerden ses gelıyor mu?
5- yuksek devır 4x4 e gecıyor mu?
6- 4x4 yaylı kolu kendını gerı atıyor mu?
7- vıteslerden atma var mı?
8- agır devır 4x4 de gecıyor mu?
Izmır cıvarında bıldıgım bır arac yok.
çok teşekkür ederim...bilgilerinizi dikkate alıcam

menderessereflisan' Alıntı:
Serieslerde ön ızgara düz olmaz. Yani orijinal değildir. Sonradan yapılmıştır.
74 model araç orjinal mi değilmi hiç bilmiyodum.orjinal değilse almayada gerek yok...bilginiz için teşekkür ederim.saç kasamı aliminyum kasamı daha iyi?

alüminyum iyidir tabiki sac kasalar Trde üretildi bi dönem diye bliyorm çürüme vs yapmaz alüminyum fakat harbi ustasına yaptırmak gerekir kaportayı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,092
Kayıtlı Üye Sayımız
166,831
Kaydolan Son Üyemiz
RoseSpreader

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR